Waineby

10 km fritt

26 Februari 2013 - 03:02
Nu är det alltså dags för 10 km fritt för damerna under längd-VM. En ganska intressant tävling där många kan vara med och kriga uppe i toppen. Och nu när Kowalczyks har hoppat av så ökar pallplaceringsmöjligheterna för svensk del avsevärt. Självklart förväntas Marit Björgen att ta hem detta och det har spelbolagen full koll på. Att spela ett vinnarspel på henne ger såklart knappt någon återbäring om man inte väljer att lasta RIKTIGT tungt. Men det råder jag ingen att göra.
Det mest intressanta under tävlingen är helt klart att två stycken skidskyttar ställer upp. Miriam Gössner och Kaisa Mäkäräinen, där den sistnämnda vann finska mästerskapen i samma disciplin och den första har fått oss tittare att förundras gång på gång med sin briljanta skidåkning under skidskyttetävlingarna.

H2H
Miriam Gössner - Kaisa Mäkäräinen 1.50 bet365
Skidskyttemötet. Alla som följt skidskyttet under senaste tiden har full koll på hur bra Gössner är i spåret. Här känner jag mig väldigt säker. Även om Mäkäräinen inte ska underskattas, båda kommer sluta topp 20 men Gössner slutar nog till och med topp 6.

Emma Wikà©n - Kaisa Mäkäräinen 1.60 Unibet

Lite av ett blindskott, visst vann Mäkäräinen finska mästerskapen men Emma kom fyra senast i Davos på 10km F. Wikà©n verkar även ha hittat formen och VM-debuten är avklarad. Emma krigar för pallen och kommer ha Marits tid att gå på. Detta ska hon ta.

Emma Wikà©n - Heidi Weng 2.10 Unibet
Under skiathlonen hade Wikà©n stora problem under första 7.5 km då det var klassisk stil som gällde och Emmas skidor släppte i uppförsbackarna. Efter skidbytet och stilbytet åkte hon upp sig rejält men hennes chanser att nå ända upp var rökta då hon tappat för mycket och bränt mycket krut. Sist de två möttes i Davos vann Emma över Heidi och här hoppas vi på favorit i repris.

Topp 6 placering
Miriam Gössner 3.00 Unibet
Emma Wikà©n 3.50 Unibet


Om man verkligen vill lägga ett vinnarspel även om Björgen nästan är garanterad vinnare så har jag två intressanta tips:

Therese Johaug - 5.00 bet365
Johaug är revanschsugen från skiathlonen och den här disciplinen passar henne väldigt bra. Hon är duktig på att åka själv, avslutningen är relativt tuff med några stigningar som passar Therese och hon går ut efter Marit så hon kommer ha hennes tid att gå på.

Miriam Gössner - 34.00 bet365
Väldigt intressant spel! Gössner tävlar till vardags som skidskytt och där vet alla som följt henne att det är åkningen som är hennes styrka. Minns en tävling ganska nyligen då hon bommade fem skott men lyckades vinna tävlingen ändå. Eftersom hon aldrig tävlar mot dessa tjejer så är det få som verkligen har koll på hur hon står sig. Här behöver hon heller inte vila strax innan skjutning utan kan åka på för fullt hela vägen. DAGENS SKRÄLL

Topp 6 enligt Waineby
Marit Björgen
Therese Johaug
Kristin Steira
Charlotte Kalla
Miriam Gössner
Emma Wikà©n

Varning för Randall och Weng. SPELSTOP 12:45

Nu jobbar vi in polletterna!
2 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Waineby - 2013-02-26 15:38

Kul att du ryggade den. Själv valde jag att spela den i sista sekund då jag såg något i Johaugs ögon under en intervju. Men är fortfarande besviken på svenskorna, ser inte fram emot lagstafetten nu...

Jonas O. - 2013-02-26 13:51

Vilken Johaug-rek tackar tackar :))

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - 1X
1.70
19:00  Norrby - Helsingborg
Fotboll - Superettan - 2
2.05
19:00  AFC Eskilstuna - Gefle IF
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1,0
1.94
19:00  IFK Göteborg - Djurgården
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5
1.72
18:00  Wawrinka - Fucsovics
Tennis - ATP Geneve - Waw hcp -2,5 games
1.82
19:00  Falkenberg - Varberg
Fotboll - Superettan - 1 asian hcp -1
2.00
16:00  Östersund - BK Häcken
Fotboll - Allsvenskan - 1
2.50

Skador & Avstängningar