Topptipset Tips Torsdag 26/5

Publicerad på 25 Maj 2022 - 10:27

Tipsexperten

Tipsexperten

25 Maj 2022 - 10:27

Det vankas Topptips på Kristi himmelsfärdsdag där mängder av finaler ska synas i sömmarna. Cupfinaler står på menyn i Sverige, Danmark, Turkiet och Kroatien medan Frankrike bjuder på en av två playoff-finaler. Eliteserien kompletterar kupongen med två ligamatcher. Plattan i mattan!

Spelstopp: 14:591. Hammarby - Malmö FF 1

Torsdagen inleds med finalen av Svenska cupen. Hammarby drog en stor fördel när Håkan Sjöstrand lottade finalens spelplats till Tele2 Arena där de grönvita haft otroligt lätt för Malmö FF i modern nutid. Stärkta efter 3-0-segern mot Norrköping – där Cifuentes lät bland andra Besara vila – ska Bajen kunna stå för en stark insats även denna torsdag. MFF befinner sig i en formsvacka med tre raka förluster där den tidigare stabila defensiven havererat totalt. Skador stör fortfarande skåningarna som ska vara nöjda om de löser ett oavgjort resultat efter 90 minuter. Strecka från vänster i huvudstaden.

2. Rosengård - Häcken 1

Från herrarnas final till damernas dito i Svenska cupen. Häcken gick som bekant hela vägen i denna turnering i fjol och de svartgula hoppas göra om bedriften även denna säsong. Det blir dock inte enkelt för Rytting Kaneryd och company att nå vinst efter 90 minuter på Malmö IP. Rosengård är erkänt starka på det egna konstgräset där värdinnorna brukar trivas mot Häcken. Mia Persson visar fortsatt fin form i offensiven och är en tänkbar matchvinnare åt de hemmahörande. 1X ska räcka för grön bock i damernas final.

3. Odense - Midtjylland X

Även i Danmark råder det cuphysteri då finalen av Danska cupen går av stapeln på Bröndby Stadion. Varken Odense eller Midtjylland drar således fördel av hemmaplan, något som ska kunna gynna de förstnämnda. Andreas Alms gäng har gått väldigt tungt i ligaspelet, men mot Midtjylland har Odense trivts bra den senaste tiden. Fyra poäng på de två senaste inbördes mötena skvallrar om detta och tvåan ska knappast sniffa på 70 procent i en cupfinal. Vargarna nådde inte hela vägen fram i kampen om ligatiteln och går knappast så säkra som streckningen vittnar om. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

4. Kayserispor - Sivasspor 2

Kupongen fortsätter med ytterligare en cupfinal. Turkiska cupen har pågått i en evighet och för Kayserispor och Sivasspor återstår nu endast 90 minuter innan en eventuell titel är i hamn. Inget av lagen drar fördel av hemmaplan då fighten spelas på neutral mark i Istanbul och det är inte sällan det blir målrikt mellan dessa gäng. Tre av de fyra senaste inbördes mötena har innehållit tre eller fler mål och vi tror inte på någon ändring denna afton. En liten psykologisk fördel ska ges Sivasspor som slog Kayserispor i ligaspelets sista omgång, men utgångstvåan ska inte lämnas allena. Ettan ackompanjerar på större system.

5. Rijeka - Hajduk Split 2

Hajduk Split orkade inte utmana Dinamo Zagreb hela vägen i kampen om ligatiteln. Säsongen som sådan är dock en framgångsrik sådan och kan värdarna – cupfinalen spelas hemma på Poljudstadion – komma upp i ansenlig nivå denna afton ligger åtminstone en cuptitel nära till hands. Fördelen av eget gräs ska inte underskattas och med hypervasse Marko Livaja i de främre leden får Rijeka se upp. Drmic och Vuckic är två spelare med spets hos gästerna, men här får de finna sig i att slå ur underläge. Tvåan är en fin spik att luta sig mot.

6. Rosenborg - Haugesund X

Kjetil Rekdal anlitades för att få fart på Rosenborg, men blott två segrar på sju försök har gjort att den anrika föreningen sladdar i mittenskiktet. Bara en förlust är visserligen starka papper, men när grabbarna från Trondheim har uppenbara problem med att avgöra matcher är en övervärderad etta ingen favorit att hålla i handen. Haugesund visar god dagsform och ska kunna trivas med den förväntade matchbilden på Lerkendal. Här tog gästerna poäng i fjol och en favorit i repris ska inte uteslutas när högersidan rensar friskt. Alla tecken ska med!

7. Sarpsborg - Molde 1

Förmodat böljande tillställning mellan Sarpsborg och Molde där vi inte är eniga med streckningen. Stefan Billborn har förvandlat en tidigare tam offensiv hos värdarna till en sevärd sådan. Molins och Heintz är bara några av lirarna som numera får ut maximalt av sitt kunnande under svenskens ledning. Kommer Sarpsborg upp i närheten av sin högstanivå går Molde inte säkra. Gästerna är försvagade sedan Omoijuanfo försvann och vi drar öronen åt oss när tipparna målar upp tvåan alldeles för högt. Ettan är en fräck chansspik till smygvärde.

8. Auxerre - St. Etienne 2

Det franska ligaspelet är så gott som slutfört. Auxerre och St. Etienne har dock en biljett i Ligue 1 att spela för när aktörerna drabbar samman i ett dubbelmöte. Värdarna avslutade Ligue 2 urstarkt med tre raka segrar och gav sedan Sochaux på näbben efter straffar i föregående kvalrunda. Den fina resultatraden får dock tipparna att gå berserk på ettan. St. Etienne stod för en dyster säsong men det är sällan form betyder så lite som inför ett kvalspel. Sainté är i grunden snäppet vassare än torsdagens kombattanter och när allt värde landar i österled är X2 en vettig väg att vandra.

Kupongens kassaskåp

Hajduk Split

Hajduk Split räckte inte hela vägen till ligatiteln, men framför de egna fansen på Poljudstadion ska värdarna kunna nå cuptiteln. Livaja sänker Rijeka på egen hand.

Varningens finger!

Odense

Odense spelar helt utan press på Bröndby Stadion och ska inte räknas bort mot ett sargat Midtjylland. Vargarna gick miste om ligatiteln och är inte att lita på till överdriven procent. 1X ska med till varje pris.144 rader
1. Hammarby - Malmö FF 1x
2. Rosengård - Häcken 1x
3. Odense - Midtjylland 1x2
4. Kayserispor - Sivasspor 12
5. Rijeka - Hajduk Split 2
6. Rosenborg - Haugesund 1x2
7. Sarpsborg - Molde 1
8. Auxerre - St. Etienne x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto