Topptipset Tips Torsdag 31/3

Publicerad på 30 Mar 2022 - 13:13

Tipsexperten

Tipsexperten

30 Mar 2022 - 13:13

Damernas Champions League fortsätter under torsdagen där Wolfsburg - Arsenal och Lyon - Juventus är spännande möten. Topptipset fortsätter sedan med dansk och chilensk ligafotboll innan den andra omgången från Damallsvenskan tar vid. Kupongen avrundas med två fighter från Zweite Bundesliga. Häng med på detta tvådagarsäventyr!


Spelstopp: 17:591. Wolfsburg - Arsenal 2

Spännande kvartsfinalretur från Volkswagen-land där Wolfsburg och Arsenal delade systerligt på skörden senast. 1-1 var i paritet med matchbilden och även om Vargarna, som värdinnorna kallas, är erkänt starka hemma i Tyskland ska Arsenal inte räknas bort på det sätt de görs av tipparna. Jonas Eidevall förfogar över ett ruskigt slagkraftigt lag som trots avsaknaden av avstängda Mead ska kunna bjuda upp till dans i denna retur. Alla tecken föredras där framför allt den lågt streckade tvåan är av yppersta vikt.


2. Lyon - Juventus 1

Lyon gick på en mina i Turin när de torskade med 1-2 mot Juventus. Det ska dock sägas att värdinnorna ledde med 1-0 innan en utvisning på Carpenter förstörde matchplanen för storklubben. Carpenter är således avstängd här, men Lyon ska ändå klara av att vända på steken. Cascarino, Hegerberg och Malard är bara några av lirarna som Juventus får se upp med. Nildén, Hurtig och Sembrant med flera är inga duvungar, men det skiljer trots allt minst ett hack upp till Lyons nivå. Ettan är precis som streck och odds antyder om bara att spika av.


3. Esbjerg - Hobro 1

Den danska andraligan är inne på sluttampen och serien har sedan ett tag tillbaka delats upp i en uppflyttnings- och en nedflyttningsgrupp. Både Esbjerg och Hobro tillhör den sistnämnda och för Esbjerg börjar goda råd bli dyra. Bara en inspelad poäng på de fyra senaste och en läckande defensiv är oroande siffror. Hobro hemma på Blue Water Arena är i grunden en lämplig uppgift, men med rådande formdipp litar vi inte på värdarna. De tillresta gynnas av att de kan spela utan press och när ettan ser ut att streckas hårt gör vi gärna plats för tvåan. Gubben (etta-tvåa) liras.


4. Colo Colo - Unión La Calera 1

Primera División från Chile står näst på tur där Colo Colo som väntat är med i kampen om ligatiteln. Den anrika klubben parkerar in på andraplats efter 4-2-1 på de sju första omgångarna. Bara fyra insläppta mål är ruskigt starka papper och ett kvitto på att det kommer att krävas något alldeles extra av Unión La Calera för att åka hem med tre poäng. Besökarna har gjort bra ifrån sig i de senaste årens inbördes möten, men i grunden råder det inget tu tal om att detta är Colo Colos match att förlora. Ettan är en tänkbar spik, i sällskap av krysset sitter vi lugnt i båten.


5. Häcken - Hammarby 1

Damallsvenskan sparkade igång förra helgen och premiären gick inte som önskat för varken Häcken eller Hammarby. De förstnämnda fick bara 1-1 mot Umeå men ska ändå inte vara missnöjda med prestation. Rytting Kaneryd stod för Getingarnas mål i den fighten och det är en spelare som även Hammarby får se upp med. Gästerna från Stockholm torskade i sin tur med 0-3 mot Eskilstuna United och såg inte alls samspelta ut över hela banan. Häcken blir en på förhand svårare uppgift och här finns det inte mycket att göra åt ettan. Singla tecknet längst ut till vänster på Hisingen.


6. IFK Kalmar - AIK 1

IFK Kalmar fick det hett om öronen redan i premiären där Kristianstad sparkade 4-0 i nacken på småländskorna. Det ska dock påpekas att opponenterna från Skåne fick maximal utdelning på vad de skapade och hemma mot AIK ska värdinnorna kunna stå upp betydligt bättre än vad streckningen vittnar om. De svartgula slog i sin tur Örebro med 2-0 hemma i huvudstaden, men det är monumental skillnad på AIK hemma kontra borta. Med utsökt värde i västerled är det läge att lämna den sönderstreckade tvåan därhän. 1X spelas.


7. Dynamo Dresden - Schalke X

Botten mot toppen från Zweite Bundesliga där Dynamo Dresden jagar nytt kontrakt samtidigt som Schalke jagar återkomst till Bundesliga. De förstnämnda har skärpt till sig mot slutet med två raka poängplock och på samma väg behöver det fortsätta då två poäng skiljer upp till säker mark. Schalke har i sin tur två raka segrar, men det är med det sagt vanskligt att lita på gästerna när de lämnar Gelsenkirchen. Sju poängtapp på 13 försök är ett kvitto på detta och med högervriden streckning är många garderingar att föredra på mäktiga Rudolf.Harbig-Stadion. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå!


8. Ingolstadt - Erzgebirge Aue 1

Jumbofinal från Audi Sportpark där framför allt Erzgebirge Aue kan sätta press på Sandhausen (närmaste lag ovanför giljotinen) vid händelse av tre poäng. 0-3 i brakan mot Karlsruhe var dock en rejäl örfil och med elva poäng upp till säker mark är frågan om inte luften gått ur gästerna. Samma fråga går att ställa till Ingolstadt som har 15 poäng upp till rätt sida nedflyttningsstrecket. Detta är med det sagt en fight som inget av lagen vill förlora och i en förmodat böljande tillställning är gubben (etta-tvåa) ett sunt val.


Kupongens kassaskåp

Lyon

Juventus stod för en mäkta imponerande prestation när de lade Lyon på rygg med 2-1. I Frankrike blir det dock andra bullar för svensklaget. Här är Lyon en urkraft och ettan är lika given som streck och odds antyder.


Varningens finger!

Arsenal

Arsenal blir undervärderade av tipparna, men Jonas Eidevall och company ska kunna störa Wolfsburg i Tyskland. Missa inte den lågt streckade tvåan.
144 rader
1. Wolfsburg - Arsenal 1x2
2. Lyon - Juventus 1
3. Esbjerg - Hobro 12
4. Colo Colo - Unión La Calera 1x
5. Häcken - Hammarby 1
6. IFK Kalmar - AIK 1x
7. Dyn.Dresden - Schalke 1x2
8. Ingolstadt - Erzgebirge Aue 12


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto