TonyCarlsson

UFC 163

3 Augusti 2013 - 11:45
Rio De Janeiro är nästa anhalt för UFC. Detta är galan där vi ska få se Jose Aldo försvara sitt bälte i fjädervikten, där Lyoto Machida måste vinna för att ha chans att vara nästa titelutmanare i LHW och där ett flertal Brasilianska MMA utövare får chansen att visa upp sig i världens största MMA organisation - UFC!
Till nattens gala lägger jag mitt spel på en trippel. Förra helgens fyrling satt ju som ett smäck och pengarna rullade in. Så idag sätter vi en stor slant på trippeln och jobbar in den.
Middleweight mötet mellan Thales Leites och Tom Watson börjar vi med. Thales som kom till UFC redan 2006 och stannade fram till sommaren 2009, därefter farit runt i världen och fightats i olika organisationer, bland annat känd för oss Svenskar då han deltagit i både Superior Challange 6 och 7. Gör alltså comeback nu i UFC, och får han matchen ner på mattan och han får använda sig av sin fina BJJ så blir han superfarlig. Watson som i och med denna match går sin tredje match i organisationen. Senast såg vi honom i en mycket underhållande match mot Stanislav Nedkov. Matchen vann Watson på TKO. Watsons recept för vinst tror jag är att undvika att bli nedtagen och få använda sin stående fight. Jag tror på Watson och hans enorma fighterhjärta. Blir nog vinns redan i första ronden på KO.

LHW mötet mellan Lyoto Machida och Phil Davis är nästa fight. Machida är ju en väldigt bra fighter, taktisk och skicklig. Får ibland skit för att han inte lyckas avsluta sina motståndare utan vinner på domarpoäng. Men hur som helst är han en grym MMA fighter. Phil Davis är inte heller någon medelmåtta. Han är framför allt en otroligt skicklig brottare. Davis har bara en förlust i sin karriär, det mot Rashad Evans. Tror denna match kommer bli riktigt bra och vi kommer få se på en mycket fin och teknisk fight från båda dessa fighters. Jag vill att Phil Davis ska stå som vinnare, men jag tror att Lyoto Machida vinner matchen. Vinsten blir nog även denna gång på domarpoäng efter 3 ronder.

Så till titelmatchen i fjädervikt. Jose Aldo mot ”The Korean Zombie” Jung Chan-Sung. Det här kommer bli en så häftig match. Aldo som alltså är regerande champ och som har ett record på 22-1 och som just nu har 15 matcher i rad utan förlust. Han är så sjukt bra i allt. Komplett MMA fighter. Även om inte TKZ har samma fina record som Aldo så har även han visat att han behärskar MMAs olika tekniker utomordentligt bra. Saken med dessa två fighters är att dom alltid bjuder på högt tempo och många spektakulära moment i sin fighting. Detta gör att matchen troligtvis kommer bli sjukt underhållande. Men att TKZ rår på Aldo är jag tveksam till. Allt kan hända i en fight, men jag tror att Jose Aldo kommer vara kvar som champ även efter denna match.
Matchen går nog alla 5 ronder ut och vinnare på poäng blir Jose Aldo.

Denna trippel ger bäst utdelning idag hos Betsafe och ger 3,16 ggr degen.
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Noba - 2013-08-06 06:28

My bad. Fick för mig att en domare hade 30-27, men det var 3x29-28. Dock kvarstår min kritik mot att Davis vann Unanimous

Noba - 2013-08-06 06:23

Tråkigt att spricka på, vad jag anser, en mindre domarskandal. Jag hade 29-28 Machida och förstår verkligen inte var dom fick 30-27 ifrån?!

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:55  Global Withdrawl - Cat Chevy
Trav - Solvalla - H2H 1
1.70
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20
20:30  Cadiz - Tenerife
Fotboll - La Liga 2 - 1
1.75
12:00  Cilic - Duchworth
Tennis - Franska Öppna - Cil hcp -9,5 games
1.71

Skador & Avstängningar