TonyCarlsson

UFC 171

15 Mars 2014 - 10:54
Hemma i Sverige igen efter en helt grym weekend i London. Som Svensk i lördags kväll inne på O2 Arena så kände man sig stolt. Runt 3000 Svenskar på plats som var där för att stötta våra 3 fighters som skulle bevisa att Svensk MMA håller hög klass och det gör den också, mycket hög klass. Visserligen så gick Mats Nilsson på pumpen, men motståndaren Luke Barnett är otroligt vass. Om Mats väljer att kliva ned en viktklass till sin nästa match så kommer han bli mycket farlig.
Ilir och Alexander är 2 bestar som jag inte tvivlade på en sekund. Dom levererade som dom skulle. Jag ser inte vem som ska stoppa någon av dessa herrar i LHW. Så grymma fighters och stort grattis Allstar Gym för att ni plockar fram så otroligt duktiga fighters här i Sverige.

Nu till nattens gala. Här ska det göras upp vem som tar över Welterviktstronen efter att GSP har pensionerat sig (om än så tillfälligt). Dessutom 2 matcher i samma viktklass där vi får se otroligt bra fighters.
Galans underkort som startar 23,30 kan bara ses via UFC Fight Play, som är en betaltjänst på UFCs hemsida. Huvudkortet med sina 5 matcher kan du se på CMore Live, CMore Sport eller Tv4 Premium.

Här kommer mitt spel tips, en Femling på samtliga matcher på Huvudkortet.

LHW fight mellan Ovince St. Preux och Nikita Krylov. Att Krylov gått ner till LHW var ett smart drag av honom. Han var för liten i Tungvikten anser jag. Visst vann han i sin senaste match mot Walt Harris, men det sa inte så mycket då matchen tog slut redan efter 25 sek. Jag tror inte att Krylov ska hålla matchen stående mot Ovince, utan jobba på nedtagningar. Ovince är en duktig stående fighter som gärna står hela matchen. Dock så klarar han markjobbet bra men har bara 1 submissionvinst på sina senaste 14 matcher. Nä, om Ovince klarar att hålla matchen stående så vinner han. Antingen på KO eller på poäng.

Första Welterviktsmatchen på huvudkortet går mellan Jake Shields och Hector Lombard. Blir en mycket spännande match med 2 duktiga fighters. Shields kommer garanterat försöka få ner matchen till mattan då han har riktigt bra BJJ och brottning. Att stå och svinga med Lombard är dödsdömt. Men att Lombard kommer vilja stå och slå ut Shields råder ingen tvekan om. Har bara Lombard tränat hårt på att undvika nedtagningar så ser jag inte att matchen slutar på annat sätt än att Hector Lombard står som vinnare på KO i 2 ronden.

Diego Sanchez möter Myles Jury i Lättvikt. Här har vi en kille som har 13-0 som MMA fighter, Myles Jury är en riktigt duktig fighter. Det roliga med Jury är att han behärskar den stående fighten lika bra som den nere på mattan. Men i denna match möter han sin tuffaste motståndare någonsin. Diego Sanchez som har hela 7 Fight Of The Night bonusar under sin karriär är en karaktär i UFC. Han har tillhört organisationen ända sedan 2005 och har i stort sätt aldrig bjudit på en tråkig match. Stålkäke och ett huvud som aldrig stoppar kroppen. En maskin! Så här är matchen där Myles Jury får sin första förlust. Diego Sanches vinner efter 3 tuffa ronder med riktigt bra fighting.

Tillbaka till weltervikten. Här får vi nu se Carlos Condit möta Tyron Woodley. Condit som tidigare både varit titelhållare i WEC och innehaft UFCs Interim bälte i Weltervikt under tiden som GSP var skadad. Han är en otroligt vass fighter. Väldigt tekniskt duktig och har ofta en bra fördel av sin längd. Han har ett mycket bra stående game, men är också livsfarlig nere på mattan. Jag tycker Condit har allt för att tillhöra toppen. Woodley som hade sin storhetstid i Strikeforce fram till sitt försök att ta titeln och då fick stryk av Nate Marquardt. Har sedan han kom till UFC 2-1 i matcher. Tror vi kommer få se den mycket explosiva Woodley gå på KO-försök tidigt i matchen. Men håller sig bara Condit kall så vinner han denna match. Ju längre matchen går ju större chans har Condit att stå som vinnare. Vinner gör han.

Så till sista matchen och fighten om det åtråvärda bältet i Weltervikt som har ägts av GSP sedan 2007. Johny Hendricks möter Robbie Lawler. Detta kan gå hur fort som helst eller bli en 5 ronders slagfest utan motstycke. Hendricks som i grunden är en mycket duktig brottare, men som också förstått att hans boxning är av högsta klass är en fighter som är underbar att se på. Hans vänsterslägga skrämmer alla, men att ta ner en match på mattan mot honom är inte så mycket smartare än att stå och boxas. Lawler som är boxare och känd för sina otroligt farliga, stenhårda och snabba nävar är en mycket värdig motståndare till Hendricks. Jag tror att vi kommer få se ett stående krig i octagonen. Är det nu inte så att någon av dom slocknat av en KO i dom två första ronderna så är det mycket möjligt att matchen går alla 5 ronder ut och det kommer bli en slagfestival. Frågan är bara hur Lawler klarar en 5 ronders match? Hur länge än matchen än kommer hålla på, så tror jag att vinnare på KO, submission eller domarpoäng kommer bli Johny Hendricks!!

Den här Femlingen betalar 9,11 om du spelar hos bet365.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar