TonyCarlsson

Historiska UFC 157

23 Februari 2013 - 10:51
Historia kommer skrivas i natt.
Organisationen Ultimate Fighting Championship-UFC kommer för första gången i historien ha en MMA match mellan två kvinnor.
Ansiktet utåt och den STORA profilen inom kvinnlig MMA, Ronda Rousey kommer möta Liz Carmouche.

Men det är inte bara den historiska dammatchen som är intressant, utan det finns några riktigt intressanta matcher till på detta kort.

Jag kommer tippa en fyrling åt er inför natten, och tar ni rygg tror jag ni gör er en liten hacka.

Vi kan börja med Weltervikts mötet mellan Josh Koscheck och Robbie Lawler.
En match där Lawler gör comeback i UFC efter att tävlat i andra organisationer från 2004.
Lawler är en fighter som ska ha sina matcher stående för att lyckas. Han är en helt ok boxare och överraskar ibland med farliga sparkar och knän. Men förövrigt inte så värst farlig. Kanske också därför han inte har lyckats så värst bra i octagonen på senare tid. Senast han hade 2 vinster i rad är ända tillbaka till 2007.
Det gör ju för min del att jag tror att den alltid vassa och mycket allround-duktiga fightern Josh Koscheck kommer ta hem den här vinsten. Jag har sett alla Koschecks matcher sedan han vann TUF 1 i Middleweight finalen. Han har ett stort fighterhjärta och ger alltid järnet.
Visst förlorade han sin senaste match mot Hendricks, men jag är säker på att han fortfarande är hungrig.
Så vinst till Josh Koscheck är att vänta!Nästa match jag tippar är den mellan Urijah Faber och Ivan Menjivar i Bantamvikt.
På förhand känns det som att denna match kommer avgöras på Submission, då båda dessa killar är riktigt vassa nere på mattan.
Men Faber vet vi som sett mycket MMA, är riktigt bra i stående fighten. Det är också där jag tror Faber kommer försöka hålla sig, och pricka in sina fina slagserier i ansiktet på Ivan.
Ivan kommer gå på nedtag och försöka avsluta genom Ground & Pound eller submission, det är jag säker på.
Men då jag personligen tycker att Faber håller en högre nivå och ett bredare register i octagonen så går jag på seger här till Urijah Faber!Så kommer då den för mig mest intressanta matchen på hela denna gala. Light heavyweight matchen och tillika matchen som avgör vem som får möta vinnaren i matchen mellan Jones och Sonnen som avgörs i april.
Lätta tungviktsmatchen mellan dom mycket välbekanta personerna Lyoto Machida och Dan Henderson. Jag bara ler när jag tänker namnen. Fan vilken matchup det här är!!!
Karate speciallisten Machida ska alltså möta Brottaren, eller nu mera KO speciallisten Dan ”Hendo” Henderson.
Dom har ju båda mött och vunnit över dom flesta högt rankade MMA utövarna under åren.
Machida mötte Jon Jones i december 2011, en match om bältet i LHW. Förlust den gången på stående strypning. Dessutom så har Machida 3 förluster på sina 5 senaste matcher, medans Hendo bara har 1 förlust på sina senaste 5. Om denna statistik säger något är svårt att sia om. Jag tycker ju att Machida har haft betydligt svårare matcher än vad Hendo haft.
Det jag kan säga på förhand är att Machida kommer vilja stå upp och använda sin otroligt fina slag och sparkteknik. Hendo kommer gå på nedtagningar och försöka hamna i dominant possition för kunna avsluta med Ground & Pound. Han kommer även så klart avfyra sin brutala högersving.
Matchen är svårtippad och vem som helst av dessa 2 kan vinna. Dom Håller en sån hög nivå. Frågan är då om Machidas fina stående teknik är grejen, eller Hendos attacker som handlar om veva på och förhoppningsvis sänka sina motståndare ner i golvet.
Hur det än låter så tror jag denna gång på att åldermannen Dan Henderson vinner matchen. Han håller sig undan, exploderar och går på nedtagningar i första ronden.
Sedan en KO tidigt i andra är min gissning.Så sista matchen på min fyrling. Den historiska dammatchen. Jag kan inte vara ärlig och säga att jag tycker att den känns så jätte spännande. Precis som oddsen avslöjar så är Ronda Rousey tokfavorit till segrare. Jag håller med. Kan inte se någon som helst anledning till varför INTE Ronda ska vinna. Hon är i en helt egen liga kunskapsmässigt.
Enbart nervositet att det just är en så otroligt hypad match och väldigt många tittare ser jag som orsak till att Ronda skulle kunna tappa koncentration. Men nej, inte ens det kommer hjälpa Liz Carmouche att vinna.
Såklart tror jag Ronda vinner på armbar redan i första ronden. Men oavsett hur hon avslutar Liz, så är jag stensäker på Ronda vinst.Den fyrlingen ger bäst betalt hos: bet365 och du får fina 4,91 ggr pengarna på detta spel!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar