Topptipset Tips Torsdag 7/10

Publicerad på 7 Okt 2021 - 10:34

Tipsexperten

Tipsexperten

7 Okt 2021 - 10:34

Massor av landslagsfotboll ska synas på torsdagens Topptips. Nations League-semin mellan Belgien och Frankrike får anses vara kupongens höjdpunkt, men spännande möten hittas också från U21-EM-kvalet samt VM-kvalet från Asien och Afrika. Det hela rundas av med ett stekhett derby från Sao Paulo. Mot åtta rätt!


Spelstopp: 18:44



1. Belgien - Frankrike 2

Det är rejält tungviktsmöte som stundar i Turin där Belgien och Frankrike ska göra upp i en semifinal från Nations League. Med tanke på att båda länderna floppade i EM lär revanschlustan vara extra stor denna afton. Belgien besitter spets i framför allt de offensiva lede, men frågetecken finns för formen hos spelare som De Bruyne och Lukaku. Frankrike har å sin sida en glödhet Benzema längst fram, en spelare som bör kunna såra belgarnas tröga backlinje. X2 torde räcka långt i Turin.


2. Skottland U21 - Danmark U21 2

Danmark visade att de är på rejäl på uppgång i sommarens U21-EM där de bland annat slog tillbaka Frankrike. Turneringen tog sedermera slut efter straffar mot Tyskland, men det råder inga tvivel om att danskarna är på uppgång. Isaksen och Frendrup är två spelare som bör kunna såra ett mer beskedligt Skottland. Kiltbärarna är samtidigt inte lätta att tas med på egen mark och då streckningen ter sig väl högervriden vill vi gärna låta den värdeladdade ettan ta plats bredvid tvåan.


3. Slovenien U21 - England U21 2

England levde inte alls upp till förväntningarna i sommarens U21-EM och därför har Aidy Boothroyd ersatts av Lee Carsley på tränarbänken. Till sitt förfogande har den gamla Everton-spelaren en stjärnfylld trupp som inledde med seger mot Kosovo och visst ska engelsmännen hållas klart högst även mot Slovenien. Värdarna får sikta in sig på att ligga rätt i positionerna för att försöka freda det egna målet, men över 90 minuter ska det mycket till för att stå emot ett lag av Englands kaliber. Krysset tar plats med hänsyn till värdet.


4. Saudiarabien - Japan 2

Över till det asiatiska VM-kvalet där viktiga poäng står på spel mellan Saudiarabien och Japan. De förstnämnda kommer till spel utan viktige Al-Dawsari och utan honom torde värdarna få svårt att mäta sig med Japan. Gästerna inledde med en mina mot Oman men därefter visade japanerna sin höga höjd när Kina besegrades utan större problem. Ito, Endo, Tomiyasu och Minamino är alla högkaratiga lirare hos de blåklädda som vinner detta om de bara kommer upp i ansenlig nivå. Tvåan är en solid spik till trevlig procent.


5. Förenade Arabemiraten - Iran X

Iran har kopplat ett tidigt grepp om Grupp A med sina två raka segrar. Bakom den tillfälliga gruppettan väntas främst Sydkorea och Förenade Arabemiraten göra upp om andraplatsen. De sistnämnda tar denna afton emot Iran och vi är inte alls så säkra som tipparna på att gästerna löser detta. Förenade Arabemiraten är obesegrade i deras nio senaste tävlingsmatcher och det är inte alls otänkbart att den trenden håller i sig även efter detta möte. Alla tecken och injobb av vänstersidan är rätt väg att gå.


6. Kina - Vietnam X

Kina har fortfarande förtvivlat svårt att få fram fotbollspelare av hög kvalitet trots enorma förutsättningar. Två raka förluster i VM-kvalet har redan grusat förhoppningarna om en plats i Qatar och här går kineserna knappast så säkra som svenska folket tycks tro. Vietnam har stått upp bra mot både Saudiarabien och Australien och gästerna ska definitivt kunna ge Kina en hård match denna torsdag. Den modige lämnar ettan utanför, vi lutar oss dock mot hela spannet.


7. Mali - Kenya 1

Det afrikanska VM-kvalet finns också med på ett hörn. Mali har inlett starkt och värdarnas trupp är en som inte går av för hackor. Viktige Bissouma saknas, men med lirare som Djenepo, Koïta och Haidara går det ändå ingen nöd på Malis högstanivå. Kenya har inte samma spets i sin trupp. Olunga och Okumu är två spelare som förtjänar att nämnas, men bortsett den duon har inte gästerna mycket att komma med. Ettan ser ut att hamna inom rimliga gränser och då är spiken ett faktum.


8. São Paulo - Santos 1

Hett rivalmöte från Sao Paulo där båda lagen letar efter formen. Allra värst är läget för Santos som gått hela nio raka tävlingsmatcher utan seger. Det säger mycket om mycket och här slår gästerna ur underläge. Sao Paulo är normalt urstarka hemma i Morumbi och här ska Hernán Crespos mannar ses med god vinstchans i derbyt. Ett litet frågetecken går med det sagt också att sätta för värdarnas form, men förlorar gör de inte. 1X är att betrakta som heltäckt i kupongens sista tillställning.


Kupongens kassaskåp

Mali

Malis trupp är övermäktig Kenyas på pappret och det lär återspeglas på det gröna schackfältet. Mali vinner till trevlig procent.


Varningens finger!

Vietnam

Kina fortsätter att underprestera och går knappast så säkra som tipparna tycks tro. Vietnam har alla möjligheter att vålla kineserna stora problem.



144 rader
1. Belgien - Frankrike x2
2. Skott U21 - Danm U21 12
3. Slov U21 - Engl U21 x2
4. Saudiarabien - Japan 2
5. Förenade Arab. - Iran 1x2
6. Kina - Vietnam 1x2
7. Mali - Kenya 1
8. São Paulo - Santos 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto