V75 Tips - Tidiga Tankar 1/12

25 November 2019 - 19:23

Tidiga tankar och tips inför V75 Örebro söndag 1 december. En extra V75-omgång på grund av att det är löningshelg. Tyvärr håller flera av loppen låg kvalitet men spelmässigt ser det ändå intressant ut.

Bästa bolagen för fasta odds på V75:
bet365 Unibet LeoVegas - Nordicbet

V75-1: Stoeliten 2100 A
Ett tunt lopp med hästar i dålig form och usla startpoäng. Ett sorgligt lopp för att vara Stoeliten på V75. Den enda häst som har acceptabla startpoäng är 7 Bugatti Brick. Men dessa är tagna för över ett år sedan. Bugatti Brick har nu i alla fall två lopp i kroppen efter ett drygt års uppehåll. Har hon gått framåt med dessa lopp blir hon svårslagen. 5 Waffle Cone är startsnabb och kanske kan tända till för Björn Goop. Första utmanare.

V75-2: 50-125k - 2609 A
Ett väldigt öppet och svårtippat lopp med orutinerade hästar av relativt låg klass. 11 Timetorock’nroll vann på Solvalla senast trots ett lite lurigt läge. Svårt läge igen men formen är på topp. Tipsetta. 7 Duke Ratzeputz är kapabel men inte att lita på. Om han vaknar på rätt sida blir han svårslagen. Fin vid segern näst senast. 1 Drooping är jämn och säker. Har läget.

V75-3: Stolopp 2140 V
4 Cactus har nu fyra lopp i kroppen och har visat fin form i de två senaste starterna. Hon är startsnabb och med en bra start från innerspåret siktar säkert Örjan på ledningen efter en bit. Vettig segerchans. 6 Whataboutyou Zaz är van tufft motstånd och har tävlat i tuffa lopp med höga prispengar så gott som hela tiden. Enklare emot nu och från ett fint läge räknas hon tidigt. Lopp i kroppen. 8 True Vision har tagit tre segrar i de fyra senaste starterna. Femtespår på tillägg är inte bra men hon kan vinna om hon får en vettig start.

V75-4: 200-475k – 2100 A
Ännu ett uselt lopp där majoriteten av hästarna inte hör hemma på V75. Men så blir det med dessa extra omgångar på söndagar. 6 Simb Murdoch är jämn och säker. Han har vunnit två lopp i år och var fin vid segern senast. Får tipset med viss tvekan. 1 Cavalier Brodde startar ofta. Hela 25 gånger i år vilket har resulterat i fem segrar. Han kan duga från ett fint läge. 7 Luce Axe är bra i grunden. Kapacitet att vinna.

V75-5: Treåringslopp 2100 A
1 Mister Donald har fina förutsättningar med innerspår och Björn Goop i sulkyn. Lyckas han ta spets blir han inte lätt att passera. 10 Mellby Hoffa är nog fältets mest kapabla häst. Inte som bäst i V75 senast men det var ett konstigt lopp och dåliga banförhållanden så vi glömmer den starten. Han har vunnit fem av karriärens sju starter och blir svår att stå emot i normal form. 2 Rackham blir allt bättre för varje lopp. Vi blir inte förvånade om han slår till.

V75-6: 330k-1.1m – 1609 A
7 Giant Shadow har vunnit i 22 av karriärens 25 starter och har åtta raka segrar sedan han kom till Sverige. Han ser ut som en riktig topphäst och blir svårslagen oavsett position. Ett spikförslag. 2 Lexington Hall har inte visat någon form på slutet men har perfekta förutsättningar här då han är bäst i spets över kort distans. I bra form kan kan utmana favoriten. 3 Deede Star har ett bra läge. Om de två andra kör mot varandra

V75-7: Stayerlopp 3140 V
Ett fint lopp över tre varv med flera bra hästar. 11 Transcendence är van tufft motstånd och är en riktigt vass travare i grunden. Då Robert Bergh har kanonform på stallet vinner Transcendence när som helst. Tippsetta. 7 Olle Rols har varit formlös under en längre tid men visade att han är lite på gång senast. Farlig om han gått framåt ytterligare med det loppet. 13 Antonio Trot är en bra långluffare som är van tufft motstånd. 9 Rafiki Fri har en vass spurt och kan duga vid rätt resa.

Klicka här för samtliga startlistor till V75-omgången på Örebro söndag 1/12.

Har vi missat något? Eller har du några bättre drag eller skrällar? Kommentera gärna i så fall så hjälper vi varandra i jakten på 7 rätt och de stora pengarna.

0 Kommentarer

V75 Tips - Tidiga Tankar 30/11

24 November 2019 - 20:02

Här kommer våra tidiga tankar och tips inför V75 på Gävle lördag 30 november. En omgång som bland annat innehåller två riktigt intressanta långlopp.

Bästa bolagen för fasta odds på V75:
bet365 Unibet LeoVegas - Nordicbet

V75-1: Silverdivisionen 1640 A
Det var ett tag sedan 5 Weekend Fun vann i de här sammanhangen men den här gången har han perfekta förutsättningar med kort distans och ett bra läge. Blir svårslagen om han når ledningen efter en bit. 3 Hazard Boko vann i ett enklare gäng senast. Han har nu några lopp i kroppen efter ett uppehåll och kommer bli mycket betrodd från ett fint läge. 10 Dom Perignon har formen på topp. Farlig vid överpace.

6 Global Wiseguy är vi nyfikna på. Han har mött de bästa fyraåringarna under året och vann bland annat ett kval till derbyt i augusti för att sedan sluta femma i finalen. Han möter enklare motstånd nu. Kan duga om han kommer till från ett spår lite väl långt ut på vingen. 2 Thrust Control visade hög kapacitet i våras då han slutade trea i Kungapokalen bakom topphästar som Campo Bahia och Attraversiamo. Han tappade sedan formen men var fin vid segern senast. Kan vara på gång igen.

V75-2: Stolopp 2140 V
Ett på förhand väldigt öppet och svårtippat stolopp. 15 Miss Sober var bra i våras då hon slutade fyra i Drottning Silvias Pokal. Läget är svårt men då Robert Bergh har väldigt fin form på stallet får hon tipset. Med tvekan. 1 Nova Effe har ett bra läge och har mött förhållandevis tufft motstånd på slutet. Räknas tidigt. 5 Heather Deo kördes offensivt i en Breeders Crown-semifinal senast. Det funkade inte men hon var fin vid segern innan. 7 Kavata Käll fick det inte att stämma senast men var vass vid två raka segrar innan dess. Om tillbaka i god form. 9 Dusktodawn Sisu har varit förbättrad i ny regi.

V75-3: Gulddivisionen 3140 A
En intressant Gulddivision över lång distans även om en del av deltagarna börjar bli till åren. Men det får vi vänja oss vid då vi snart är inne i december. 5 Milligan’s School har imponerat då han vunnit två segrar i guld över fel distans på slutet. Nu är det lång distans vilket passar mycket bättre än sprint och han blir svårslagen från ett bra läge bakom bilen. 7 Zenit Brick är en häst som gör det bra varje vinter. Han är stark och har nu tre lopp i kroppen och kan utmana favoriten.

3 Reckless är en erkänd duktig stayer. Han har ett bra läge här och kan duga med en passande smygresa. 9 On Track Piraten är slut och duger inte längre. Eller är han det? Det har vi sagt de senaste tre till fyra åren men han brukar alltid tända till då det blir lite kallare och då vi har räknat ut honom. Farlig att nonchalera. 12 Elian Web har absolut toppform. Men klarar han tre varv mot erkänt duktiga långluffare?

V75-4: Kallblod 2140 V
Final i Dubbelcupen för kallblod. Ofta intressanta tillställningar där det händer mycket. Bli inte förvånade om det skräller. 7 Hvalstad Odin är kapabel och imponerade vid andraplatsen i ett tufft V75-lopp näst senast. Järvsöodin vann. Vettig segerchans om det löser sig från innerspår på tillägg. 2 Gnistas Filur har tänt till för Rikard N Skoglund och tagit två raka segrar på slutet. Lome Kongen-sonen står bra till här och räknas tidigt i ett öppet lopp. 12 Demex har ingen rolig rad men är van tufft motstånd. 5 Voje Jerv har inte missat en plats-placering på hela året. 13 Norrlands Scott har tagit tre segrar i de fem senaste starterna och har en lämplig uppgift. Dock struken för feber inför det här vilket oroar.

V75-5: Klass 2 – 1640 A
Lägsta klassen över kort distans. Vårt råd är att strecka så många hästar ni har råd med! 3 Italiano Boko visade kapacitet men kändes lite som en icke-vinnare då han hade fem andraplatser på elva starter inför starten på Solvalla 6 november. Sedan dessa har han tagit två raka segrar och formen är på topp. Vår tipsetta. 1 Inspector har läget och har visat fin form vid två raka andraplatser. 2 Turenne har fyra raka segrar och vunnit fem av åtta starter i karriären. Fina siffror men det har varit i enkla gäng. Dock farligt att nonchalera hästar som visat att de har vinnarskalle. 8 Surf'n Turf kan vara bästa hästen och varit fin i två raka segrar. Men var hamnar han från det här läget?

V75-6: Bronsdivisionen 2640 A
Ett fint lopp med flera starka hästar. 5 Magic Cash var en häst som man siktade på att vinna Harper Hanovers med under Elitloppshelgen i maj men tyvärr har det strulat under hela säsongen. Vi är övertygade om att han är fältets mest kapabla travare och då han verkar vara på gång igen får han tipsettan. 4 Hakon von Haithabu är segervan och var grym på Bjerke senast med två lopp i kroppen. Han är knappast sämre nu och formen är på topp. Räknas tidigt från ett fint läge. 8 Whipped Eggs är en grym stayer. Men det besvärliga läget gör att han bara rankas trea. Väldigt fin vid seger senast. 11 Global Winner har inte fått till det i de två senaste starterna men såg dunderladdad ut då han satt fast näst senast och galopperade senast. Blir det körning har han en vass spurt.

V75-7: Klass 1 – 2140 A
Ett klass 1-lopp som håller fantastiskt hög klass och blev extra intressant då 11 Seismic Wave lottades till bakspår. ”Amerikanaren” Seismic Wave har nu gjort tre starter i Europa och imponerat stort. Enda plumpen i protokollet var loppet i Hamburg men det loppet glömmer vi då det var en lång och besvärlig resa till Tyskland och då Seismic Wave fick en stentuff resa mot hårt motstånd. Han var riktigt bra vid segern senast och befinner sig i en alldeles för låg klass i förhållande till sin kapacitet. Tippsetta trots bakspår.

7 Master Blaster har fyra raka segrar och såg kanonfin ut senast. Det här är en häst med hög kapacitet som räknas tidigt om han kommer till från det här läget. 10 Ribaude vann lätt på Solvalla senast och såg ut som en ny häst. Farlig om lika bra igen. 9 Nyhet är van tuffa gäng och 5 No Limit Royalty är startsnabb och kanske kan köra sig till spets efter en bit.

Klicka här för samtliga startlistor till V75-omgången på Gävle lördag 30/11.

Har vi missat något? Eller har du några bättre drag eller skrällar? Kommentera gärna i så fall så hjälper vi varandra i jakten på 7 rätt och de stora pengarna.

0 Kommentarer

V75 Tips - Tidiga Tankar 23/11

17 November 2019 - 18:47

Här kommer några tidiga tankar och tips inför V75 på Jägersro lördag 23 november. En mycket intressant omgång med jackpot. Det gäller att studera hårt under veckan för att hitta den senaste och bästa infon.

Bästa bolagen för fasta odds på V75:
bet365 Unibet LeoVegas Nordicbet

V75-1: J Jacobssons Minne 2140 V
9 Campo Bahia är en fyraårig topphäst som vunnit i sju av karriärens elva starter. Han var inte som bäst i derbyfinalen senast och har även varit struken efter det. Kapacitetsmässigt är han dock huvudet högre än sina konkurrenter och då målet är Criterium Continental och möjligen även Prix d Amerique på Vincennes ska han bara vinna ett sådant här lopp. Ett spikförslag och han kommer bli storfavorit.

Om man vill spekulera i favoritfall så startade 7 Mellby Glader i Breeders Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker senast. Han är van tufft motstånd och största hotet på tillägg. På start är främsta motbudet 2 Guzz Mearas som också var ute i en Breeders Crown-final senast. Fast för treåringar. Han gjorde det bra som trea där och har gått bra under en längre tid.

V75-2: Klass 2 – 2140 A
Ett väldigt öppet klass 2-lopp på förhand där ingen häst riktigt sticker ut. 1 Bordeaux Doc svek lite senast på V75 men var väldigt bra innan det mot tufft motstånd. Bland annat i ett derbykval. Segerstrider om han lyckas ta ledningen från innerspåret eller om det klaffar. 9 Tiger Face är kapabel och har vunnit i tre av karriärens sju starter. Han har dock galopperat i tre av de fem senaste starterna och är inte att lita på. 10 Pere Ubu står perfekt inne i klassen.

V75-3: Klass 1 – 2640 V
8 Velasques Gar har gjort tre topplopp i rad på V75. För tre starter sedan höll han riktigt bra som tvåa från utvändigt ledaren. Näst senast raketspurtade han som tvåa på Jägersro och senast satt han fast för länge men sköt till riktigt bra då luckan kom. Även då som tvåa. Velasques Gar är dock ingen icke-vinnare och då känslan är att motståndet är något enklare nu än på slutet blir han svårstoppad om det löser sig från ett läge som kan vara både bra och dåligt. 6 Franklin Face blir allt bättre och har ett fint läge. Kan duga från ledningen. Detsamma gäller 3 U.B.Cool

V75-4: Uppfödningslöpningen 1640 A
En på papperet relativt ojämn final av Svensk Uppfödningslöpning 2019 då flera av förhandsfavoriterna gjorde bort sig redan i kvalet. Två hästar sticker ut lite extra på förhand även om mycket kan hända då det handlar om orutinerade tvååringar med olika utvecklingskurvor. 1 Armani Degato avgjorde på ett imponerande vis från utvändigt ledaren senast. Spår 1 är nästan alltid bra i de här sammanhangen och han räknas tidigt. 2 Global Badman kördes till spets varvet kvar senast efter att favoriten Pucks Bounce galopperade. Han vann sedan på ett fint sätt och visade god fart.

V75-5: Bronsdivisionen 1640 A
2 Deep Pockets har mött de bästa fyraåringarna under en längre tid och bland annat gått till final i Sprintermästaren och Breeders Crown under året. Han möter enklare motstånd nu. 6 Man At Work har två lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Han har kapacitet för att vinna men det oroar lite att han var bättre i årsdebuten än senast. 4 Chapuy är startsnabb men formen är något dunkel. Om tillbaka i gammal god form.

V75-6: Gulddivisionen 2140 A
Ett fint och intressant guldlopp för att vara i slutet av november. 10 Velvet Gio imponerade stort senast då han vann Müllers Memorial på Jägersro. Är han lika bra igen blir han svårstoppad. 5 Global Thrustworthy var bra då han vann från spets på Solvalla och bland annat slog Milliondollarrhyme. Han har nu fyra lopp i kroppen efter ett längre uppehåll och formen bör vara på topp. 6 Racing Mange var väldigt bra i somras och fick sedan en formsvacka. Han såg dock fin ut i ett enklare sällskap senast och räknas normalt tidigt här.

7 Mindyourvalue W.F. tävlar bättre i Frankrike än i Sverige och har varit ifrån sedan september. Går dock inte att nonchalera helt då grundkapaciteten är hög. Fyraårige 2 Tae Kwon De gör en intressant och första start i högsta klassen. Har ett fint läge och kan duga med rätt lopp. 12 Slide So Easy är van tufft motstånd men blev bortlottad?

V75-7: Silverdivisionen 2640 A
Tre hästar höjer sig över mängden. 8 Esprit Sisu är en stark och rejäl Ready Cash-son som vann trots att han hade stått över lite inför senast. Han bör normalt vara bättre nu och blir svårstoppad trots läget. 3 Martin de Bos var inte som bäst senast men kan mycket bättre. Räknas tidigt om tillbaka i normal form. Han kanske kan få ta över spets efter en bit. 7 Illuminati vaknade till senast efter en lite sämre period. Bra i grunden och han kan vinna då distansen är den rätta och då han tävlar på hemmaplan.

Klicka här för samtliga startlistor till V75-omgången på Jägersro lördag 23/11.

Har vi missat något? Eller har du några bättre drag eller skrällar? Kommentera gärna i så fall så hjälper vi varandra i jakten på 7 rätt och de stora pengarna.

0 Kommentarer

V75 Tips - Björnkollen 16/11

16 November 2019 - 07:36

En sammanfattning av Björn Goops tips i programmet Björnkollen inför V75 på Bjerke lördag 16 november.

Bästa bolagen för fasta odds på V75:
bet365 Unibet LeoVegas - Nordicbet

V75-1
12 Minnestads El Paso har sett jättefin ut efter uppehåll men jag vågar inte spika. 1 Thunder Peak, 5 Jula Downtown, 6 Dizzy River och 7 N.Y Coeur de Soleil räknas också. Tänk även på att 3 Peder Mykla går bra med skor och gynnas av om det blir sådan bana att alla måste köra med skor. Han var sjuk senast.

V75-2
2 Iggy B.R. är min första spik i omgången. Bra häst och möter inte så tufft motstånd. Dock en spik mer i brist på annat än att han är jättesäker. Första motbudet är 8 Accolade.

V75-3
Bara två hästar kan vinna det här loppet. Ett lås. 1 Gigant Invalley och 7 Pastore Bob. Vill man ha en tredje häst är det 5 Cash Okay som är van tuffare motstånd än resterande hästar i loppet.

V75-4
Här har jag valt fyra stycken hästar. 2 Maggie Cash, 5 Dream Girl, 6 Dusty Shadow och 8 Rebella Matters. Har svårt att hitta någon varning bakom dessa fyra. Möjligen 11 Blueridge Sun och 12 Velvatter men de har dåliga lägen.

V75-5
Ett jämnt lopp. 1 Muscle Lane galopperade senast. Spår 1 på Bjerke är ett bra. 2 Eddie Arctous, 4 Shankly Lane, 5 Marvellous Tooma, 9 Beartime och kanske 11 Victory Road som var mycket spelad i en V75-final senast.

V75-6
4 Zarenne Fas är andra spiken i omgången. Vann på ett bra sätt senast och kan vinna på samma sätt igen. Finns bara ett riktigt motbud och det är 2 Patent Leather från ledningen.

V75-7
Tre utgångshästar och en varning. 1 Red Bar, 4 Lord Flax och 5 Gogo Hall. Varningen är 9 Hakon von Haithabu.

Klicka här för att se hela Björnkollen inför V75 på Bjerke lördag 16 november.

V75-tips från Rekatochklart:
V75-tips från Travtipster
V75-tips från DrTrav

Lycka till!

0 Kommentarer

V75 Tips - Tidningarnas Tips 16/11

15 November 2019 - 23:49

Vi står inför en mycket intressant V75 omgång på Bjerke utanför Oslo. Tidningarna satsar hårt på V75 och här kommer några utvalda tips från Aftonbladet och Expressen inför lördagens omgång.

Bästa bolagen för fasta odds på V75:
bet365 Unibet LeoVegas - Nordicbet

Nybrinks V75-tips Bjerke 16/11
Micke Nybrinks spikar 2 Iggy B.R. i den andra avdelningen och 4 Zarenne Fas i den sjätte avdelningen. Båda stora favoriter.

I övrigt lyfter Nybrink fram tre roliga drag. 11 Flash Håleryd i avdelning 1. Han är bra hela tiden och kan blixtra förbi efter ett rygglopp. 9 Beartime i avdelning 5. Han har haft krafter kvar i de två senaste starterna. Farlig om rygg ledaren nu. 11 U.R. Amazing i avdelning 7. Väldigt fin i två raka segrar. Segerfarlig trots bakspår.

Nybrinks systemförslag:
V75-1: 12-5-11-6-1-3 (10–9)
V75-2: 2 Iggy B.R. (10–7)
V75-3: 1-7-12 (5–9)
V75-4: 11-2-6-4-5 (12–1)
V75-5: 4-1-9 (2–5)
V75-6: 4 Zarenne Fas (1–2)
V75-7: 4-1-11-9 (2–5)

1 080 rader = 540 kronor

Skrällkollen Aftonbladet Bjerke 16/11

Christoffer Wickman:
Wickman spikar skrällen 5 Jula Downtown (V75-1). Han är betydligt bättre än resultatraden och står på tur för seger. Tidig ledning och toppchans. 1 Red Bar (V75-7) är min andra spik och jag tror att han bara vinner. Han gick bra som tvåa senast och har väldigt passande förutsättningar nu.

1 Zabul Fi i den sjätte avdelningen kan vara en miljonrensare. Han gick bra i skymundan i Tyskland senast. Tänk på att 9 Beartime har sett ruskigt fin ut på slutet och att favoriterna i den tredje avdelningen är ett starkt lås.

Mattias Karlsson:
Spikar 1 Gigant Invalley (V75-3). Han har fina förutsättningar med innerspår då han är kvick ut. Mycket god segerchans från ledningen.

Karlsson varnar för 1 Zabul Fi i den sjätte avdelningen. Favoriten 4 Zarenne Fas är grym men Zabul Fi kan få ett mycket fint lopp från innerspår och kan överraska. Varnar även för 1 Red Bar i den sista avdelningen. Intressanta ändringar och bra kusk på honom.

Erik Pettersson:
4 Zarenne Fas (V75-6) var riktigt fin senast och möter ett lämpligt motstånd den här gången. Tror ingen tar emot honom och ser ingen anledning att gardera även om det inte är den sexigaste spiken.

Miljonrensaren är 8 Rebella Matters i den fjärde avdelningen. Hon har blivit lite väl bortglömd. Pettersson varnar även för 12 Minnestads El Paso i den första avdelningen. Tränar väldigt bra och mycket tidig.

Mario Lipovac:
Spikar 4 Lord Flax (V75-7). Det här är en högkapabel herre. En offensiv styrning är trolig och han blir inte lätt att stå emot.

Skrälldrag är 5 Jula Downtown i den första avdelningen. Han har inte fått utdelning på ett tag men är kapabel. 5 Marvellous Tooma i den femte avdelningen är intressant. Nu rycker man skorna om möjligt och han räknas mycket tidigt. Lipovac varnar även för att storfavoriten 4 Zarenne Fas i den sjätte avdelningen kan vara illa ute. Distansen är ett frågetecken.

Klicka här för att läsa hela Skrällkollen.

Nicklassons analys Aftonbladet
Per Nicklasson spelar med en spik på stora systemet. Det är 4 Shankly Lane i den femte avdelningen. Han har en fantastisk statistik och har vunnit 12 av 14 starter. Dags för trettonde segern nu.

Systemförslag V75 Bjerke 16 nov:
Avd 1: 6–12 (1–7)
Avd 2: 2–3–10–9–6–8 (4–1)
Avd 3: 1–7 (3–9)
Avd 4: 11–4–6–5–2 (7–12)
Avd 5: 4 Shankly Lane (5–2)
Avd 6: 4–3–2 (9–1)
Avd 7: Alla tolv startande (4–5)

4 320 rader = 2 160 kronor

Eskil Hellberg Expressen
Hellberg tycker att 6 Dizzy River i den första avdelningen är en väldigt prisvärd spik. En annan bra spik är storfavoriten 4 Zarenne Fas i den sjätte avdelningen. Hellberg tror på en favoritbetonad omgång och jackpot på Jägersro nästa vecka.

Läs hela krönikan här.

V75-tips från Rekatochklart:
V75-tips från Travtipster
V75-tips från DrTrav

Lycka till!

0 Kommentarer
Fler inlägg: