TonyCarlsson

UFC är i Manchester på besök.

26 Oktober 2013 - 10:42
UFC är tillbaka i England, och denna gång får Manchester stå som värd. En gala som antagligen kommer ge Englandspubliken en häftig upplevelse. Många Britter som fightas så klart men också en huvudmatch som på förhand känns superintressant! Dessutom bjuds publiken på en Svensk nykomling i UFC, i form av Nico Musoke, som fått chansen efter att Jycken Cedenblad fått hoppat av pga av skada. Nico möter den betydligt mer UFC vana fightern Alessio Sakara. Men återkommer till den matchen.

Missa nu inte att galan går i England, vilket gör att sändningen inte är i natt utan startar på Facebook med underkortet redan kl 18.00 sedan startar huvudkortet kl 21.00 och kan ses på Cmore Extreme.

Idag spelar jag en Femling. Känns bra så här på förhand med mitt spel, hoppas bara det håller!

Första matchen är Flugviktsmatchen mellan Engelsmannen Phil Harris och Brasilianaren John Lineker. Jag tror tyvärr matchen kommer bli rätt ojämn och troligen får vi se ett avslut rätt tidigt. John Lineker är både mer meriterad och en bättre fighter. Det ända som kan göra att Harris kan mäta sig med Lineker är att han lyfts av att få fightas på hemmaplan. Men jag tror på KO i andra ronden till John Lineker.

Italiens Alessio Sakara möter alltså vår Svenska debutant Nico Musoke. Hur kul som helst att Nico får chansen. Han har verkligen visat att han borde få chansen. Jag trodde vi skulle få se Nicos debut när UFC kommer till Sverige nästa år, men chansen kom alltså redan nu. Sakara som har 14 UFC matcher i bagaget har massor av rutin. Dock kommer han ifrån 3 förluster och måste troligen vinna för att inte riskera att kickas från organisationen. Nico däremot har INGEN press alls. Han har fått matchen på kort varsel, han ska fightas i Middleweight, en viktklass över den han brukar fightas i och han behöver bara tänka på sin gameplan och hoppas han gör en okej match. Dessutom har Nico 6 matcher i rad utan förlust vilket borde ge honom ett gott självförtroende. Nico vinner matchen på antingen en RNC i första ronden eller på Decision efter 3 ronder.

Tyngsta matchen för kvällen går i LHW mellan Jimi Manuwa och Ryan Jimmo. Jag kan bara säga att jag inte hade velat vara Ryan Jimmo. Jimmo är inte en dålig fighter, han är ju trots allt i UFC och har vunnit 18 av sina 20 fighter som MMA proffs. Men Jimi Manuwa är obesegrad och har 13-0 i sin karriär. Men grejen med honom är att han KNOCKAT samtliga av sina motståndare. Det är inte vanligt. Jag är säker på att samma scenario kommer utspela sig i denna fight. Vilken rond som Jimi knockar Ryan är svårt att sia om, men troligen redan i första. Vid vinst här så är det nog garanti att Jimi Manuwa får ett möte med en topp 10 fighter här näst.

Lightweight mötet mellan Ross Pearson och Melvin Guillard. Hemma sonen Ross kommer har stort stöd av publiken i denna match. Att förlora på hemmaplan mot Amerikanen Guillard finns inte i Ross huvud. Ross som vann TUF 9 och som sedan gått många bra matcher. Har vunnit sina 2 senaste matcher och tänker gå för en tredje. Ross är väldigt allround i sin MMA, tycker han är lika bra i submission som i sin stående fight. Guillard där emot vil ha matchen stående. Han slår mycket hårt för att vara en Lightweightare, men har också farliga knän som han gärna sänker sina motståndare med. 20 KO vinster i sin karriär. Jag tror vi kommer få se en Ross som försöker ta ned Guillard om och om igen. Tror även han lyckas och antingen vinner via submission i andra ronden eller via decision efter 3 ronder.

Huvudmatchen för kvällen. Den forne LHW mästaren Lyoto Machida går nu ner till Middleweight för att möta Mark Munoz. Machida fick denna match pga att Michael Bisping blev skada under träning inför denna match. Ska bli mycket intressant hur Machida klara viktnedgången och det faktum att han inte fått samma förberedelse tid som sin motståndare Munoz. Man ska veta om att Machida har vunnit över väldigt stora namn som Tito Ortiz, Rashad Evans, Mauricio Rua , Randy Couture och Dan Henderson. Det avslöjar vilken otrolig fighter Machida är. Dock förlorade han sin senaste match mot Phil Davis och bestämde sig efter det att gå ner en viktklass till Middleweight för att se vad han kan åstadkomma där. Mark Munoz är en mycket duktig fighter. Har bara förlust mot den nuvarande titelhållaren Weidman på sina 6 senaste matcher. Han vet också att vinner han mot Machida så har han väldigt nära till titelmatch. Munoz är en krigare i Octagonen och jävligt rolig att se på. Men vinnare i matchen tror jag Karatespecialisten Lyoto Machida blir. Jag gissar på KO i 3 ronden.

Den här Femlingen betalar sig bäst hos William Hill och ger hela 15,72.
Nu ska det bli för jävla spännande och se på galan och om pengarna rullar in på kontot!!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:17  Pastore Bob - Tycoon Conway
Trav - Kalmar - H2H 1
1.70
20:00  Colombia - Polen
Fotbolls-VM - VM 2018 - Över 2,5 mål
2.06
14:39  Delbonis - Herbert
Tennis - ATP Antalya - 0-2
2.07
16:00  Saudiarabien - Egypten
Fotboll - VM 2018 - 2
1.95
16:00  Uruguay - Ryssland
Fotboll - VM 2018 - Inget mål före 35:00
1.83
20:00  Iran - Portugal
Fotbolls-VM - VM 2018 - 2 asian hcp -1
2.45
20:00  Spanien - Marocko
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.73

Skador & Avstängningar