TonyCarlsson

UFC 187 - Galan med 2 titelmatcher.

23 Maj 2015 - 15:13
MGM Grand Garden Arena står än en gång värd för en riktigt stor UFC-gala.
UFC 187 är lite utöver det vanliga. 
Enligt många, dom två mest intressanta viktklasserna i hela MMA världen kommer ha titelmatch under galan. Duktigt maxat!!

Såg ni invägningen? Wow, det var intensiva stare downs mellan flera fghters. LOVELY!!!

Det här är en sån där gala man gått och väntat på i flera månader och där förväntningarna nu är riktigt höga. 
Jag vet att jag kommer sitta där hemma i soffan, med datorn uppkopplad mot TVn och när klockan slår 01:00 och Fightpass rullar igång så släpper all eventuell trötthet. Min kropp ställer in sig på fightmode och är på högoktanig autopilot hela natten tills det att galan avrundas framåt 07 tiden.  

Det roliga med er här på Rekatochklart är att ni fått upp ögonen för sporten och snacket på Planket under galorna är intensiva och med många som har åsikter och goda råd för bra spel. 

Samtliga 12 matcher är enligt mig väldigt sevärda så här på förhand. Så om du orkar och har möjlighet, se HELA galan. 

Jag kommer lägga ett spel på 5 matcher, ta gärna rygg eller plocka ut dom du tror på. 

FLYWEIGHT:
John Dodson vs. Zach Makovsky. 
Här är matchen som kan ge Dodson en ny chans på bältet eller matchen som ger Makovsky ett ordentligt steg upp i karriären. 
Makovsky har gått alla ronderna ut i sina senaste 7 matcher. 5 av dessa 7 har det blivit vinst i. Så även om han inte har helt lätt att avsluta sina motståndare så visar han på bra driv och mycket fin teknik i sina matcher. Dodson har 1 förlust på sina 8 senaste matcher. Det mot regerande mästaren Demetrious Johnson. Vinner Dodson nattens match så kommer nog ingen matchmaker kunna se något annat alternativ än att erbjuda honom en ny titelmatch. Med Dodsons explosivitet och väldigt hårda slag så är jag rätt säker på vinst för honom.
1,17 ggr pengarna får ni hos William Hill

HEAVYWEIGHT:
Travis Brown vs. Andrei Arlovski.
Två starka herrar med bra knockout power kliver upp i octagonen för att mötas för första gången. Bra matchning då Arlovski bara har 1 förlust på 10 matcher och Brown bara 2 förluster totalt i sin karriär. Som så många andra från dom gamla Sovjetländerna så har Arlovski en stabil grund i Sambo. En kamp art som växer sig starkare i hela världen efter att man fått sett vilka duktiga utövare det finns med ett oerhört effektivt sätt att genomföra sina matcher. Den som tror att Arlovski är ett lätt byte bara för att han inte är en stor tungviktare, han lever farligt. 
Brown där emot är en stor man, både kroppsligt och om man ser till ansiktsbehåring. Men bortsett från hans storlek så är Brown en bra allround MMA fighter. Han har ett fint stående game med mycket variationer, men har också visat på fina skills nere på mattan. Frågan är om Brown kommer bli den första fighter att besegra Arlovski via submission? Det låter jag dock vara osagt, men jag tror ändå på Travis Brown som vinnare i matchen. 
1,22 ggr pengarna får ni hos William Hill

LIGHTWEIGT:
Donald Cerrone vs. John Makdessi.
Här skulle vi egentligen fått sett ett supermöte mellan Cerrone och Nurmagomedov där vinnaren skulle få titelmöte. Om det nu blir så ändå för Cerrone vid vinst det vet jag inte, men om han vinner så har Cerrone 8 raka vinster. Borde vara rätt klart med titelmatch då enligt mig. 
Makdessi har 8 matcher i UFC, med blandade resultat. Har aldrig mött något så stort namn som Cerrone innan. Helt klart den tuffaste matchen i hans karriär. Detta till skillnad från Cerrone som bara mött top 10 fighters i sina 7 vinst matcher inför nattens fight. 
Hur modig, tuff och svårknockad än Makdessi må vara så ger jag honom inte ens 2 hela ronder. Cerrone kör över honom. Allt annat är tokskräll. 
1,20 ggr pengarna får ni hos William Hill

MIDDLEWEIGHT:
Chris Weidman vs. Vitor Belfort.
Här har vi en Titelmatch av rang. Fy satan vad jag sett fram emot detta mötet. Solklart nummer 1 och 2 i divisionen och nu för dom äntligen mötas och göra upp om vem som egentligen är The Champ. 
Om Vitor kan jag alltså skriva hur mycket som helst, men låter nog bli. Ni orkar nog inte läsa.  Hans karriär är milslång och fantastisk. Dock med några skamfläckar, men dom lämnar vi åt sidan idag. Men han har redan 2004 ett bälte från UFC, då i Lightheavyweight. 2007 Cage Rage mästare även det i LHW. Lägg där till att Vitor mött nästan alla stora namn i MMA-världen och besegrat dom flesta. Sedan 2006 har Vitor bara 2 förluster, båda i titelmatcher. Anderson Silva och Jon Jones var motståndare då. 
Titelhållaren Weidman ska för tredje gången försöka försvara sitt bälte. Efter att besegrat Anderson Silva i två matcher och där efter besegrat Lyoto Machida övertygande så känns han ju hur stark som helst. Att aldrig förlorat en professionell MMA-match ger ett oerhört självförtroende, att dessutom veta att man är den bästa i värden i sin viktklass gör ju inte saken sämre. Men man ska också veta att rädslan för första förlusten finns där i bakhuvudet  någonstans. 
Kommer Vitor att bli ny Middleweight mästare och få bära bältet igen i en ny viktklass, eller kommer den obesegrade mästaren behålla bältet och få fortsätta njuta av sin storhet?
Jag tror på Chris Weidman. Men det blir nog en tuff 5 rondare.  
1,22 ggr pengarna får ni hos William Hill

LIGHT HEAVYWIEGHT:
Anthony Johnson vs. Daniel Cormier.
Rumble är nu i sitt livs största match. Efter att Jon Jones blivit av med bältet pga personliga problem utanför octagonen, så är det nu helt plötsligt ett ledigt bälte i divisionen som både Rumble och Cormier vill ha.
Rumble knockade våra stora Svenska fighter Alexander Gustavsson tidigare i år och har sedan han valde att gå upp till LHW bara kört över allt motstånd. Otroligt explosiv och en vänster som är farligast i MMA världen.
Cormier får chansen igen på bältet då han nu klev in i detta möte när Jones inte längre får fightas. Cormier som helt dominerade i Tungvikten men valde att byta viktklass för att slippa möta sin bästa vän Cain.
Cormier är förvånande bra med nävarna för att vara brottare. Mycket bred i sin MMA.
Den här matchen kan verkligen bli hur jämn och tuff som helt, och där vinnaren blir den nya mästaren.
Jag tror på Anthony ”Rumble” Johnson.
2,0 ggr pengarna får ni hos William Hill.

Bäst odds på Nattens UFC hittar ni hos William Hill.
Gör ni som jag och spelar en Femling så betalar den 4,18 ggr pengarna.
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
TonyCarlsson - 2015-05-24 01:00

Giraffen:

Att välja Cormier är absolut inget konstigt val. Tror som sagt på en stenhård match och båda kan verkligen vinna.
Du brukar ju ha en bra känsla och sätta många matcher.
Vi får se hur detta slutar!

giraffen - 2015-05-24 00:11

Tror med all respekt att du har fel och Cormier kör över Rumble alla dagar i veckan. Vidare vill jag gärna höja ett litet skrällfinger för Mike Pyle. Tror han submittar Covington. Fantastisk gala, tack för tipsen och ha en trevlig kväll.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
15:00  Värnamo - Halmstad
Fotboll - Superettan - 2 asian hcp 0
1.80
15:00  Hammarby - AIK
Fotboll - Allsvenskan - BLGM
1.87
16:00  Täby - Mora
Fotboll - Division 2 N Svealand - 1 hcp -1
2.23
16:15  USA - Kanada
Ishockey - VM  - 1 Moneyline
2.43
17:30  Malmö FF - Häcken
Fotboll - Allsvenskan - X2
1.80
18:00  Norrtälje - Vasalund
Fotboll - Div 2 N Svealand - 2/2 HT/FT
1.72
20:15  Sverige - Schweiz
Ishockey - VM  - Över 4,5 mål
1.74
20:45  Lazio - Inter
Fotboll - Serie A - Inter ö 5,5 hörnor
1.98
20:45  Barcelona - Real Sociedad
Fotboll - La Liga - 1 asian hcp -1,5
1.72
21:00  Winnipeg - Vegas
Ishockey - NHL - Stanley Cup - 1 money line
1.69

Skador & Avstängningar