TonyCarlsson

UFC 164 - Bendo vs. Pettis II

31 Augusti 2013 - 11:43
Även i denna gala får vi se en svensk. Magnus Cedenblad. Det känns ju bara hur kul som helst. Jycken som han kalls är ju en störtskön snubbe som vi kunnat se och lära känna bland annat via MMA-panelen.
Den här galan, UFC 164 har väldigt många matcher som är super intressanta. Hela huvudkortet är snuskigt bra. Alltså mycket att se fram emot.
Onsdagens fyrling gick ju åt helvete. Papy tappa förståndet efter 2 ronders fint fightande. Sen tappa han både guarden och lusten att fightas. Mycket tråkigt och så gissar jag att Papy gjort sitt i organisationen UFC. Dessutom så kom inte Cerrone alls upp i den nivå han en gång haft. Men men.

Vi gör ett nytt försök med en ny fyrling inför natten.

Jared Hamman vs. Magnus Cedenblad. Jared som i sin UFC debut fick spö av Alexander Gustafsson. Jared som är en helt ok stående fighter. Men jag har inte imponerats alls av honom i dom matcher jag sett. Jycken går sin andra match i UFC. En förlust i första matchen blev det, men Jycken har gjort STORA framsteg under det senaste 1,5 året när han varit tävlingsfri och kunnat fokusera på att utveckla sin MMA. Jag ser inte hur Jycken ska kunna förlora. Han kan ta Jared både stående och i submission. Tror Jyckens vinst blir i andra ronden på en kimura.

Chad Mendes vs. Clay Guida. Här kommer en match som talar för att gå alla 3 ronder ut. Både Chad och Clay har många matcher i sina karriärer som gått alla ronder ut. Guida som är en klurig fighter, måste vara jobbig som satan att möta. Väldigt duktig nere på mattan. Men rätt fladdrig och mer av en slugger i stående fighten. Chad är en bättre tekniskt stående fighter och har oftas visat KO-Power. Han är duktig på att undvika nedtagningar och är helt ok i sin BJJ. Så överlag tycker jag att Chad Mendes är den bättre MMA fightern av dessa båda. Tror på vinst till Chad Mandes och att han vinner efter 3 ronders fighting.

Frank Mir vs. Josh Barnett. Tungviktsfight med 2 riktigt välmeriterade killar. Mir med 23 matcher var av 16 vunna och Josh med 38 matcher var av 32 vunna. Det är upplagt för en riktigt häftig drabbning. Frank Mir har sett trött och stel ut i sina två senaste matcher, vilka han också förlorade. Josh där emot har bara förlorat 1 match av dom 10 senaste. Josh har ju dock fightats i Strikeforce och några andra organisationer medan Mir hållit sig i UFC med lite tuffare motståndare. Båda två är riktigt duktiga på BJJ och brottning, så det ska bli mycket intressant att se hur denna match kommer att bli. Jag tror faktiskt på Josh Barnett här, i hans comeback till UFC. Tror nämligen Mir kommer underskatta sin motståndare något och blir knockad redan i första ronden.

Benson Henderson vs. Anthony Pettis. Så grym fight detta är. Alla ni som sett deras möte från tiden när dom höll till i WEC vet vad jag menar. Deras sista match i WEC var om titeln och Pettis vann efter 5 helt otroligt underhållande och spännande ronder. Matchen utsågs till ”Fight of the year 2010”. Om det kommer bli samma sak denna gång är väl knappast troligt, men man kan ju önska. Henderson som nu är regerande UFC mästare i Lightweigt har visat prov på tålamod och full disciplin under sina fighter i UFC. Samtliga matcher vunna, dock på domaravgörande men ändå. En vinst är alltid en vinst. Pettis tycker Det är åt helvete, och säger att en fight ska vinnas på ett avslut innan matchtiden gått ut. Visst är det mycket roligare för oss tittare, men tyvärr måste man ibland också vara smart. Hur som helst så är jag säker på att detta kommer bli en fartfylld och mycket underhållande match. Tror dessutom att Benson Henderson får sin revansch, behåller bältet och vinner matchen på en RNC i 4 ronden.

Denna fyrling 6,98 ger hos Betsafe. Bästa oddset i dag.
1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Don Travolta - 2013-08-31 20:08

Chad Mendes till 1,18 mot en svårslagen veteran? Det var vågat.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar