Topptipset Tips Torsdag 30/12

Publicerad på 30 Dec 2021 - 08:33

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Dec 2021 - 08:33

Fotbollen tågar vidare i England där Premier League, The Championship och League One dominerar torsdagens Topptips. Därefter vänder vi blickarna mot Portugal där O Clássico från Dragao sticker ut lite extra. Mot åttlingen!

Spelstopp: 19:59



1. Manchester United - Burnley 1
Manchester Uniteds insats mot Newcastle var ett steg i fel riktning. Anfallsspelet såg ytterst håglöst ut och United ska vara glada som lämnade St James’ Park med en poäng. Bruno Fernandes drog på sig sitt femte gula kort och är därför avstängd när ett miniderby mot Burnley står på schemat. Gästerna har fått lång vila i benen på grund av Coronautbrottet inom truppen, en faktor som ska kunna användas som en fördel på Old Trafford. Ettan är givetvis trolig, men såsom United betedde sig senast är krysset ett lämpligt komplement.

2. Bristol City - QPR 2
Bristol City fortsätter att prestera ruskigt ojämnt och det skulle inte komma som en chock om The Robins får kriga för att nå nytt kontrakt i The Championship. Defensiven är den största akilleshälen och att hålla tätt mot QPR görs inte utan problem. Londonlaget torskade knappt senast mot Bournemouth, men här blir det lättare emot. Bortaspelet har med det sagt inte varit The Hoops favoritsyssla under säsongens gång. Gubben (etta-tvåa) är en vettig lösning.

3. Nottingham - Huddersfield 1
Steve Coopers sanslösa svit som Nottingham-tränare tog slut i och med förlusten mot Middlesbrough. 0-2 i brakan var samtidigt inte siffror som motsvarade matchbilden. Kan Sherifferna repa mod inför mötet med Huddersfield ska de ses med god chans att studsa tillbaka på vinnande väg. Huddersfield har spelmässig kapacitet för att kunna utmana om en playoff-plats, men det skiljer trots allt ett hack upp till Nottinghams nivå. 1X ska räcka hela vägen till grön bock på City Ground.

4. Stoke - Derby X
Derby må befinna sig i ett ytterst prekärt tabelläge men det hindrar inte Wayne Rooney och company från att spela fin fotboll. Bortsett Fulham, Bournemouth och West Bromwich har faktiskt tabelljumbon ligans tätaste försvar. 14 poäng upp till säker mark blir såklart svårt att ta igen, men i denna enskilda tillställning ska Derby inte uteslutas. Stoke trivs inte som bäst när de förväntas ta tag i taktpinnen, något gästerna ska kunna utnyttja. Alla tecken är att föredra om finanserna tillåter.

5. Bournemouth - Cardiff X
Bournemouth tog en efterlängtad trepoängare senast mot Queens Park Rangers, men Körsbären har långt ifrån övertygat mot slutet. Bara en seger på de sju senaste vittnar om detta och vi har svårt att förstå varför tipparna målar upp ettan till enorm favorit. Cardiff har kapacitet för att kunna störa på Vitality Stadium. Kieffer Moore är en potentiell matchvinnare som Bournemouth får problem att hantera. Med en övervärderad etta lämnas The Championships sista ärende över till helgarderingsnämnden.

6. Sunderland - Sheffield Wednesday 1
Toppmöte från League One där Sunderland ser ut att gå mot en stark säsong. The Black Cats parkerar in i toppen av tredjeligan, främst tack vare det urstarka spelet hemma på Stadium of Light. 9-1-1 och den totala målskillnaden 24-6 i egen borg är siffror som skvallrar om att Sunderland menar allvar denna säsong. Sheffield Wednesday trillade ur The Championship i fjol och den tama offensiven ser ut att innebära ytterligare en säsong i League One. Ugglorna slår ur underläge i norra England. Trolig etta som spikas till trevlig procent.

7. Porto - Benfica 1
0-3 i nacken i Taca de Portugal blev droppen för Jorge Jesus. Den karismatiske tränaren är ett minne blott i Benfica som har tappat mark på Sporting och Porto i toppen av Primeira Liga. De sistnämnda var laget som slog ut Benfica ur cupen och vi vädjar ännu en torsk för Örnarna när de besöker Dragao under torsdagen. Porto har gjort rent hus på egen gräsplätt och har dessutom ett bättre truppläge att tillgå denna afton. Då blir Drakarna inte roliga att tas med. Ettan står på egna ben i O Clássico!

8. Arouca - Braga 2
Braga har hamnat en bit efter topptrion i tabellen, något som får sägas vara väntat efter att mängder med nyckelspelare lämnat Ärkebiskoparna de senaste åren. En fjärdeplats ska gästerna emellertid kunna landa, men det är inte främst tack vare prestationerna på resande fot. Utanför hemtrakterna har Braga problem och Arouca ska inte underskattas. Värdarna besitter en hög högstanivå och vi vågar inte räkna bort ett oavgjort resultat i Porto. Valet faller på X2.


TV: 16 miljoner extra på Stryktipset!

 

Kupongens kassaskåp
Porto
Porto avfärdade Benfica tämligen enkelt i Taca de Portugal. För dagen skiljer det en nivå mellan lagen och till sunda streck får Porto förnyat förtroende.

Varningens finger!
Cardiff
Bournemouth har inte övertygat mot slutet och bör få det tufft mot ett utvilat Cardiff. Högersidan ska räknas tidigt på Vitality Stadium.

144 rader
1. Man United - Burnley 1x
2. Bristol City - QPR 12
3. Nottingham - Huddersf. 1x
4. Stoke - Derby 1x2
5. Bournemouth - Cardiff 1x2
6. Sunderland - Sheff W 1
7. Porto - Benfica 1
8. Arouca - Braga x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto