Waineby

Summering av första VM dagen

21 Februari 2013 - 15:15
Då var det dags att summera första dagens tävlingar.

Inleder gärna med att gratulera Ida Ingemarsdotter till silvret, bra Ida!

Förutom silvret till Ida så tycker jag att första tävlingen i VM bjöd på vad man hade väntat sig och innehöll de tre viktigaste ingredienserna för en lyckad tillställning, spänning, förtvivlan och glädje.

Herrarnas tävling började bra för svensk del och man kunde tidigt se att Emil åkte kontrollerat och stort. Men i första semifinalen där han ställdes i samma heat som Kriukov fick vi smak på hur vass ryssen är i spurten. Då visste vi att Emils ända chans att vinna finalen var att dra ifrån. Han försökte men försprånget blev för litet och åkarna som kom bakifrån kom med sug och åkte enkelt förbi Emil på upploppet. Att Kriukov vann var inte heller så överaskande, han såg stark ut hela dagen och jag varnade för honom tidigare.

Än en gång visade Emil att han inte är bra när det gäller som mest.

Damernas tävling såg ut att kunna bli en enkel seger för Kowalczyk men efter ett fall i finalen försvann hennes chanser. Då stod det bara mellan två, Marit Björgen och Ida Ingemarsdotter. Den här gången kunde Marit hålla undan men i framtiden kommer vi nog få vänja oss vid omvänd ordning. Ida åkte bra hela dagen och hon såg aldrig orolig ut. Ännu en gång grattis Ida!

Men vad kommer vi minnas från den här dagen?

Självklart kommer vi minnas Idas silver och Kriukovs spurt. Det finns nu en person som Northug har psykologiskt underläge emot och det är Kriukov, för detta är andra gången Kriukov spurtar ner Northug under en klassisksprint.

Sedan kommer vi nog minnas hur Poltaranin, efter att ha visat upp storform, snubbla i starten under andra semifinalen och knäcka sin egna stav. Där rök tyvärr hans chanser att nå en final.
Men det vi kommer minnas bäst är väl Northugs medvetna tjuvstart i finalen. Har personligen aldrig sett en så tydligt medveten tjuvstart någonsin. Då reglerna säger att en tjuvstart är okej men näste man att tjuva ryker så tog Petter sin chans att kanske kunna göra sig av med någon övertänd motståndare tidigt (Emil?).

Vad tar vi med oss? Jag tycker att vi tar med oss Marit Björgens inledning på VM, om vi ska se till historiken så betyder detta flera guld till Marit.

Mina resultat:
Lyckade spel
Nikita Kriukov vs Alexey Poltaranin odds 1.50
Petter Northug vs Alexey Poltaranin odds 1.75
Kikkan Randall vs Aurore Jean odds 1.95
Ida Ingemarsdotter topp 6 (2a plats) odds 3.50

Mindre lyckade spel
Alexey Poltaranin Topp 6 placering odds 1.85
Kowalczyk som vinnare odds 1.90
Jag poängterar gärna att det var strul som knäckte Poltaranin och Kowalczyk, men det får man räkna med i sprinttävlingarna.

Då var första dagen avklarad och vi får nu se fram emot resten!
0 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50
17:30  Elfsborg - Trelleborgs FF
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80

Skador & Avstängningar