Topptipset Tips Torsdag 27/1

Publicerad på 26 Jan 2022 - 16:39

Tipsexperten

Tipsexperten

26 Jan 2022 - 16:39

Torsdagens Topptips rivstartar med en seriefinal från Jupiler League. Kan Royal Union Saint-Gilloise fortsätta skrälla? Därefter väntar ett lämpligt skrälläge i Portugal innan det är VM-kval för hela slanten. Syd- såväl som Nordamerika ska in i kvalvärmen. Notera att kupongen går i mål natten mot fredagen. Nu kör vi!


Spelstopp: 20:441. Club Brugge - Royal Union Saint-Gilloise 1

Royal Union Saint-Gilloise - farmarlag till Brighton för den som inte visste - håller på att göra något riktigt stort i Jupiler League. Gästerna toppar tabellen i egenskap av nykomlingar och det är inget annat än sensationellt. Poängspelare som Undav och Vanzeir kommer båda att vara hett villebråd på sommarens transfermarknad. Denna torsdag ställs anfallarna och deras kompanjoner med det sagt inför ett eldprov. Regerande mästarna Club Brugge väntar på Jan Breydel Stadion, en arena som normalt är rena rama fortet. De Ketelaere, Vanaken och Dost är bara några av stjärnorna som kan avgöra detta till de blåsvartas fördel. Gubben (etta-tvåa) är ett givet val i en på förhand böljande tillställning.


2. Estoril - Arouca X

Över till Portugal där Estoril stått för en kanonsäsong med deras mått mätt. Nykomlingarna har bara fem poäng upp till en Europaplats inför torsdagens drabbning med en annan nykomling, men det ska också sägas att Estoril haft marginalerna med sig sedan säsongen drog igång. Arouca kämpar i sin tur i bottenstriden på grund av en läckande defensiv, men här ska gästerna ändå inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Större poängchans finns än vad streckningen visar och här garderas det med fördel tvärs över. Jobba in högersidan.


3. Ecuador - Brasilien 1

Ligaspelet lämnas därhän och istället riktas fokus mot det sydamerikanska VM-kvalet. Brasilien är minst sagt herre på täppan efter sanslöst starka 11-2-0 på 13 matcher. Biljetten till Qatar är redan säkrad vilket också innebär att brassarnas motivation inte lär vara på topp under återstoden av kvalet. Neymar är som bekant skadad och här finns heller inte Paquetá med då han är avstängd. Till råga på allt är Ecuador en tuff nöt att knäcka i deras egna borg. På hög höjd i Quito tar ecuadorianerna sällan stryk och är det någonstans tabelltrean ska säkra sin VM-plats är det på eget gräs. 5-1-1 hemmavid är en imponerande rad och med rådande förutsättningar dumpas den övervärderade tvåan i sjön. 1X spelas till magiskt värde.


4. Paraguay - Uruguay X

Ångestkantad drabbning från Asunción där kolossalt viktiga poäng står på spel mellan Paraguay och Uruguay. Båda aktörerna är inför drabbning utanför VM-platserna, men med bara fyra respektive en poäng från kvalplatsen är hoppet inte kört. Paraguay körde fast under Berizzo och har istället satt förhoppningarna till att Barros Schelotto ska leda landet till Qatar. För Uruguay råder samma melodi då legendaren Tabárez ersatts av Diego Alonso. Minimal fördel råder för gästerna i egenskap av en spetsigare trupp, men den överstreckade tvåan kan inte lämnas ensam. Gardera rikligt och gärna hela vägen.


5. Chile - Argentina 1

Argentina är tillsammans med Brasilien de enda två nationerna som hittills gått obesegrade genom VM-kvalet. Faktum är att Lionel Scalonis mannar inte förlorat en landskamp i något sammanhang sedan 2019, ett minst sagt starkt facit. Med det sagt är VM-biljetten redan bokad och då är det läge att blunda för en övervärderad högersida. Chile har inte avgörandet i egna händer, men hemma i Calama ska värdnationen inte uteslutas från att sätta press på framför allt Peru som innehar playoff-platsen. Alexis Sánchez visar fin form och är på egen hand kapabel att sänka ett Messi-löst Argentina. Ettan är en fin chansspik till trevligt värde.


6. Jamaica - Mexiko 2

Det är snuskigt jämnt i toppen av CONCACAF:s VM-kvalgrupp. Mellan gruppettan Kanada och fyran Panama skiljer bara två poäng och däremellan parkerar Mexiko in. De grönklädda har ett habilt manskap som släpper in väldigt få mål, men det finns mer att önska i offensiven. Gästerna ska definitivt gälla som favoriter mot ett i grunden svagare Jamaica, men tvåan kan inte köpas till vilken procent som helst. Jamaica är inga duvungar, står värdarna för en gedigen insats ska de kunna nå en poäng. Så länge tvåan överstiger 65 procent bör åtminstone krysset finnas med.


7. Honduras - Kanada 2

Som tidigare nämnts toppar Kanada CONCACAF-gruppen efter ett ruggigt starkt kval så här långt. Hockeynationen blomstrar även vad gäller fotbollen där spelare som Hutchinson, Larin och David sticker ut lite extra. Har de två sistnämnda en av sina bättre dagar denna afton får Honduras enorma problem med att hänga med i svängarna. Värdarna har släppt in 15 mål på åtta matcher och kommer givetvis inte att finnas med i VM i Qatar. Kanada lär däremot vara sugna på ett stort mästerskap och även tvåan streckas hårt anser vi den vara en befogad spik.


8. Costa Rica - Panama 1

Kupongen avrundas med en match som betyder allt för Costa Rica. Celso Borges och company är fem poäng efter Panama - som innehar playoff-platsen - och behöver givetvis gå för tre poäng för att drömmen om VM ska leva vidare. På nationalarenan i San José är costaricanerna normalt starka och detta blir en marig uppgift för Panama. Gästerna har blandat och gett på resande tass, något 2-0-2 vittnar om, en trend som vi ser fortsätta denna afton. Skillnaden är att denna gång räcker det bara till max en poäng. 1X ska räcka hela vägen till grön bock.


Kupongens kassaskåp

Kanada

Kanada har något stort på gång och mot ett betydligt svagare Honduras ska gästerna ses med toppchans. Tvåan gillas starkt.


Varningens finger!

Ecuador

Brasilien är redan klara för VM men streckas ändå upp som om detta vore liv och död. Ecuador har mer att spela för vilket gör den understreckade vänstersidan magisk.144 rader
1. Cl.Brugge - Union SG 12
2. Estoril - Arouca 1x2
3. Ecuador - Brasilien 1x
4. Paraguay - Uruguay 1x2
5. Chile - Argentina 1
6. Jamaica - Mexiko x2
7. Honduras - Kanada 2
8. Costa Rica - Panama 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto