TonyCarlsson

UFC 179

25 Oktober 2014 - 11:20
Det är 3 veckor sedan UFC var i Stockholm. Många besvikna hemmasupportrar men många snygga avslut.
Jag är själv en svensk MMA patriot, om jag nu använder mig av rätt ordval? Jag menar som så att så fort en tävlande från Sverige går upp i ringen/buren så vill jag ALLTID att den skall vinna. Spelar ingen roll att jag kanske inte alltid gillat personen som fighter i möten med andra Svenskar, men så fort mötet är mot någon med annan nationalitet så vill jag att den som representerar Sverige ska vinna. Mycket har nog att göra med att jag vill att vi ska vara och kunna fortsätta vara stolta över Svensk MMA. Vi är ju trotts allt ett rätt litet land sett till antalet invånare, men har många väldigt bra MMA utövare.

Nu lämnar vi detta och tittar istället på mitt spel inför nattens UFC-gala från Rio de Janeiro.
Vi kommer här framför allt få se en match om Fjäderviktstiteln och en mycket intressant match i Lätt Tungvikt.

Mitt spel blir en fyrling och ser ut som följande:

Lightweight matchen mellan Carlos Diego Ferreira och Beneil Dariush är först ut på mitt spel och första matchen på Huvudkortet på galan. Två mycket bra fighters som båda är duktiga att avsluta sina matcher. Carlos Diego har 11 raka vinster och 7 avslut. Beneil har 8 vinster på 9 matcher och 7 avslut. Så jag är rätt säker på att vi kommer få se en intensiv match med mycket fina stående tekniker och likväl grymma BJJ kunskaper. Ett avslut känns ju nästan som en garanti, och jag tror starkt på Carlos Diego Ferreira som kommer ta sin 12 raka vinst.

Så till den första av två LHW fighter på galan. Mötet mellan Fabio Maldonado och Hans Stringer. Två killar med mycket erfarenhet. Maldonado med 28 MMA matcher i ryggen och Stringer med 27. Det är alltså två fightingrävar som möter varandra. Maldonado med betydligt fler UFC fighter på sitt record men med en förlust senast. Stringer som vann sin UFC-debut och inte förlorat en MMA match sedan 2010. Intressant matchning, men där jag tror den yngre Holländaren kommer vinna över hemmafightern.
Vinst till Hans Stringer.

Mer LHW. Den senaste titelutmanaren Glover Teixeira möter Phil Davis. Glover hade inte alls mycket att komma med mot Jones, så frågan är hur hans självförtroende är nu?
Samma fråga får man väl nästan ställa till Davis som åkte på däng av combackande Rumble Johnson i sin senaste match. Ska bli mycket intressant om Davis kommer jobba mer med nedtagningar i denna match och om Glover kommer förlita sig på sin fina boxning.
En rätt svårtippad match, där jag trotts allt tror på Phil Davis.

Så till den sista matchen på galan. Titelmatchen och andra mötet mellan Jose Aldo och Chad Mendes i Featherweight.
Till skillnad från många andra så gillar jag verkligen dom här lätta killarna när dom fightas. Dom är så sjukt snabba, explosiva, tekniska och många gånger briljanta i sitt utövande.
Jose Aldo som är titelhållare har inte förlorat en match sedan 2005. Han har vunnit 17 matcher i rad och är både WEC och UFC mästare. Han är FANTASTISK.
Chad Mendes har 1 förlust i sin karriär. Denna kom just mot Aldo i titelmatchen 2012. Han har efter den förlusten gått 5 matcher och vunnit dom. Mendes är även han en lysande bra MMA fighter. Han har även ett träningsteam i medgång där hans närmaste vän TJ Dillashaw tog hem mästarbältet i Bantamvikt tidigare i år.
Jag ska vara ärlig och säga att jag gärna ser Chad Mendes som vinnare i denna match och jag kommer nog spela ett singelspel på honom.
Men jag tror dock att Aldo kommer behålla bältet ett litet tag till.

Denna Fyrling bör ni spela hos Betsson eller Betsafe då dom båda ger bäst utdelning idag. 15.77 blir det fina oddset.
3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
giraffen - 2014-10-25 23:51

Låter bra tackar.

TonyCarlsson - 2014-10-25 22:30

Som jag skriver så vill jag gärna att Mendes vinner. Han är en bra fighter, skön snubbe och har hela grymma Alfa Male i ryggen. Han kan så klart vinna men Aldo är en vass jävel så det är en sjukt svår nöt att knäcka för Mendes.
Vad det gäller Lucas Martins så är hans still som fighter just sådan som Elkins tidigare haft svårt för. Så har inte Elkins lärt sin läxa att bli en bättre stående fighter så är han körd. Jag tror som dig, Lucas Martins tar detta.

giraffen - 2014-10-25 20:45

Är stenhårt inne på att Mendes vinner. Tror dessutom på Lucas Martins till 2,5 ggr degen. Vill gärna höra vad du tror om den.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 8: Twin’s Zindy
Trav - Jägersro - Plats
1.70
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15

Skador & Avstängningar