TonyCarlsson

UFC 173 - MGM Grand Garden Arena

24 Maj 2014 - 06:47
Vilket fightcard vi bjuds på till natten. Lovely!!

Jag dock fått funderat lite hur jag ska lägga mitt spel inför nattens drabbningar.
Det blir en Fyrling jag spelar och även om inte oddset kommer att vara superhögt så är det ju helt klart värt att lägga en slant på.

Första matchen på min fyrling är en match på underkortet. Lättviktsmötet mellan Michael Chiesa och Francisco Trinaldo. Det här är en match som lika gärna kunde varit en BJJ match eller Submission Wrestling match. Båda två är ju nämligen väldigt duktiga på att avsluta sina motståndare via submission. Men som vi vet så startar alla MMA matcher stående, och även här finns det kunnande. Trinaldo är väl den av dessa två herrar som borde vilja hålla matchen stående och som säkert kommer jobba mest på att hålla det stående. Chiesa som har hela 8 submission vinster kommer ju helt klart jobba på nedtagningar. Matchen är inte helt lätt att sia om, men jag tror efter vad jag sett tidigare av dessa killar att Chiesa kommer lyckas bäst med sin gameplan och således vinna matchen. Troligen någon form av choke blir vinstvapnet för Michael Chiesa.

Nästa match på mitt spel är den oerhört intressanta matchen i Weltervikt mellan Robbie Lawler och Jake Ellenberger. När man ser namnen så tycker man nästan det är konstigt att det inte är en Titelmatch som dom ska mötas i. Det här är ju två riktigt vassa fighters. Robbies styrka är att stå upp och använda sina hårda slag och mixa upp det med sina farliga knän. Jake är nästan lika vass han i sitt stående game men har också ett enligt mig vassare game nere på golvet. Frågan är bara om Jake lyckas ta ner Robbie? Jag tror vi kommer få se ett 3 ronders krig, likt det vi fick se mellan Robbie och Johny Hendricks. Jag tror inte Jake kommer lyckas få ner Robbie och göra någon skada på honom på golvet, men en fantastisk stående fight kommer vi bjudas på. Då jag håller Robbie som den något bättre boxaren som går mitt spel till honom. Robbie vinst på decision.

Så har vi då matchen mellan dom två goda vännerna Daniel Cormier och Dan Henderson i Lätt Tungvikt. Dom har båda fått löfte om att vinnaren dom emellan kommer få nästa titelchans efter Alex Gustafsson. Utan det löftet från UFCs President Dana White hade vi inte fått sett denna match, då dom helst inte skulle vilja möta varandra. Men till oss åskådares förtjusning så blir så. Hur går matchen då? Jo jag tror som vanligt att Henderson kommer leta efter att få slunga iväg sin H-Bomb som hans överhandshöger kallas. Det är hans starka vapen. Han är gammal mästarbrottare i grunden, men i UFC så är det den sten hårda högern som varit hans recept till framgång. Cormier får ju i denna match möta sin enligt mig tuffaste motståndare hittills. Han har ju ett fläckfritt record så här långt med enbart vinster. Visst har han 8 knockout vinster och bara 1 submissionvinst. Men jag tror Cormier gör klokt i att inte bara stå upp med Hendersson, utan våga ta ner matchen på mattan och brottas. Stor risk för en match utan avslut, jag tror nämligen att Cormier vinner, men gör det efter domarna fått bestämt det. Så vinst via decision för Daniel Cormier.

Så till galans 5 rondare, tillika titelmatch. Bantambältet står på spel. Den briljanta och obesegrade mästaren i UFC Renan Barao går upp i octagonen för att möta T.J Dillashaw. Som vi sett och lärt av dom här lätta viktklasserna som kommer det vara ett ohyggligt högt tempo i matchen. Mycket rörelse och mycket energi. T.Js crew har inför denna match berättat hur mycket T.J har utvecklat sin boxning och hur dom tror att han kommer vara snäppet bättre en Barao stående. Baraos crew skrattar åt detta och påstår att Barao gärna står upp alla 5 ronderna och leker med T.J. Om Barao kommer leka med med T.J vet jag inte, och även fast att T.J är en kille som jag är stor supporter av så tror jag att Renan Barao har ett för stort register att plocka av i sitt game än vad T.J har. Jag hoppas egentligen att jag har fel, men jag tror utan större tvivel på att Barao tar hem den här matchen. Vinst via Rear-Naked Choke i 4e ronden.

Det här spelet betalar sig bäst idag hos bet365 och ger 3,12 gånger pengarna.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar