TonyCarlsson

Tele 2 Arena + UFC = 30000 !!

24 Januari 2015 - 11:04
Så ja. UFC är tillbaka i Sverige!! 
Denna gång nöjer man sig inte med ett fullsmetat Globen. Nä då, nu blir Tele 2 Arena som får öppna portarna för världens största MMA organisation. 
Dana White och bröderna Fertitta som äger UFC måste ha ett väldigt gott öga till oss här i Sverige. Att våga satsa på att sälja ut 30000 biljetter och dessutom hålla en gala mitt i natten, det är vågat. Men dom har väl märkt att vi Nordbor är trogna och engagerade supportrar till idrotten MMA. 

Att detta nu kommer bli det största UFC eventet utanför Amerika och det näst största World Wide, det är så jävla maxat! Jag håller verkligen mina tummar att ALLA som ens bara har ett litet litet intresse ser till att skaffa sig en biljett och packa sig iväg för att uppleva detta fantastiska tillsammans med andra likasinnade. 
Det tryck som varit i Globen tidigare år är långt mycket bättre än galor jag sett i både England och Las Vegas. Vi här i Sverige är grymma på att skapa atmosfär under UFC galorna. 

Jag kommer inför denna gala lägga 3 olika spel. 
Först rätt av dom jag tror blir vinnarna i varje match på galan.

Sedan bryter jag ner dom sista fem matcherna och förklarar varför jag tror på just dom. En egen Femling där. 

Och så sist på vilket sätt jag tror att Huvudmatchen på galan kommer sluta. 

Här kommer mina vinnare:

Chris Beal
Mirsad Bektic
Konstantin Erokhin
Mairbek Taisumov
Nikita Krylov
Makwan Amirkhani
Kenny Robertson
Nico Musoke
Akira Corassani
Phil Davis
Gegard Mousasi
Alexander Gustafsson

Min Femling:

Jag börjar med sista matchen på underkortet där vår Svenska fighter från Botkyrka, Nico Musoke möter den Ryska fightern Albert Tumenov. Det är två tuffa Welterviktare som möter varandra här. 
Tumenov är sylvass och favorit i matchen, detta framför allt pga med i sitt stående game. Han slår hårt och har mycket bra sparkar. Samtliga av hans 8 senaste vinster är via KO. Det säger en hel del om hans styrka när han får stå upp och fightas. Nico har på sina 4 matcher i UFC mött tuffare motståndare än vad Tumenov någonsin gjort. Nico har 3-1 i matcher i UFC. Även fast att samtliga 2 av 3 matcher vunnits på domarpoäng så har Nico varit riktigt bra. I förlustmatchen mot Kelvin Gastelum så imponerades jag av Nicos fina teknik och lugn inne i Octagonen. Men där tog tröttheten över efter halva matchen. 
Jag vet att någon trötthet kommer inte att vara ett bekymmer för Nico som haft ett riktigt bra camp inför denna match. 
Jag tror att Nico kommer hålla avstånd, röra sig mycket och leta bra öppningar. Inga chansningar. Vi kommer nog också få se rätt många nedtagningar från Nicos sida. 
Nico vinner och det blir antingen via submission eller på poäng. 
Bästa oddset på Nico är 2,10 hos William Hill

Nästa match blir Huvudkortets första match. Featherweight mötet mellan Akira Corassani och Sam Sicilla. Skåningen Akira som nu mera bor i USA kommer än en gång hem för att fightas på hemmaplan. Rätt stor press har han också på sig, då han har 2 förluster i ryggen och måste vända på trenden. Men även Sicilla kommer från förlust, så han har också press på sig att visa vad han går för. Detta är väl kanske bra för oss åskådare, då det kan bli en intensiv fight i högt tempo. Akira brukar stå och slåss om hans motståndare vill ha det stående. Men jag tror också att Akira lärt sig att det kan vara vettigt att försöka sig på att ta ner matchen på mattan ibland. Jag tror vi kommer få se ett stående krig här, men där Akira ändå vinner till slut och det på en submission.    
Bästa oddset på Akira är 1,80 hos William Hill

Så dax för den första matchen med dom stora namnen. LHW matchen mellan Phil Davis och Ryan Bader. En riktigt bra matchning så här på förhand. Bader är rankad nr 7 och Davis som nr 5. 
Två killar som båda har brottning som grund, men som sedan utvecklats olika i sina stilar. Bader som gärna stått och slagit ut sina motståndare med tunga slag, medan Davis utvecklat sitt markgame ännu mer och förlitat sig på sin brottning och BJJ. Hur Baders camp inför denna match varit, har jag lite dålig koll på. Men Davis har haft ett riktigt bra camp. Han påstår själv att han utvecklats mycket i sin boxning och haft värdens bästa sparringpartner, Alexander Gustafsson. 
Trotts att Bader har 3 vinster i ryggen och Davis bara 1. Så är jag rätt säker på att Davis tar hem detta. Troligtvis mitt säkraste spel.
Bästa oddset på Davis är 1,36 hos William Hill

Middleweight mötet mellan Dan Henderson och Gegard Mousasi. Grymt kul för oss MMA fanatiker att få se en så gammal legend som Hendo här i Sverige. Att inte imponeras av den gubben är omöjligt. Olympisk brottare, Haft bältet i 2 viktklasser i PRIDE, LHW mästare i Strikeforce, vinnare av UFC 17. Lägg där till att han vunnit över namn som Renzo Gracie, Wandlei Silva, Vitor Belfort, Shogun Rua och Fedor Emeilanenko.
Gubben kan fortfarande, men det är väl högersläggan som är hans ända vapen känns det som.
Mousasi som även han varit Mästare i Strickeforce ser en vinst över Hendo som en riktigt bra skalp för att närma sig en chans för en bältes fight. Kan Mousasi hålla lite högre tempo än vad vi sett senaste matcherna och inte gå in i Hendos H-Bomb så vinner han den här matchen.
Blir nog en 3 ronders match som Gegard Mousasi vinner på poäng.
Bästa oddset på Mousasi är 1,22 hos William Hill

Så till matchen, fighten, drabbningen som i stort sätt alla 30000 i Tele 2 Arena väntat på hela natten. Alexander ”The Mauler” Gustafsson mot Anthony ”Rumble” Johnson. När Rumble gör entre kommer många börja känna av nervositeten, tyvärr kommer även många bua. När vår stolta Vikingalika kämpe kommer in kommer taket lyfta i Arenan. Ni som sitter hemma och ser detta på TV kommer ALDRIG förstå det tryck som blir inne på arenan, det är helt sjukt!!
Rumble kommer göra allt för att knocka ut Alex i dom 2 första ronderna, för han vet att ju längre matchen kommer gå desto större chans har Alex att vinna. Om Alex är lika smart som vanligt så håller han sig på tå hela tiden och jobbar med sin jabb och sparkar. Jag tror vi kommer få se en match där dom 2 första ronderna håller högt tempo. 3 ronden något lägre tempo för att Rumble börjar tappa ork och Alex fortsätter vara smart och prickar in sina slag och sparkar. 4 ronden tar Alex över helt och i 4 minuten har Alex fått ner Rumble på marken och avslutar honom med en RNC eller Anaconda Choke.
Bästa oddset på Alexander är 1,36 hos William Hill

Spelad Femling hos William Hill ger 8,59

Spelar du på att Alex vinner på submission i 4e ronden så ger det 19,00 hos Unibet.

Nu Åker jag mot Stockholm, och jag hoppas vi ses i Tele 2 Arena!!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
20:53  Lopp 9: Magnifik Brodde
Trav - Boden - Vinnare
2.25
01:05  L V Phantoms - T Marlies
Ishockey - AHL - 1 under 2.5 mål
1.91
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
20:45  Real Madrid - Liverpool
Fotboll - Champions League - 1
2.25
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar