TonyCarlsson

Årets gala - UFC 148

7 Juli 2012 - 16:12

För er som inte riktigt hänger med, för er som inte riktigt fattar. Jag ska vara tydlig, väldig tydlig. I natt är det UFC 148. Detta är den mest omskrivna, omtalade och freakade UFC galan någonsin, genom alla tider. I kväll är det inte bara ett mästarbälte som står på spel.....

Jag kan alltså, utan problem säkert skriva 30000 ord om nattens huvudmatch och nästan lika mycket om Co-main event. Dessa matcher är så jävla maxade så jag har redan nu, 13 timmar innan start ståpäls på hela kroppen. För alla er som varit med länge så är alltså inte Tysons trashtalk i närheten av nattens fighters, Mohammed Alis stora käft framstår som tystlåten. Chael Sonnen har piskat upp en stämning inför mötet med mästarn Anderson Silva något så förbannat. Den något annars lugna Silva har visat stor påverkan av Sonnens påhopp på både honom och det Brasilianska folket. Jag kan nästan lova att om man fick dräpa sin motståndare i Octagonen, då skulle nattens fight mellena dessa 2 herrar sluta med dödlig utgång.

Jag lämnar för tillfället huvudmatchen och rekar nu dom 4 sista matcherna på Huvudkortet, med start i mötet mellan Dong Hyun Kim - Demian Maia. Denna Weltervikts match kommer bli mycket intressant då båda dessa herrar ser denna match som en möjlighet att efter en vinst få en titelmatch. Kim, som bara har 1 förlust i sin karriär har gång på gång visat att hans längd är en stor fördel, även hans Jiu-Jitsu kunskaper är stora och han är en mycket vass fighter. Men det är även Damian Maia. Även fast han har några fler förluster i karriären så har han många fina skalper. Men vinnare i matchen tror jag hur som helst att Dong Hyun Kim blir. 1,67 hos Unibet.

 Middelweight matchen mellan Cung Li och Patrick Cotà© blir intressant, Li som egentligen skulle mött Rick Franklin, men pga av skada på Belfort så klev Franklin in i mötet mot Wanderlei Silva i senaste galan UFC 147. Så nu får han alltså möta Cotà©. Li som nu ska gå sin andra UFC match i karriären, där debuten slutade med förlust mot just nyss omskrivna Wanderlie Silva. Vill nog visa att han är en fighter på riktigt. Men motståndaren Patrick Cotà© kommer nog i sin comeback i UFC försöka sätta stopp för Li. Med tanke på hur otroligt hårt Cotà© slår och hur mycket stryk han visat sig kunnat ta, tror jag är att Cotà© tar hem matchen. 1,50 hos Bwin.

Nattens Co-main event! Jävlar vilken match. Jag ler hela jag bara jag tänker på det. Legenderna Forrest Griffin mot Tito Ortiz. Ja ni hör ju, vilka herrar. 1-1 i fighter, och nu i Titos avskeds fight så ställs han för tredjegången mot Griffin. Båda två som under alla år visat lika stort fighterhjärta som hårda nävar. Dessa två så hatade, älskade, omtalde fighters gör nu för sista gången upp i en Octagon. Vi säger hej då till Tito och STORT tack för allt du givit till UFC och sporten MMA. Tyvärr känns det som att Tito gjort sitt, och kommer sluta som en förlorare, men jag skulle önska det motsatta. Vinst till Griffin ger 1,37 hos Betsafe, men för er som tror veteranen slutar med flaggan i topp så betalar bet365 3,5 ggr degen.

 Så titelmatchen, slakten och kriget mellan Brasilien och USA. Eller Anderson Silva Vs. Chael Sonnen. Som jag tidigare skrev så har detta varit den mest uppsnackade UFC matchen någonsin. Sonnen har sågat allt från Silva som person, hans familj och vänner och dessutom nedvärderat hela Brasilien. Och detta har tagit skruv, nå så in i helvete. Många har gett sig in i diskussionerna och hade dessa två herrar varit politiker, då hade vi haft ett fullskaligt krig länderna emellan med utbrott i natt ca 05.30!!! Senast dom möttes, också då i titelmatch, för 1 år och 11 månader sedan så slog Sonnen Silva. Han slog, och han slog och han slog ännu mer. Han fick in fler slag på Silva än vad någon annan UFC fighter fått in på sin motståndare. I 4½ halv rond så slog Sonnen Silva, skoningslöst men inte så att Silva knockades. Sedan fick Silva in en strypning och han avslutade matchen och behöll sitt bälte. Sån sjuk match det var. Men nattens match kommer nog inte bli sämre, jag är så säker på att det kommer kämpas till sista blodsdro ppe och ingen kommer vilja ge sig. Hur fan tippar man en så sjukt uppskruvad och känslomässig fight? Jag går på den som är obesegrad och alltid visat att han är en fantastisk fighter. Anderson Silva! Betsafe betalar 1,43.

Anderson Silva (L) faces off with Chael Sonnen (Josh Hedges/Zuffa, LLC)

Vad tror ni om nattens fight?

 

1 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
zeeko - 2012-07-07 19:04

Tror och hoppas på SILVAAAAA

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
14:00  England - Panama
Fotboll - VM 2018 - 1 & U3,5
1.71
15:00  Varberg - Gais
Fotboll - Superettan - 2
2.35
17:00  Japan - Senegal
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.75
17:00  Sleipner - Enskede
Fotboll - Division 2 södra Svealand - 2 hcp -1
2.05
20:00  Colombia - Polen
Fotbolls-VM - VM 2018 - Över 2,5 mål
2.06
14:39  Delbonis - Herbert
Tennis - ATP Antalya - 0-2
2.07
16:00  Saudiarabien - Egypten
Fotboll - VM 2018 - 2
1.95
16:00  Uruguay - Ryssland
Fotboll - VM 2018 - Inget mål före 35:00
1.83
20:00  Iran - Portugal
Fotbolls-VM - VM 2018 - 2 asian hcp -1
2.45
20:00  Spanien - Marocko
Fotbolls-VM - VM 2018 - BLGM Nej
1.73

Skador & Avstängningar