TonyCarlsson

Belfort vs. Henderson

9 November 2013 - 09:55
På det igen bara. Det är UFC-gala i natt igen. Jag klagar inte alls, jag älskar det!!
I onsdags fick vi ju faktiskt se en gala med många bra fighter och ett och annat snyggt avslut, trotts att galan inte var späckad med stora namn. Nattens gala har en huvudmatch med två riktigt stora namn. Ett returmöte efter 7 år…

Till natten så spelar jag en Fyrling. Den känns riktigt bra så här på förhand. Dock är en fight, alltid en fight. Anything can happen.

Första matchen på Fyrlingen blir den mellan Rony Jason mot Jeremy Stephens. TUF Brazil vinnaren Jason kommer till den fight med 8 vinster i rad. Han vann sin senaste match snabbt och riktigt snyggt på en strypning. Stephens kommer till denna drabbning med en vinst i senaste matchen. Den matchen var hans debut i Featherweight, och det gick som sagt bra. Dock tycker jag han varit alldeles för ojämn allt för länge. Jag är rätt säker på att Jason vinner matchen, och tror det blir på Submission även denna gång.

Insatspolisen från Brasilia, Paulo Thiago möter Amerikanen Brandon Thatch. Thiago som vunnit i dom två senaste matcherna han gått i hemlandet Brasilien, men som tyvärr också förlorat dom 4 senaste utanför Brasilien. Han är en rätt duktig fighter, både stående och nere på mattan. Hade ju dock sin storhetstid innan han signade för UFC 2009. Brandon däremot signade för UFC i somras och har bara gått en match i organisationen. Men hans MMA-record är snyggt, 9 matcher i rad med vinster och samtliga på avslut. 6 på KO och 3 på Submission. Så även om Thiago är ett kändare namn och har hemmaplan, så tror jag att färskingen Brandon Thatch tar hem segern, och det gör han nog på KO.

LHW-mötet och vinna eller försvinna matchen mellan Rafael Cavalcante och Igor Pokrajac är nästa match. Jag tror nämligen att den av dessa två som förlorar kommer mista sitt kontrakt hos UFC, då det inte gått så bra för någon av dom i deras senaste fighter. Cavalcante har bara gått en match i UFC, förlorade den mot Thiago Silva. Men även fast han blev knockad i första ronden så visade han på riktig kämpar anda. Kunde slutat tvärt om. Igor kommer från 3 förluster och i sin senaste match var han inte alls bra, även fast han gick alla 3 ronder ut. Jag är tämligen säker på att vi ser Igor i sin sista UFC fight och att matchen slutar med att Rafael Cavalcante vinner på KO i andra ronden.

Huvudmatchen och som jag skrev tidigare, returmöte. Vitor Belfort vs. Dan Henderson. Senast det begav sig var 2006. I den underbara organisationen PRIDE. Då gick dom alla 3 ronderna ut, i ett häftigt möte med bra tempo. Vinnare den gången blev Henderson. Dessutom åkte Vitor dit för doping efter den matchen. Den här gången är det lite ändrade förutsättningar. Vitor har bara förlorat 2 matcher efter mötet mot Henderson. 2011 i titelmatch mot Anderson Silva och 2012 i titelmöte mot Jon Jones. Ja ni hör ju. Med sin senaste match som blev en vinst över Luke Rockhold på en fantastiskt snygg snurrspark så är Vitor Belfort HET! Dan Henderson var så sent som 2011 LHW champion i Strikeforce. Han lyckades också samma år tillsammans med Shougun Rua i sin comeback i UFC få utmärkelsen ”Fight of the Year”. Det var en häftig 5 rondare, inget snack om det! Tyvärr har Dan 2 förluster efter det mot Lyoto Machida och Rashad Evans. Jag tror tyvärr inte heller att Dan Henderson räcker till i detta möte mot Vitor Belfort. Svårt att gissa hur Vitor vinner, men att han vinner tror jag stenhårt på.

Denna Fyrling spelar du smartast hos William Hill då dom ger bäst odds denna gång. 3,94 ggr degen.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  Portugal - Marocko
Fotboll - VM 2018 - 1 & över 2,5 mål
2.65
15:00  Cilic - Muller
Tennis - ATP Queens - Mul hcp +3,5 games
1.85
17:00  Uruguay - Saudiarabien
Fotboll - VM 2018 - Uru vinna båda hl
2.12
20:00  Iran - Spanien
Fotboll - VM - Under 9,5 skott
1.92
20:00  Iran - Spanien
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 2,5 mål
2.11
17:00  Frankrike - Peru
Fotboll - Fotbolls-VM - 2 asian hcp +1,5
1.62
14:00  Brasilien - Costa Rica
Fotboll - VM 2018 - 1 vinna och hålla nollan
1.66
17:00  Nigeria - Island
Fotbolls-VM - VM 2018 - Under 0,5 mål 1:a hl
2.40
20:00  Serbien - Schweiz
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.80

Skador & Avstängningar