TonyCarlsson

UFC 166 - Det blir tungt

19 Oktober 2013 - 14:47
Tunga bomber kommer släppas i Houston i natt, var så säkra på det!!
Tre stycken Tungviktsmatcher på Huvudkortet. AWESOME!

Men hela galan UFC 166 ser så här på förhand riktigt intressant ut. Några fightas med kniven på strupen, då dom vid förlust med största säkerhet får lämna UFC. Några går upp i octagonen för att förstärka sitt varunamn, några vill få nästa chans på bältet och så finns det två som gör upp om det mest prestigefyllda bältet. Tungviktstiteln. Det här blir förhoppningsvis en gala att minnas.

Jag tänker spela en trippel och ge er reken för den här. Det blir på dom tre Tungviktsmatcherna vi kommer få se.

Först ut i octagonen av dom tunga killarna är Gabriel Gonzaga i sitt möte mot Shawn Jordan. Här blir jag mycket förvånad om matchen går tiden ut. Båda slår hårt och Shawn Jordan har 11 KO vinster med sig in till denna match. Gonzaga har 9 stycken submission vinster. Men tror att första ronden kommer bli mest stående även om Gonzaga kommer ge sig på ett och annat försök till nedtagning. Men frågan är hur länge matchen pågår, jag tror Shawn Jordan vinner matchen i slutet av första ronden på KO.

Nästa match på min trippel är matchen om vem som skall få nästa titelchans om Tungviktsbältet. Matchen mellan Daniel Cormier och Roy Nelson. Men det är inte helt säkert. Det är nämligen så att om Cain Valasquez vinner över Dos Santos och Cormier i denna match vinner över Nelson, då blir det inte ett titel möte mellan Valasquez och Cormier, då dom är mycket goda vänner och helt enkelt inte vill fightas mot varandra. Då har Cormier sagt att han istället vill ner till LHW och utmana om titeln. Men om vi då ska kolla på Cormier vs. Nelson. Cormier som är tungviktsmästare från Strikeforce och som gått en match i UFC sedan Strikeforce lades ned. I den matchen mötte han förre UFC mästaren Frank Mir i en enligt mig mycket trött match. Ingen av dom såg ut att ha någon ork, men Cormier vann på poäng och är en så länge fortfarande obesegrad i sin MMA karriär. Roy Nelson kommer från en förlust, han hoppade in och tog en match på kort varsel mot Stipe Miocic och förlorade den efter 3 ronders fightande. Men en väl förberedd Roy Nelson är alltid farlig och han har en höger som sänker det mesta som den träffar. Roy kan mycket väl vinna den här matchen, om han som sagt lyckas träffa Cormier med sin tunga höger. Men jag tror att Daniel Cormier kommer vara den som tar hem matchen, då han är en bättre MMA figter allround enligt mig. Troligtvis vinner han på domslut.

Titelmatchen. För tredje gången ska dom nu möta varandra i en titelfight. Cain Valasquea mot Junior Dos Santos. Jag gissar och tror att detta är deras sista möte i UFC. Nog för att dom två just nu säkert är dom bästa i tungviktsklassen, men att se dom i ytterligare ett möte i framtiden känns bara utnött. Så vi har alltså den nuvarande titelhållaren Cain Valasquez som första gången tog sin titel när han besegrade Brock Lesnar 2010. Förlorade den sedan direkt i mötet mot Junior Dos Santos, i första ronden på en KO. Slaktade sedan Antonio Silva och fick sin returmatch om bältet. Vann den efter att dominerat och slagit sönder Dos Santos i 5 hela ronder. Besegrade Antonio Silva igen och ska nu försvara bältet mot Dos Santos för andra gången. Den pricksäkra och hårt slående Dos Santos vill nu återerövra bältet som han anser är hans efter en riktig plattmatch mot Cain senast. Frågan är om Dos Santos kan höja sig och vara mer till bekymmer än senast? Ja det tror jag, eller är till och med rätt säker på. Men jag tror ändå att Cain Valasques kommer stå som segrare. Hur han vinner har jag svårt att sia om, gissar att det blir via Ground & Pound, men att Cain vinner känns som ett rätt säkert spel.

Denna trippel betalar sig bäst hos Betsafe eller Betsson som båda betalar 2,80 ggr degen
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:15  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar