Topptipset Tips Torsdag 21/10

Publicerad på 21 Okt 2021 - 10:49

Tipsexperten

Tipsexperten

21 Okt 2021 - 10:49

Torsdagens Topp håller hög klass. Kamper från kontinenten kantar kupongen från början till slut – där Lyon vinner i Tjeckien medan Randers förväntas få problem i samma land. Däremellan går torkan vidare för Isak, vars Sociedad lever på lånad tid!

Spelstopp: 20:59

1. Sparta Prag - Lyon 2

 
Lyon drog längsta baguetten i prestigemötet mot Monaco i den gångna helgens Ligue 1-spel. En fin insats spetsades av den inbytte segerorganisatören Lucas Paquetá, som bland annat bjöd på en no-look-pass som ses på egen whiplash-risk. Kan fransmännen hålla uppe samma nivå i Prag lurar en ny trepoängare i vassen. Värdarna går starkt i den inhemska ligan men har svårt att näta i Europa. 0-0 mot Bröndby i den första gruppspelsomgången följdes upp av trötta 1-0 mot Malmö FF:s favoritmotstånd Rangers. Lyon hålls högt, tvåan spikas.

2. PSV Eindhoven - Monaco 1

 
Jämn fajt att vänta i Eindhoven där bägge lag inlett Europa League med seger mot Sturm Graz samt kryss mot übertråkiga Real Sociedad. PSV har sin bästa upplaga på år och dagar där Zahavi/Götze/Bruma med flera skjutit upp laget till en andraplats i Eredivisie, blott en pinne bakom suveräna Ajax (som sänkte Dortmund med 4-0 i tisdagens CL-spel). Även Monaco – som plockat in Bayerns vice-Neuer Nübel mellan stolparna samtidigt som hockeyröven Ben Yedder öser in mål ihop med Volland på topp – ser bättre ut än på länge. Ett trevligt möte mellan två trivsamma lag är i antågande, gubben (etta-tvåa) passar bäst.

3. Rangers - Bröndby 2

 
Vidare till Skottland där Rangers alltjämt ser trötta ut. Det är ingen hemlighet att Malmö hämtade hem 2-1 med en man mindre i det Europeiska kvalspelet tidigare under säsongen och även om varje enskild match skriver sin egen historia så känns Bröndby som lite väl stora underdogs på Ibrox. Gerrards skottar har få ess att riva fram ur kjoltyget vilket märkts både i EL-inledningen (noll poäng och 0-3 i målskillnad på två fajter) samt i helgens genrep mot Hearts som slutade 1-1 på denna matta. Bröndby har i sin tur rest sig från en riktigt svag start på andra sidan sundet och går in i matchen med lite momentum. Till rådande streck är det alla tecken som gäller.

4. Sturm Graz - Real Sociedad X

 
Sömniga Sociedad sätts i spel mot gruppens “stryklag” Sturm Graz. Det kan väl bara sluta på ett sätt för de spanska serieledarna, eller? Nja. Om det ligger någonting alls i att tur jämnar ut sig så kommer spanjorerna, med mållöse Isak i spetsen, börja tappa poäng. Gästerna har haft enorm medvind vad gäller spel kontra resultat under säsongsinledningen och mot den österrikiska tabelltvåan blir La Real med det i åtanke alldeles för stora favoriter. Sturm från staden Graz är normalt sett riktigt starka på egen bana och med italienske skyttekungen Yeboah i fin form lockar tvåan klart minst. Vi vågar för att vinna, 1X är ett spännande val!

5. Eintracht Frankfurt - Olympiakos 2

 
Vidare till Deutschland, Deutschland där värdarna från EU:s stabilaste stat får besök av ett lag från det ekonomiska haveriet som alltjämt är Grekland. En potentiellt lurig tillställning då tyskarna är smått omöjliga att förstå sig på. Efter åtta kamper i Bundesliga har Frankfurt vunnit blott en gång – mot Bayern München av alla lag. Olympiakos har visat bättre form både inhemskt och i Europa League men precis som brukligt bör det brasklappas för bortaspelet, som inte alltid håller högsta klass. Tvåan ger mest för pengarna men vi tar det säkra före det osäkra och helgarderar.

6. Lokomotiv Moskva - Galatasaray 1

 
Det här med bortamöten är inte heller Galatasarays starkaste gren. Turkarna har triumferat i blott en av sina sex senaste matcher på främmande mark och bortsett den hyggliga 0-0-insatsen mot Marseille i den senaste rundan av EL är det inte på grund av övermäktigt motstånd. Övermäktiga är inte heller männen från Moskva men på RZD Arena är formstarke målmannen Smolovs mannar åtminstone ordentligt svårslagna. Lag som Zenit, Krasnodar samt nämnda Marseille har alla jagat tre poäng utan att lyckas här och känslan är att Gala går samma öde till mötes. 1X räcker.

7. Cluj - AZ Alkmaar 2

 
Kupongen avslutas via Conference League där två matcher avhandlas. I den första möter Cluj AZ Alkmaar. En fajt som kan cementera de båda lagens positioner i Grupp D, där AZ ligger etta medan rumänerna ligger sist. Värdarna öppnade verksamheten efter landslagsuppehållet med torsk, 0-2 mot Rapid Bukarest, och mycket talar för att de precis som i tidigare gruppspelsmatcher inte riktigt räcker till när formen sviktar. Jeppe Karlsson Alkmaar har öst in mål det senaste – 14 stycken på fyra matcher – och det är en siffra som högst troligt förstärks under torsdagen. Holländarna är bättre och vi tar ställning för tvåan därmed.

8. Jablonec - Randers

 
Jablonec och Randers utgör de två sista lagen på kupongen såväl som i Grupp D. Dansken går in i gruppspelsmatchen med två raka europeiska kryss i bagaget medan tjeckiska Jablonec står på en seger och en förlust. En seger som precis som väntat hämtades på hemmagräset i Jablonec nad Nisou, där de är mycket svårslagna. I ligaspel har tjeckerna bara förlorat tre matcher sedan juni 2020 här och det är osannolikt att Patrik Carlgrens bortasvaga Minklandsmän ska kunna rubba ett sådant facit. 1X avslutar.

Kupongens kassaskåp

Lyon

 
Fransmännen håller hög kvalité över hela banan och visare en gryende form. Vid seger kopplar de greppet om gruppen och känslan är att de surfar vidare på segervågen efter trean mot Monaco senast. Tvåa!

Varningens finger!

Sturm Graz

 
Österrikarna går in som underdog, men spets finns för att såra ett mediokert La Real som streckas på tok för hårt. Gästerna famlar spel- såväl som målmässigt och gillas inte till dessa streck. Vänstersidan prioriteras!



144 rader
1. Sparta Prag - Lyon 2
2. PSV - Monaco 12
3. Rangers - Bröndby 1x2
4. Sturm Graz - Sociedad 1x
5. E.Frankfurt - Olympiakos 1x2
6. Lok.Moskva - Galatasaray 1x
7. Cluj - AZ Alkmaar 2
8. Jablonec - Randers 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto