Topptipset Tips Torsdag 30/6

Publicerad på 29 Jun 2022 - 15:37

Tipsexperten

Tipsexperten

29 Jun 2022 - 15:37

Under torsdagen ska vi sätta tänderna i en kupong som löper genom tre kontinenter. Hemma i Sverige synas såväl seriespel som en kvalkamp inför Svenska Cupen. Nattmackor kommer lastade från amerikanska MLS samt sydamerikanska Copa Libertadores och Copa Sudamericana!

Spelstopp: 18:591. Piteå - Team TG 1

Ståndaktigt startskott sker i Norrbotten där klasskillnad är att vänta. Piteå IF har inte imponerat nämnvärt men de rödvitrandiga värdarna har likväl tre poängs marginal till bottentrion, med denna hängmatch i handen. Norrbottningarna kommer närmast från en finfin 3-0-triumf mot Motala i Östergötland och ställs härnäst inför årets enklaste uppgift. Team TG är rena rama strykpåsen i Division 1 Norra och bortaspelet är ingenting som skrämmer ens gängen på nedre halvan. Sju av åtta resor har slutat med flaggan på halv stång för besökarna från Umeå. Enkel etta.

2. Ängelholm - Tvååker X

I kvalet till Svenska Cupen möts skåningar och hallänningar. Dessa klubbar känner varandra från vardagslivet, april månads ligamöte hemma hos Tvååker slutade 3-1 till Tobias Hyséns trojka. Isak Pettersson som satte två av de halländska kassarna den gången har inte nått upp i nivå sedan dess då han haft skadeproblem. Tvååker som lag har presterat solitt och återfinns på åttonde plats i Division 1 Södra. Ängelholm är ett par pinnar rikare än gästerna men kommer från en makalös 7-0-smäll i Falkenberg. Förvisso är skåningarna obesegrade på Ängelholms IP. Krysset är rimligt som utgång men endast med hela spannet sitter vi säkert.

3. Räppe - Rosengård 2

Rosengård toppar tabellen i Division 2 Södra Götaland efter 14 omgångar. Förvisso är serien läskigt jämn, hela den övre halvan av tabellen återfinns inom en handfull poäng. Rosengård har dessutom tappat poäng i hälften av sina bataljer på bortabana så det är knappast läge att gå all-in på tvåan. Räppe är ett av lagen på den norra tabellhalvan och på småländskt gräs har Gustaf Lundholms grabbar endast lagts på rygg vid ett tillfälle efter sex arrangemang. Starttvåan är ospikbar.

4. Charlotte - Austin 1

Svepet på andra sidan pölen inleds på Bank of America Stadium. Här bor ett knippe hemmakatter ur den högre skolan. Charlotte står noterade för 20 omgångar efter 17 omgångar, 18(!) av dessa har kammats in i den blåsvarta borgen. Till saken hör att Christian Lattanzios kompani inte ställts inför Sebastian Driussis målsökande missiler. Austins argentinare toppar skytteligan i MLS med sina nio fullträffar. 4-1-3 är även ett bortafacit som tål att dras i långbänk. Ettan mår bäst med stödhjul.

5. New York Red Bulls - Atlanta United 2

Lewis Morgan jagar Driussi och company i toppen av MLS skytteliga. Sju strutar signerade New York Red Bulls spjutspets är starkt jobbat, särskilt mot bakgrund av att skotten blott hittade nätet vid två tillfällen hos Inter Miami förra säsongen. Tjurarna har ändå haft svårt att prestera på Red Bull Arena, 2-4-2 är ett facit som inte räcker till för att spika ettan till överstreckning. Atlanta United har inte rosat marknaden på resande tass men vid vinster i hängmatcherna skiljer endast en poäng upp till New York Red Bulls. Båda förra årets inbördes uppgörelser slutade med delad ära. Högersidan är prio uno!

6. Fortaleza - Estudiantes 1

Copa Libertadores har nått fram till åttondelsfinalernas första duster i dubbelmöten. Fortaleza gläds över att få ett avbräck från sitt vardagsliv där den blåröda bataljonen ligger sist i Série A. Brassarna gjorde ett starkt gruppspel där de bland annat löste delad ära när River Plate gästade Castelao. Argentinarna har just dragit igång sin seriesäsong, efter fem omgångar står Estudiantes noterade för ambivalenta raden 2-1-2 i Liga Profesional. I gruppspelet gjorde de rödvitrandiga rent hus hemmavid men på bortabana syntes ett resultat av vardera valör. Att Fortaleza endast förlorat en av sina senaste sex tävlingsmatcher i den blåröda borgen skänker trygghet till halvgarderingen. 1X.

7. Universidad Católica - São Paulo 2

Herrefolket på Estádio San Carlos de Apoquindo har sparrat inför åttondelen i Copa Sudamericana genom inhemskt cupspel. Frågan är om Universidad Católica har nytta av det beskedliga tempo som erbjöds i dubbelmötet med San Felipe. Chilenarna torskade två av tre hemmamatcher i gruppspelet och ska ses som underhundar i första mötet med São Paulo. Besökarna från sambans hemland har stadgat upp sin defensiv på senare tid. 1-0 mot Palmeiras i Copa do Brasil följdes upp med en ny nolla av Jandrei senast i ligaliret mot Juventude. Stannar tvåan kring 40 procent är spikklubban aktuell.

8. Club Olimpia - Goianiense 1

De svartvita paraguayanerna tvingas ladda om i Copa Sudamericana med visst självförtroende. Club Olimpia missade slutspelet i Copa Libertadores med minsta möjliga marginal och bör kunna fälla de flesta på denna lägre nivå. Goianiense är på intet vis något ängagäng, Jorginho var riktigt fin i gruppspelet. Dessvärre har gästerna i rödsvart skrud endast inkasserat en viktoria på de senaste tio utflykterna, samtliga tävlingar inkluderade. Club Olimpia släppte inte in ett enda mål i egen borg i Copa Libertadores gruppspel. Vänsterfattning på sista raden.

Kupongens kassaskåp

Piteå

Team TG fick hemmadäng med tennisnuffror mot Sollentuna senast och jumbon har knappast någonting att be för borta mot ett Piteå IF med råg i ryggen efter defileringen i Motala.

Varningens finger!

Atlanta

Streckningen i New York verkar hamna rejält på sniskan. Red Bulls har endast vunnit en fjärdedel av sina hemmamatcher. Trollkarlen Marcelino Moreno kan mycket väl göra livet surt för blindspikande topptippare.144 rader
1. Piteå - Team TG 1
2. Ängelholm - Tvååker 1x2
3. Räppe - Rosengård x2
4. Charlotte - Austin 1x
5. NY Red Bulls - Atlanta 1x2
6. Fortaleza - Estudiantes 1x
7. Uni.Católica - São Paulo 2
8. Club Olimpia - Goianiense 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto