Topptipset tor 1/8

Publicerad på 1 Aug 2019 - 02:39

Tipsexperten

Tipsexperten

1 Aug 2019 - 02:39

Det är svenskfokus på torsdagens Topptips som domineras av Europa League-kvalet där Häcken, Peking och MFF kommer till spel. Daniel Sundgrens nya Aris ska även synas på den här raden som avslutas med en fajt från Superettan där Mjällby ser ut att bli lite väl stora favoriter. Mot 8 rätt!


Spelstopp: 18.29


1. Häcken - Alkmaar 2
Vi börjar med Europa League-kvalet där Häcken står inför en tuff utmaning på Bravida Arena. Hisingslaget fick slita hårt i huvudstaden i helgen där Djurgården besegrade Andreas Alms mannar med 2-0 på Tele2. Häcken stod dock upp ganska bra i Alkmaar (0-0) förra veckan även fast AZ såg ut som det bättre laget, vilket var ganska väntat. Holländarna slutade på en stark fjärdeplats i Eredivisie i fjol och AZ, med det briljanta smeknamnet “The Cheeseheads”, besegrade både PSV och Ajax under fjolårssäsongen. Knapp men streckvärd tvåa på Hisingen. 


2. Liepaja - IFK Norrköping 2
Den lettiska ligan håller rätt låg kvalité och faktum är att Liepaja inte ligger bättre än på femte plats i den inhemska ligan. Letterna torskade med 0-2 på Östgötaporten förra veckan och väldigt lite tyder på att IFK Norrköping ska slarva bort detta. Peking löste en stark poäng mot Blåvitt på Gamla Ullevi i helgen, detta trots att Jens Gustafsson valde att snurra på ett par positioner. Både Dagerstål och Fransson uppges vara åter i spel inför returen i Lettland och känslan är att X2 bör räcka långt. 


3. Malmö FF - Domzale 2
Malmö FF har helt klart fått grus i maskineriet och självförtroendet är inte alls på topp. De himmelsblå har kryssat fyra raka matcher i Allsvenskan och helgens mållösa möte mot Östersund, där MFF spelade med en man mer sista halvtimmen, var inte direkt något styrkebesked. Domzale har en hel del rutin från dessa sammanhang och 2-2 matchen mot MFF i Slovenien förra veckan var så gott som helt jämn. Således är det svårt att förstå hur Uwe Röslers gäng kan målas upp som skyhöga favoriter. Alla tecken och hoppas på skrällen känns helt klart som rätt väg att gå på Stadion! 


4. Bröndby - Lechia Gdansk 1
På Bröndby Stadion ställs polackerna inför en tuff retur. Lechia Gdansk vann det första mötet med 2-1 men tillställningen i Polen var helt jämn förra veckan där Simon Hedlund gjorde Bröndbys mål. I den danska huvudstaden lär Lechia få det svårare. Bröndby har vunnit samtliga tre hemmamatcher den här säsongen, senast mot Odense med 3-2 där fjolårets skyttekung, polacken Kamil Wilczek, noterades för två fullträffar. Börja med ettan i Köpenhamn.


5. Esbjerg - Shakhtior Soligorsk 1
Esbjerg fB slutade på en stark tredjeplats i den danska ligan i fjol, bland annat före Bröndby, men EfB har fått en riktigt usel start på den här säsongen. Danskarna agerade slarvigt i Vitryssland förra veckan där Shakhtior vann med 2-0, men det ska dock sägas att Esbjerg dominerade bollinnehavet och skapade flest målchanser. På Blue Water Arena är danskarna obesegrade under 2019 och under förra säsongen fick både FCK och Bröndby stryk på den här arenan. Kan EfB kavla upp ärmarna och komma upp i normal standard bör vitryssarna få det tufft på den blå vattenparken. Fin etta!


6. Sturm Graz - Haugesund 1
Sturm Graz torskade något oväntat en ganska tät match i Norge förra veckan mot Haugesund med 0-2. Överlag har dock Nestor El Maestros rutinerade österrikare inlett säsongen ganska bra, i helgen vann Sturm Graz hemmapremiären i den inhemska ligan med 3-0 mot St. Pölten. Haugesund har inte riktigt samma rutin från dessa sammanhang och faktum är att norrmännen inte ligger bättre än åtta i Eliteserien. Gästerna får klara sig utan både Joakim Nilsen och viktige Alexander Stölås här på grund av skador. Vid normala fall bör österrikarna kunna vända på det här. Betrodd etta. 

 
7. AEL Limassol - Aris 2
Det första mötet mellan AEL Limassol och Daniel Larssons & Sundgrens Aris slutade mållöst i Grekland. Det var dock ingen tvekan om att grekerna såg ut som det bättre laget. Aris vann trots allt skotten på mål med 9-1. Nu när lagen drabbar samman på Cypern bör AEL Limassol komma ut med mer pondus, men kommer Aris upp i samma nivå som förra veckan bör grekerna ha bäst chans till avancemang. Tvåan streckas alldeles för lågt här vilket gör det enkelt att backa Sundgren & Co. Ett oavgjort resultat (1-1, 2-2, 3-3 osv) räcker dock för gästerna vilket gör att X2 ramar in detta. 


8. Mjällby - Norrby 2
I Superettan har Milos Milojevic Mjällby gått från klarhet till klarhet. Frågan är hur länge nykomlingen kan hålla fanan uppe? Inför mötet med Norrby står de gulsvarta på tre raka segrar och återfinns endast två poäng bakom Varberg. Gästerna från Borås har häng på toppstriden och de blåklädda såg fina ut i 3-1 segern senast mot Öster. Norrby har ett stabilt grundspel och således ganska hög lägstanivå även fast debaclet i våras mot Jönköpings Södra är svårt att sopa under mattan. Värdet ligger hos tvåan vilket lockar fram alla tecken. 


Kupongens kassaskåp!


Sturm Graz
El Maestros mannar studsade tillbaka och såg fina ut i helgens ligaseger. Mot ett medelmåttigt norskt gäng hemma på Merkur Arena bör Sturm Graz kunna lösa andra raka hemmasegern. Frågan är – räcker det för avancemang? 


Varningens finger!


Domzale
MFF har fått rejält med grus i maskineriet och är inte alls någon favorit att lita på till dessa streck. Domzale vann trots allt både skotten och bollinnehavet i 2-2 matchen förra veckan i Slovenien. 


144 rader
1. Häcken - Alkmaar x2
2. Liepaja - Norrköping x2
3. Malmö FF - Domzale 1x2
4. Bröndby - L. Gdansk 1x
5. Esbjerg - S. Soligorsk 1
6. S. Graz - Haugesund 1
7. AEL Limassol - Aris x2
8. Mjällby - Norrby 1x2

Lämna in ditt Topptipset genom att klicka här!


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto