Topptipsets Tips Fredag 4/11

Publicerad på 4 Nov 2021 - 11:21

Tipsexperten

Tipsexperten

4 Nov 2021 - 11:21

Ett riktigt getingbo väntar under torsdagen. Europa League och Europa Conference League fyller kupongen där bland annat våra grannländer i väst sätter representanter i spel. Inte minst ska Bodö/Glimt bege sig till Rom för att möta en ursinnig Mourinho efter rekordförlusten senast. Häng på!

Spelstopp: 20:59



1. Marseille - Lazio 1
Först ut är ett Medelhavsmöte från Frankrike, i vilket Marseille tar emot Lazio. Värdarna fortsätter att ta kliv tillbaka mot Europatoppen. Truppen, noga svarvad av den blott 35-årige sportchefen Pablo Longoria, håller hög klass och likaså gör hipstertränaren Jorge Sampaoli som var så hyllad för ett par år sedan. Framförallt är fransmännen extremt svårslagna vilket Sarris italienare fick känna på i det vändande gruppspelsmötet i Rom som slutade 0-0. Något förvånande var det också fransmännen som var spelförande och kommer de upp i samma standard är känslan att Marseille drar längst baguett på Velodromen. Strecka från vänster.

2. Bayer Leverkusen - Real Betis X
Näst på tur står en knivig gruppfinal i Grupp G där den tyska tabellfemman tar emot sin spanska dito i Leverkusen. Mötet i Sevilla för två veckor sedan slutade 1-1 efter 75 minuters ställningskrig och ökad takt sista kvarten var på varsitt mål föll. Något liknande kan ligga i korten även här när dessa två väldigt jämna lag mäter svärd igen. Leverkusen har haft vissa problem de senaste matcherna (fem raka utan seger) då bland annat Schick är skadad men även Betis går på en del minor. 0-3 mot ett hackande Atlético Madrid i helgens möte var inte det svar Pellegrini ville ha inför denna fajt. Detta kan gå åt bägge håll och således är en helgardering att föredra.

3. Crvena Zvezda - Midtjylland 1
Röda Stjärnan, eller Crvena Zvezda som finsmakaren säger, är en oerhört lurig motståndare att möta i Belgrad. Hemmalaget har stekt stora fiskar på Rajko Mitic-stadion de senaste åren, långt större än Midtjylland. Faktum är att Crvena inte torskat i egen borg sedan 2019 då Bayern München var på besök. Männen från andra sidan sundet är såklart inte i närheten av samma nivå och speciellt inte då de känns svagare i år än vad de gjorde under fjolårets succésäsong. Dansken löste visserligen en pinne i motsvarande möte i Minkland men de har fortfarande inte vunnit en match i årets Europa League och detta blir knappast den första. Ettan streckas hårt men är en tänkbar spik ändå.

4. Ferencváros - Celtic 2
Det har inte lyft för varken Ferencváros eller Celtic i Grupp G. Om något av lagen ska kunna utmana Leverkusen och Betis om avancemang krävs tre poäng här. Ungrarna är ännu segerlösa medan Celtic, utan Carl Starfelt i mittlåset, bara tagit tre poäng. Höjden hos bägge lag är dock klart högre än vad de hittills visat upp och detta gäller inte minst värdarna som är starka hemma och gjorde ett väldigt fint intryck i fjolårets Champions League-gruppspel. Det är vinna eller försvinna för båda dessa gäng där oddsen håller skottarna som favorit samtidigt som Ferenc knappast är oävna i egen borg. Etta-tvåa blir bra.

5. Dinamo Zagreb - Rapid Wien 2
Dinamo Zagreb slog ut Tottenham ur Europa League i fjol men årets upplaga av turneringen har gått sämre. Efter tre spelade matcher finns två nederlag noterade och däribland hittas det vändande mötet mot Rapid Wien i den förra omgången. Österrikarna tog segern med 2-1 men det kunde varit mer med tanke på vilka chanser som skapades. Det ska såklart sägas att Dinamo normalt sett är klart förbättrade på egen bana jämfört med utflykter utomsocknes och bör gälla som favorit, men när ettan drar iväg plockas garderingarna fram utan att blinka. Vännerna från Wien har trots allt gått obesegrade ur sex raka uppgörelser. Helgardera och jobba in värdet från höger.

6. Royal Antwerp - Fenerbahce 2
Läget för Royal Antwerp och Fenerbahce i Grupp D liknar det för Celtic och Ferenc i Grupp G. Seger behövs för att något av lagen ska ha en realistisk chans på avancemang. I motsvarande möte i turkarnas hemtrakter var Fener det klart bästa laget men på grund av en missad straff och allmän ineffektivitet stannade det hela vid resultatet 2-2 och en turkisk xG på 3,52. Dominansen blir svår att upprätthålla i Belgien men visst ska Fenerbache ha chans på tre poäng även denna gång. Detsamma ska även sägas om Antwerp som inte är att leka med på egen matta. När bägge gäng går för full pott passar gubben bäst.

7. Roma - Bodö/Glimt 1
José Mourinhos män åkte på en sanslös kölhalning i Nordnorge senast. Portugisen sågade sin b-betonade elva rejält efter insatsen mot Bodö/Glimt och den eventuella underskattning som romarna hyste i vårt värsta västra grannland lär inte följt med tillbaka till Rom. På Stadio Olimpico räknar vi med en helt annan matchbild, startelva samt inställning från italienarna vars pragmatiska portugis knappast kommer tillåta något annat än en hemmaseger. Blixten slår inte ner igen, ettan spikas.

8. PAOK - FC Köpenhamn 1
FC Köpenhamn har inte gjort mycket väsen av sig i Europa de senaste åren men årets upplaga av Europa League började faktiskt på bästa sätt med med två raka segrar. Detta innan just PAOK besökte Parken. Dansken fick 2-1 i baken av fetaostfantasterna och det var såklart en tuff smäll. Noteras bör dock att minkmännens polske påläggskalv Grabara gruffade till sig ett rött kort redan i den nionde minuten varpå FCK:s insats faktiskt var ganska stark. Med det sagt behöver nordborna nog komma upp ytterligare en nivå om det ska bli poäng i Thessaloniki. Grekerna är ohyggligt svåra att besegra här och 1X ska räcka hela vägen hem.

Kupongens kassaskåp
Roma
Vi älskar Bodö/Glimt. Både för sättet de spelar fotboll på och för det enkla faktum att det är förj*vla häftigt att ett nordiskt lag fortfarande kan piska på kontinentala storheter. Här blir det dock för tufft. Sårade italienare kommer gå all in för att återupprätta hedern och då kan norrmännen inte stå emot. Etta.

Varningens finger!
Rapid Wien
Dinamo lever lite på gamla meriter och när ett formstarkt Wien kommer på besök lär kroaterna få slita. Rapid Wien vann förra mötet och kan göra detsamma här. Tvåan rensar fint och måste testas.



144 rader
1. Marseille - Lazio 1x
2. Leverkusen - Betis 1x2
3. Crvena Z - Midtjylland 1
4. Ferencváros - Celtic 12
5. Din.Zagreb - Rapid Wien 1x2
6. R.Antwerp - Fenerbahce 12
7. Roma - Bodö/Glimt 1
8. PAOK - Köpenhamn 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto