Waineby

Skiathlon

23 Februari 2013 - 00:22
Inleder med att skriva om damerna eftersom det är just de som inleder tävlingen.

Den här tävlingen tror jag slutar med att två norskor vid namn Marit Björgen och Therese Johaug kommer ensamma in på upploppet och strax bakom åker en ilsken polack vid namn Justyna Kowalczyk. Bästa svenska blir Emma Wikà©n och sämsta svenska blir Anna Haag som till och med får se sig slagen av VM debutanten Sofia Bleckur som egentligen borde åka tjejvasan.

Här är oddsen för dåliga på vinnarspel, det ända som kan vara pyttelite intressant är att Johaug skulle kamma hem skiten till ett odds på 5.50 hos Unibet. Det är inget jag kommer spela men ville bara nämna det mest intressanta under den kategorin. Här fokuserar jag istället på H2H.

Heidi Weng - Emma Wikà©n 2.05 Nordicbet
Heidi Weng spås att bli norges nästa Marit Björgen och har placerat sig topp tio i disciplinen under världscupssammanhang och har även en tredje plats från norskamästerskapen. En tredjeplats där Björgen och Johaug var de ända som åkte snabbare och efter sig hade hon namn som Falla, Hagen och Oestberg.
Emma Wikà©n däremot har inte alls placerat sig i världscuppen under skiathlon sammanhang, senast de två möttes i världscuppen kom Weng trea och Wikà©n på 48 plats. Även om det svenska laget talar om att samköra som herrarna gjorde under OS i Vancouver så tror jag inte det spelar någon roll. Charlotte Kalla var en riktigt bra åkare för tre år sen och Anna Haag borde inte ens få ställa upp i VM, hennes senaste pallplats individuellt kom för över 1 år sedan i världscuppen. Efter det har det varit harvar omkring 40e plats. Skulle inte bli förvånad om vi får se tre norskor på pallen imorgon. Bara polacken inte lyckas stjäla en plats i vanlig ordning…

Anna Haag - Julia Ivanova 1.85 Nordicbet
Anna Haag, Anna Haag, Anna Haag… Tja, vad ska man säga? Bara det att jag blev överlycklig när jag hitta ett spel emot henne. Det hade kunnat stå att min mormor mötte henne i H2H åkandes på en kälke så hade jag ändå inte spelat på Haag. Svagare åkare bland eliten får man leta länge efter. Julia Ivanova vet jag inte mycket om, men en sak vet jag, hon kommer slå Anna Haag.

Therese Johaug - Justyna Kowalczyk 1.75 Unibet
Skönheten och odjuret möts i denna H2H som finns att spela på Unibet. Självklart ett svårt spel men om den lilla duracellkaninen från Norge har en okej dag ska inte detta vara några problem. Johaug vilade även under sprinten medan Kowalczyk inte övertygade otroligt mycket och kanske av trötthet föll omkull.


Herrar
Att Petter Northug ska vinna den här tävlingen under VM är nog de flesta överens om.
Petter inledde med att visa formbesked under sprinten och att han inte tog guld talar bara mer för att han kommer göra det imorgon. Skiathlon 2x15km brukar vanligtvis avgöras i en spurt och i en spurt utan Kriukov är Petter överlägsen. Hans tre senaste placeringar i samma disciplin är 12-1-1 där tolvte platsen endast berodde på motivationsbrist och dålig form. Vilket han inte verkar lida av för tillfället. Att Northug vinner spelas till ett odds på 1.75 hos Unibet.

Ett annat intressant spel är att Dario Cologna ska komma på pallen (1-3)
I Darios tre senaste starter i disciplinen har han slutat 1-1-2 (ena segern är från Sochi när Northug gav upp, den andra segern var inte Northug med och andra platsen beror på att Petter spurtade ner honom.) Att Cologna ska komma på pallen spelas till oddset 1.65 på Unibet.

Sedan finns det såklart några intressanta H2H matcher under morgondagen.

Alex Harvey - Alexey Poltoranin 1.72 Unibet
Poltoranin är i storform det vet vi, men just skiathlon är inte hans grej. Han har aldrig tidigare placerat sig i skiathlon sammanhang så varför skulle han då göra det imorgon? Man får tänka på att det är både klassiskstil och fristil, förmodligen är han med till skidbytet men sen kommer han få det jobbigt. Att säga att Alex Harvey inte är i form skulle vara att ljuga, efter att ha precis kvalat sig in i sprinten så gick han och kammade hem en tredjeplats. Där klassisk stil inte ens är hans favoritstil. Bra Harvey. Så här känns det som att Harvey jobbar i medgång och stavknäckaren Poltoranin jobbar i motgång.

Martin Johnsrud Sundby - Lucas Bauer 1.65 Unibet
Känner mig knappt motiverad till att motivera. Givet spel. Men jag kan väl anstränga mig lite i varje fall. Lucas Bauer är en distansåkare som gör sina bästa lopp just när det är lite längre och gärna lite tuffare förhållanden. Gärna uppför hela vägen. Sundby däremot har några ganska så bra skiathlon tävlingar i ryggen och samkör han lite med Petter så ska inte detta vara några problem.

Det är de ända jag vågar mig på, alla andra känns för osäkra. Herrarnas tävling är i vanlig ordning mycket svårare att förutspå än damernas. Här är det många som kan ”skrälla” en sån som Hellner kan så sitt livs tävling och spöa upp alla andra rejält. Det kan även bli en rysk saga med fyra ryssar topp 5.

Nu rundar jag av för dagen och hoppas att ni ryggar några av spelen i varje fall. Själv kör jag samtliga. Tyvärr kommer jag inte ha möjlighet att se loppet då jag har bundit upp mig till att sitta och pimpla efter gös på Norasjön imorgon. Hoppas ni ser det och har glädje av mina speltips.
4 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Waineby - 2013-02-23 19:23

Tack så mycket, är ganska nöjd med mina tips på herrarnas lopp också. Jävligt skönt att det var Cologna som vann nu när Northug svek. Hoppas många ryggade mitt räntespel på Cologna samt pallplaceringstipset.

ingestrand - 2013-02-23 13:34

Mycket bra tips på damernas!!!! Synd bara att man inte följde rakt av.

Freuden - 2013-02-23 09:50

Slår Weng Kalla?? 2ggr på 365

ingestrand - 2013-02-23 09:05

Itotalen på tour de ski blev Anna Haag 18de och Ivanova 19de...just saying.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
11:00  Bedene - Cuevas
Tennis - Franska Öppna - Bedene
2.20
15:00  Malmö FF - Dalkurd
Fotboll - Allsvenskan - 1 asian hcp -1,5
2.00
15:00  Kalmar FF - Hammarby
Fotboll - Allsvenskan - Över 2,5 mål
1.83
17:30  Elfsborg - Trelleborg
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.80
17:30  Sirius - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 2
1.76
17:30  Vasalund - Lidingö
Fotboll - Division 2 norra Svealand - 1/1 HT/FT
2.20

Skador & Avstängningar