TonyCarlsson

UFC 168 - Årets sista gala

28 December 2013 - 08:52
MGM Grand Garden Arena i Las Vegas står som värd ännu en gång för årets sista UFC gala. Som jag har längtat efter denna gala. 2 riktigt upphaussade matcher och till lika titelmatcher kommer få avsluta detta fantastiska UFC år.

Innan jag går vidare om UFC 168, så vill jag bara påminna er att Sverige verkligen tagit sig in med ett stort kliv i UFC-cirkusen under året. Vi har just nu hela 8 st kontrakterade UFC-fighters. Det är stort, riktigt stort av en så liten nation. Dom som just nu har kontrakt är alltså Andreas Ståhl (ännu ingen match) Akira Corassani (3 raka vinster) Magnus Cedenblad (Vann senaste matchen på bara 57 sek.) Tor Troà©ng (1 vinst och 1 förlust) Ilir Latifi (Möter Cyrille Diabate 8/3 i London) Mats Nilsson (Gör UFC debut 8/3 i London mot Luke Barnatt) Nico Musoke (Årets Svenska Nykomling i UFC med sin snygga submissionvinst över Alessio Sakara) Alexander Gustafsson (Rankad högst av alla titelutmanare till LHW bältet)
Dessa 8 män gör att 2014 känns som ett grymt år för Svensk MMA på den största scenen som idrotten visas upp.

Så tillbaka till UFC 168. En gala med klass och stora förväntningar på sig.
Jag kommer spela en Femling, dom fem matcherna på galans huvudkort.

Börjar med Featherweight matchen mellan Dustin Poirier vs. Diego Brandao. På förhand ser detta ut att kunna bli en mycket underhållande match. Båda grabbarna är mycket tekniska och otroligt allround i sin MMA. Vi kommer garanterat få se både intensiv stående fight och riktigt fin grappling och BJJ. Tror matchen avslutas med en Submission, och vinnare blir Dustin Poirier på en Armbar.

Lightweight match mellan Jim Miller och Fabricio Camoes är nästa match. Camoes som totalt har 4 matcher i UFC, men bara 1 vinst, har visat upp att han äör betydligt tryggare nere på mattan än i den stående fighten. Miller är även han en fighter som vinner flest matcher nere på mattan, men skillnaden mellan dessa två är att Miller har betydligt tuffare fighter i sin ryggsäck och är enligt mig bättre både i stående fight och nere på mattan. Så här får vi nog se ett avslut och trygg vinst till Jim Miller.

Tungvikt nästa, och där ser vi Josh Barnett mot Travis Browne. Jag tror att vi här kommer se vem som blir nästa Titelutmanare om Tungviktsbältet. Vinnaren kommer alltså få något att se fram emot under 2014. Josh Barnett som vann sin comback i UFC senast, mot Frank Mir. Ett hårt knä knockade Mir på under 2 minuter i första ronden. Josh är en stor och tung motståndare som är farlig både stående och på mattan. Travis Browne som även han vann snyggt i sin senaste match, den mot Alistair Overeem med en frontkick på hakspetsen. Travis är kanske inte lika bekväm nere på mattan som Josh, men uppväger det genom ett bra stående game i sina matcher. Jag tror vi får se en match går första ronden ut. Men tidigt i andra så vinner Travis Browne på KO.

Första Titelmatchen för kvällen och där ser vi Ronda Rousey möta Miesha Tate. Detta är båda tjejernas andra match i UFC och dessutom deras andra möte mot varandra i MMA. Dom möttes i Strikeforce i en titelmatch när Tate var titelhållare och Ronda kom och tog det. Nu vill så klart Tate ta tillbaka sin titel mästarrinna, fast nu med UFC på bältet. Om denna match slutar på något annat sätt än på armbar så är det en högoddsare. Om matchen inte slutar vi en submission vinst till någon av tjejerna så är det chockerande. men hur matchen än slutar så tror jag det blir en fantastisk match med två otroligt grymma kvinnliga fighters. Vinnare tror jag dock blir Ronda Rousey. Så klart på Armbar.......

Titelmatch 2 för kvällen och dessutom returmöte om samma bälte under samma år. Chris Weidman vs. Anderson Silva. Kommer detta bli Årets UFC match, kommer det bli ett snabbt avslut eller kommer vi få se dom här killarna rulla runt i octagonen i 5 ronder och bara utöva BJJ? Hur denna match än slutar så kommer det bli grymt att se. Inte många trodde trodde på att Weidman skulle vinna över Silva i sommras när dom mötte varandra och Silva förlorade sitt bälte för första gången. Lika många tror inför nattens gala att Silva tar tillbaka sitt bälte. Jag trodde på Chis Weidman då, jag tror fortfarande på Chris Weidman. Silva har ALLA verktyg för att vinna matchen, men jag tror tyvärr inte hungern efter vinst finns kvar lika starkt längre. Det kommer vara Silvas Akilleshäl även denna match. Weidman vinner nog inte nattens match på KO, jag tror mer på 5 ronder med mycket stående fight och en hel del nedtagningsförsök. Men efter 5 ronder kommer domaren höja Chris Weidmans arm för andra gången i rad. Tyvärr kommer det göra att en av sportens mest framgångsrika utövare någonsin lägger sina UFC-handskar på hyllan......

Denna Femling spelar jag idag hos Betsafe då dom ger hela 12,80.
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
TonyCarlsson - 2014-01-21 09:38

Klappklapp:

Tack för tippset, vi kör på det till helgens gala!!

klappklapp - 2014-01-15 09:07

Full pott igen på 168:an. Jävligt snyggt.

Ser att du gillar att spela fyrlingar , femlingar och sexlingar och du gör det väldigt bra. Hade dock varit kul om du rankar dina spel efter hur mycket du tror på dem så att vi som vill spelar singlar, dubblar och tripplar har lite mer att gå på.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Syrianska Eskilstuna - Boo
Fotboll - Division 3 södra Svealand - 1
1.80
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
16:00  Brage - Örgryte
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp +0
1.85
16:00  AIK - IFK Norrköping
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.81
20:45  Real Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1
2.25
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76

Skador & Avstängningar