Topptipset Tips Torsdag 9/2

Publicerad på 8 Feb 2023 - 13:10

Tipsexperten

Tipsexperten

8 Feb 2023 - 13:10

Det är fortsatt stort fokus på de europeiska cuperna. Coupe de France, Taca de Portugal och KNVB Beker står på programmet under torsdagskvällen. En portugisisk ligamatch ska även avhandlas innan Topptipset går i mål med två mexikanska nattmackor. Här kommer analysen, mot full pott!

Spelstopp: 18:44

1. Lorient - Lens 2
I Coupe de France är det åttondelsfinal på Stade du Moustoir. Både Lorient och Lens har övertygat i den franska ligan, inte minst gästerna som ligger på delad andra plats tillsammans med Marseille. Hos Lorient är däremot formen på nedgång vilket inte är så konstigt med tanke på att “Kummelfiskarna” blev av med flera nyckelspelare i januari. Dango Ouattara lämnade för Bournemouth medan främsta målgöraren Terem Moffi numera tillhör Nice. För dagen ska Lens hållas högre och upp till 50-55 procent är tvåan en tänkbar spik.

2. Braga - Benfica 2
I kvartsfinalen av Taca de Portugal kliver mesta mästarna Benfica in som relativt tydliga favoriter. Lissabon-klubben fortsätter att gå från klarhet till klarhet, trots alla spelarförsäljningar. Benfica vann som bekant sin CL-grupp före Juventus och PSG i höstas och efter 20 omgångar av Liga Portugal toppar “Örnarna” serien på raden 17-2-1. Braga gör också en fin säsong så här långt, men mot topplagen brukar “Ärkebiskoprna” få problem. Så sent som förra veckan torskade värdlaget med hela 0-5 mot Sporting CP. Den troliga tvåan spikas.

3. Casa Pia - Nacional X
Det var med nöd och näppe som Casa Pia lyckades slå ut tredjedivisionslaget Vitoria Setubal i åttondelsfinalen med 1-0. Den lilla klubben från Lissabon har tydliga problem med att föra spelet mot mindre kvalificerat motstånd och formen är helt klart på nedgång. Tre förluster har det blivit på de fyra senaste omgångarna av Liga Portugal. Gästande Nacional är en klubb från Madeira som återfinns på den undre halvan av andraligan. Öborna har haft det svårt med målskyttet men känslan är att ett kompakt försvar mycket väl kan räcka långt mot ett trubbigt Casa Pia. Alla tecken åker med i jakten på kupongrens.

4. Estoril - Boavista X
I Liga Portugal är en jämn match att vänta på Estádio Anónio Coimbra da Mota. Efter uppehållet har Estoril endast vunnit en match, och det var hemma mot ett grovt överskattat Casa Pia i mitten av januari. De så kallade “Kanariefåglarna” har blivit nollade i tre raka matcher, med det sagt ska ändå poängchansen vara god i hemmamötet mot Boavista. Besökarna från Porto har ett trumfkort i Yusupha Njie men lyckas Estoril sätta stopp för honom ska mycket vara vunnet. Faktum är att Boavista inte gått segrande från en bortamatch sedan september. Till rådande procent lockar tvåan minst.

5. Twente - Ajax 1
Att Ajax ställs ut som stora favoriter i åttondelsfinalen i KNVB Beker känns skevt. Amsterdam-klubben har tappat mängder av bärande gubbar de senaste åren och den här säsongen har inte alls de rödvita gått att känna igen. Visserligen har Ajax fått viss effekt av tränarbytet, men vinster mot Cambuur och Excelsior går det inte att dra alltför stora växlar av. Tuffare kommer det att bli mot Twente som ligger på femte plats i Eredivisie, blott tre pinnar bakom Ajax. När lagen möttes i mitten av januari i Amsterdam slutade det mållöst, och då var det Twente som var klart närmast tre poäng. Med gott streckvärde på underdogen är ettan en fräck utgång.

6. ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 2
ADO Den Haag är ett lag från andradivisionen som inte stött på något vidare motstånd fram till åttondelsfinalen. “Storkarna” går till vardags trögt i Eerste Divisie och här mot Go Ahead Eagles är det ingen vild gissning att Dick Advocaats gulgröna armé får det svårt. Eagles håller en stabil nivå i Eredivisie. Gästerna kommer dessutom till spel med råg i ryggen efter segern senast mot NEC Nijmegen där den före detta Gefle-anfallaren Isac Lidberg spelade fram till matchens enda mål. Detta streckas från höger.

7. Queretaro - Club Leon X
Club Leon har stått för flera habila insatser i Liga MX, men detta till trots har det bara blivit en seger efter fyra ogmångar av Clausura. Leon har åkt på ett gäng utvisningar i sina två senaste matcher och här står både försvaren Paul Bellón och den gamla Arsenal-anfallaren Joel Campbell som avstängda. Lika hög potential finns det inte hos Queretaro som inlett säsongen med tre kryss och en förlust. Mot Club Leon brukar det sällan gå vägen men med då gästerna saknar två nyckelspelare känns ändå detta öppet i Santiago de Querétaro. Måla brett.

8. FC Atlas - Monterrey 1
FC Atlas vann Apertura 2021 samt Clausura 2022, men i fjolårssäsongens Apertura levde inte alls de rödsvarta upp till förväntningarna. Inledningen på den här säsongen har varit bättre med en seger och fyra kryss efter fem omgångar. Julian Quinones har visat fin form och återfinns på andra plats i skytteligan med sina fyra fullträffar. Storklubben Monterrey torskade hemmapremiären men Rayados har studsat tillbaka fint och radat upp fyra raka vinster därefter. Med det sagt lär det bli tufft i Guadalajara. I de två senaste bortamatcherna mot Atlas har Monterey tappat poäng. 1X inleder.

Kupongens kassaskåp!

Benfica
Benfica fortsätter att slakta trots att spelarförsäljningar. Ett klart mer begränsat Braga, som torskade med hela 0-5 mot Sporting CP förra veckan, är inget motstånd som skrämmer. Stabil tvåa!

Varningens finger!

Twente
Ajax är tydligt nedmonterat och i Enschede går knappast Amsterdams stolthet säkert. Twente tog nyligen poäng borta mot Ajax och i ligaspelet skiljer det endast tre poäng mellan lagen. Bra läge att försöka fälla favoriten!

144 rader
1. Lorient - Lens 2
2. Braga - Benfica 2
3. Casa Pia - Nacional 1x2
4. Estoril - Boavista 1x
5. Twente - Ajax 1x2
6. Den Haag - GA Eagles x2
7. Queretaro - Club Leon x2
8. FC Atlas - Monterrey 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto