TonyCarlsson

Down Under - UFC

6 December 2013 - 17:33
UFC har intagit staden Brisbane i Australien. För ovanlighetens skull så avlöper galan redan fredag natt till lördag. Allt så klart för att det ska gynna dom Amerikanska tittarna.
Matchkortet ser totalt sett rätt så bra ut. Några intressanta fighters i underkortet och några gamla rävar på huvudkortet.

Jag gör ett vågat spel till natten och drar en Femling. Det blir dom fem sista matcherna på galan.

Börjar med dom 2 rätt så nyinkomna killarna till UFC, Dylan Andrews och Clint Hester. En intressant matching då dom är både träningspartners och vänner. Men när dom står i Octagonen och det är dags för match så lämnar man det utanför och koncentrerar sig på sin gameplan. Dylan såg vi senast mot Svenska Papy Abedi, en match han vann på KO i 3e ronden. Dock efter att varit enligt mig i underläge i dom 2 första ronderna. Clint Hester såg vi senast på TUF 17 final kortet, dock inte som finalist utan som en av dom från säsongen som fick en match. Den vann han på KO. Jag tror denna matchen antingen går alla 3 ronder ut eller så blir någon av dem knockad. Oavsett så tror jag att Dylan Andrews vinner matchen.

Nästa par ut är Pat Barry mot Soa Palelei i Tungviktsdivisionen. Pat Barry som är en komiker lika mycket som han är en fighter. Han är alltid skön att se även utanför Octagonen. Dock har han ett väldigt blandat matchresultat i sina matcher. Vinner och förlorar om vart annat. Senast förlust efter bara 1 minut mot Shawn Jordan. Där är väl kanske skillnaden mot Soa, som bara gått 1 UFC match tidigare, men som har ett snyggt matchfacit på hela 9 matcher i rad vunna, och det på KO. Tror med stor säkerhet att även denna match vinns av Soa ”The Hulk” Palelei på KO.

LHW möte mellan Ryan Bader och Anthony Perosh. En intressant match då Bader varit killen som vunnit mot många bra motståndare, men så fort det ståt en 4e rankad eller bättre framför honom så har det inte funkat. Så har vi Perosh som ännu inte mött något av dom riktigt stora namnen än, men som tog en snygg skalp senast genom att besegra Vinny Magalhaes. Tror vi kommer få se en stående fight, men där kanske Perosh borde försöka jobba på nedtagningar av Bader. Men vinnare av matchen blir Bader.

Näst sista matchen på denna Femling och även den i LHW. Legenden Mauricio ”Shogun” Rua möter James Te-Huna. Rua som varit med mycket länge i den proffisionella MMA cirkusen. Debuterade i Pride 2003 och där var där han gjorde sig ett namn inom sporten. Te-Huna är långt ifrån denna status som Rua har i MMA världen. Dock har han ju briljerat med en av dom roligaste entrà©erna i MMA, till sin match mot Ryan Jimmo. Men Te-Huna är också en riktigt bra fighter. Shogun har bara 1 vinst på sina senaste 4 matcher, medan Te-Huna bara har 1 förlust på sina senaste 5 matcher. Detta blir enligt min tro, Shoguns sista match i LHW då han kommer förlora nattens match.

Huvudmatchen, en Tungviktare mellan Mark ”Super Samoan” Hunt och Antonio ”Big Foot” Silva. Två herrar som slår fruktansvärt hårt ska mötas i Octagonen. Jag är säker på att vi kommer få se ett stående krig mellan dessa fighters. Dom kommer helt klart gå in för att slå ut sin motståndare. Båda är väl medvetna om att ifall dom träffar tungt och rätt så är det rullgardin ner för motståndaren. Som gammal K-1 älskare så var ju Hunt ett stort namn, och är fortfarande för mig. Jag hoppas han vinner. Men jag tror tyvärr vinsten hamnar hos grottmänniskan Silva. Tror till och med Silva vinner på Submission....

Denna sköna Femling ger hela 14,15 hos både Betsafe och Betsson.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
19:12  Lopp 3: Fidagu U.R.
Trav - Halmstad - Vinnare
2.30
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar