TonyCarlsson

UFC 188 Mexico

13 Juni 2015 - 10:21
Mexico är det lyckligt lottade landet som idag får ta emot UFC och galan som kan ge oss en ny Tungviktsmästare.
Även om dom två senaste galorna inte fyllt läktarna i dom arenor dom varit i, så lär Mexico City Arena bli knökfull.
21,2 miljoner innevånare har 22,300 platser att slåss om.
Att dessutom både Titelhållaren och utmanaren har Mexicanskt blod i sina ådror, gör ju inte intresset mindre.

Från mig kommer som vanligt ett spel på en Fyrling.

Welterweight: Augusto Montano vs. Cathal Pendred.
En intressant matchning där jag tror att UFC vill se om Pendred kan avsluta en motståndare. Pendred har hela 9 vinster via decision, vilket kanske gör honom till en lite tråkig fighter enligt många. Troligen därför han ställs mot Montano som har 15 vinster i karriären och avslutat samtliga gånger.
Jag hoppas det här blir en hård och jämn kamp som håller igång i över 2 ronder. Men tror att Montano kommer avsluta Irländaren Pendred innan 2a ronden är slut.
Vinnare Augusto Montano betalar sig bäst hos Unibet idag och ger 1,62 ggr pengarna.

Middleweight: Kelvin Gastelum vs. Nate Marquardt.
Kelvin som vann TUF 17 och efter det visade upp grym fighting i dom 4 näst kommande matcherna efter TUF. Dock med visst problem att fixa vikten. Förlust senast och även då missad vikt, vilket gör att Kelvin debuterar i Middleweight som UFC fighter. Ett bra val tycker jag, även fast det var ett påtvingat val från UFC.
Nate har haft en tung tid i octagonen sedan han förlorade sin Strikeforcetitel 2013. Bara 1 vinst på 6 matcher. Vi vet ju dock att får han ner matchen på backen så är han livsfarlig och kan nog submitta vem som helst i viktklassen. Men tyvärr tror jag Nate gör sin sista UFC match idag. Kelvin kommer mala ner honom. Kanske går matchen alla 3 ronder ut. Men hur det än slutar så kommer vinnaren vara Kelvin.
Vinnare Kelvin Gastelum betalar sig bäst hos Unibet idag och ger 1,20 ggr pengarna.

Lightweight: Gilbert Melendez vs. Eddie Alvarez.
HALLÅ!! det här kunde lika gärna varit en titelmatch. För dom här två killarna är absolut top notch i den här viktklassen. Här finns både hjärta och skalle som få fighters har, hos båda två.
Melendez tog Lightweightbältet i Strikeforce redan 2006 första gången. Sedan dess har han mött dom bästa i Strikeforce, Pride och UFC, och det med mycket goda resultat.
Alvarez i sin tur har varit mästare i flera små organisationer, men 2009 tog han bältet i Bellator. Tappade det 2011 och återtog det 2013. Torskade sin första UFC match mot Cowboy Cerrone, och går nu upp i octagonen för att ta sin första vinst.
Det här är en mycket svårtippad match. Jag tror på krig, ett redigt jävla knogmackskrig! Kommer ni ihåg Melendez mot Sanchez, något i den stilen tror jag vi får uppleva.
Eventuellt den enda skillnaden tror jag blir att Melendez inte går vinnande ur fightern denna gång. Tror alltså inte på favoriten här.
Vinnare Eddie Alvarez betalar sig bäst hos Unibet idag och ger 2,50 ggr pengarna.

Heavyweight: Cain Valasquez vs. Fabricio Werdum.
Cain är Tungviktsmästaren i UFC. Men pga av att han varit skadad sedan sitt senaste titelförsvar i oktober 2013 så har Fabricio gått och vunnit Interimbältet i viktklassen.
Detta gör nu alltså att Fabricio vill lägga vantarna på det riktiga mästarbältet, samtidigt som Cain vill visa världen att hans bälte aldrig tillhört någon annan än just honom.
Cain är verkligen en maskin i viktklassen. Han verkar alltid ha hur mycket bränsle som helst, och kan gasa fullt alla ronderna igenom. Dessutom är han suverän på att läsa sina motståndare och hittar väldigt ofta ett sätt att utnyttja deras svagheter.
Fabricio kommer komma till den här matchen med gott självförtroende och en enorm vilja att ta med bältet hem. Duktig stående fighter som kan sim Muay Thai. Men kanske ännu vassare nere på mattan när han får använda sin BJJ. Kommer nog bli en riktigt bra Tungviktsmatch med två oerhört tekniskt skickliga fighters.
Men jag kan inte få det till något annat än att Cain tar hem matchen. Han är något alldeles extra.
Vinnare Cain Valasquez betalar sig bäst hos Unibet idag och ger 1,22 ggr pengarna.

Gör du som jag och vågar satsa på en Fyrling så ger den 5,93 hos Unibet.
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  Östersund - Sirius
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,0
1.74
19:00  Enskede - Sollentuna
Fotboll - Svenska cupen - 2
2.15
02:00  Tampa Bay - Washington
Ishockey - NHL - Stanley Cup - Över 5,5 mål
2.05

Skador & Avstängningar