TonyCarlsson

Bältet hem till Sverige. UFC - 165

21 September 2013 - 14:02
Jag är fan i mig helt till mig. Det är helt stört att vi, lilla Sverige har kunnat få fram en fighter som skall gå en titelmatch i världens främsta MMA organisation, UFC. Arbogasonen Alexander Gustafsson skall upp i octagonen och möta den MMA fighter som rankas främst av alla, oavsett viktklass, Jon Jones. Det är nästan så man inte kan tro det, men jag lovar, det är sant!! Det lätta tungviktsbältet står på spel och Alexander ”The Mauler” Gustafsson kan ta med det bältet hem till Sverige. Det är bara precis HUR STORT SOM HELST.
Galan UFC -165 går av stapeln i Toronto Kanada. Hela galan har ett mäktigt bra fightercard med otroligt mycket bra fighters och intressanta möten. Det är heller inte bara matchen mellan Alex och Jones som är titelmatch under denna gala utan även den mellan Renan Barâo och Eddie Wineland i Bantamvikt. (Interimbältet då Dominick Cruz fortfarande är skadad)
Galans Huvudkort som består av 5 matcher ska jag här nedan nu tipsa om och spela. En femling alltså. Ni kommer få ett spel med mycket tanke bakom och ett spel med väldigt hjärta bakom. Dessutom två singelspel på hur jag tror att matchen mellan Jones och Alex möjligen sluter.

Vi börjar med första matchen på huvudkortet som är den i lättvikt mellan Pat Healy och Khabib Nurmagomedov. Healy som kommer från 7 raka vinster, men där den senaste blev en No Contest efter att han testat positivt för Marijuana. Pat är en stenhård fighter som aldrig ger sig. Han har många matcher som gått tiden ut men också en hel del fina avslut via submission. Jag gillar hans järnvilja. Khabib som är den obesegrade Ryssen som kommer till matchen med hela 20-0 som MMA record. 7 vinster via KO, 7 vinster via submission och 6 vinster via decision. Den här killen har så brett register så det är stört. Jag är säker på att denna match vinns av Khabib, hur är svårt att sia om men en gissning är via submission i andra ronden.

Mellanviktsmatchen mellan Costa Philippou och Francis Carmont är nästa match. Jag förväntar mig en jämn match mellan dom här snubbarna. Båda har ett flertal vinster i rad inför mötet och kommer till matchen med stort självförtroende. Vinner någon av dom med överlägsenhet eller på ett spektakulärt sätt så tror jag att denna fighter ligger bra till för att vara med i diskussionen om att vara nästa titelutmanare. Jag tror att vi kommer få se en match där båda från start vill stå upp och fightas. Men ju längre matchen pågår kommer nog Carmont försöka få ner matchen på mattan. Jag tror dock att Costa Philippou vinner matchen. Antingen via KO i första ronden eller via decision efter tre fullföljda ronder.

Tungviktsmöte mellan Brendan Schaub och Matt Mitrione. Inte mycket att säga, mer än att denna match ser jag inte som en fight som går 3 ronder ut. Dom kommer stå upp och göra allt för att slå sina tunga slag mot sin motståndares käke, haka och näsa. Jag ser Matt som sluggern här och Schaub som den mer tekniska fightern. Därför tror jag också att Brendan Schaub vinner matchen på KO i första ronden.

Titelmatch 1. Renan Barâo mot Eddie Wineland i Interimtitelmatchen i Bantamvikt. I min värld har Eddie Wineland fått denna match för att ingen annan viljat ta den. Barâo är en best, ett monster i denna viktklass. Han är snabbare, starkare och mycket bättre på allt än alla han mött hittills. Så kommer han även vara mot Wineland. Renan Barâo vinner denna match 99 gånger av 100, och denna match är inte den där 100e matchen. Så alltså kommer Renan Barâo fullständigt dominera Eddie Wineland och kan vinna på 38 olika sätt. Vilket han väljer vet jag inte, men han vinner.

Titelmatch 2. Huvudevent på UFC-165. Den STÖRSTA kampsportshändelsen som en Svensk tagit sig till sedan Ingmar Johansson boxades om tungviktsbältet i boxning 1959. Personligen tycker jag svensk media har gjort ALLDELES för lite för att upplysa svenska folket om detta OTROLIGT stora möte. Men men, kanske när (om) bältet tas hem av Alex så får han den uppståndelse som han redan nu förtjänar. Jon Jones är obesegrad i octagonen. Han har allt som alla MMA fighters vill ha. Han står upp och boxar ut dom bästa stående, han submittar dom bästa BJJ utövarna som finns och han låter sig aldrig bli nedtagen även mot dom bästa brottarna som finns. Han är så jävla briljant i alla delar av sin fighting. Alexander har förtjänat en match mot Jones. Men att våga tro att Alex är på samma nivå som Jones i MMA är vågat att påstå. Vi som följt Alex vet att han slår ruggit hårt, han är svår att ta ned på mattan och han vågar gå på nedtagningar mot erkänt duktiga BJJ fighters. Alex påstår sig ha en bra gameplan som han tror benhårt på och som han ska försöka följa för att på så sätt vinna. Jag vill inget annat än att Alexander Gustafsson vinner denna match. Jag kommer säkert ha en puls på 150 när domaren startar matchen. Jag kommer stå upp och skrika, tala om vad Alex ska göra genom TVn och vara helt till mig. Men för att vara realistisk så säger mitt huvud att Jones vinner. Jag tror han vinner på decision efter 5 fulla ronder. Men jag hoppas som sagt att Alex vinner, och han får vinna precis på vilket sätt han vill, bara han vinner!

Samtliga spel kommer från bet365 då dom totalt ger bäst betalt denna gala.
Min femling med Jones som vinnare ger 5,39
Min femling med Alex som vinnare ger 31,14
Att Jones vinner på decision ger 4,33
Att Alex vinner i 3e ronden ger 34,00
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
21:43  Lopp 10: Sobel Conway
Trav - Jägersro - Plats
2.05
07:30  Ledare efter första rundan
Golf - Europatouren - Stephan Jaeger
81.00
12:00  Ebden - Kohlschreiber
Tennis - ATP Halle - Kohlschreiber
1.60
17:00  Frankrike - Peru
Fotboll - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
20:00  Argentina - Kroatien
Fotbolls-VM - VM - Arg ö13,5 skott
1.90
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotboll - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80
20:00  Colombia - Polen
Fotboll - VM - Över 2,5 mål
2.06

Skador & Avstängningar