bandytipset

Onsdag

20 November 2013 - 01:22
Ja då var det dags igen. Har haft några dagar på mig att fundera vad jag gjort bättre förra säsongen jämfört med denna. Har hittat några saker som jag valt att fokusera på och det är nu dags att se om vi kan vända på denna formkurva!

Spelen jag valt är följande:


Edsbyn rak + Hammarby - Kungälv ö8.5 mål @2.39
Spelar sälla dubblar men kunde inte hålla mig ifrån denna! Edsbyn som efter förlust mot Vänersborg och nu senast endast kryss hemma mot Kalix är tillbaka på jorden efter en rymdresa a la Arsenal reser till Uppsala för att möta Sirius. Jag tror att Edsbyn är duktigt revanschsugna och noterbart är att man har full trupp samt att man får tillbaka Joakim Svensk efter avstängning. Sirius har ännu inte vunnit i år och första segern tror jag inte kommer imorgon heller. Lite varning för krysset men Edsbyn bör vinna detta då man är det bättre laget.

Hammarby - Kungälv då? Tuff bortamatch för ett Hammarby som ännu inte börjat leverera på allvar. Man kommer från ännu en uddamålsvinst hemma mot Bollnäs som slutade hela 8-7. Helt klart är att man har en del problem med defensiven till och från då man faktiskt har en till sån målrik match i bagaget (8-9) mot Vetlanda.

Kungälv lirar idag sin första riktigt hemma match den här säsongen då isen på Skarpe Nord äntligen är spelbar. Detta är Kungälvs borg och man var i alla fall extremt bra här hemma ifjol. Återstår att se om så även är fallet denna säsong. Tror dock inte att Kungälv kommer dominera lika friskt här hemma då man öppnar upp sig mer bakåt i år till favör för ett mer anfallsinriktat spel vilket kan ge problem mot ett lag som Hammarby där Patrik Nilsson lär vara sugen på att hänga några kassar.

Hammarby snittar prick 10 mål totalt i deras matcher och Kungälv snittar 8.4 mål. Tycker att linan på 8.5 är helt ok då mötena förra året slutade med vinster för Hammarby 7-5 och 4-6. Värt att notera är att Rutqvist fortfarande saknas i Hammarbys försvar.

Lirar 5 units på detta spel hos bet365.


Hovik v Solberg ö10.5 mål @1.85
Nu tror ni garanterat att jag fått någon oskön hybris men så är inte fallet, tror jag. Har tillräckligt bra koll på Norge för att våga mig på ett spel här. Faktum är att om man ser till statistiken så har inget av de senaste 5 mötena lagen emellan gått under denna lina.

8-8
3-10
6-6
4-9
5-6

Många av matcherna i Norge är förövrigt ganska målrika och mötena mellan dessa lag är inget undantag. Solberg har 2/3 över linan denna säsong och Hovik har 1/3. Tror på detta spel och kommer investera 3 units här!

Hade även tänkt börja tipp utgången i de matcher jag inte rekar också för att ändå kunna ge alla följare möjligheten att få min syn även på de matcher jag ej själv spelar. Vet att många gör så och en personlig favorit är NHL Gambler som gör detta i alla omgångar i NHL och där har jag fått mina egna funderingar bekräftade utan att han själv spelat spelen.


Sandviken v Villa
Fördel Sandviken här som är starka på hemmaplan. Dock väldigt svårt att veta vart man har Villa i år. 6-5 till SAIK.

Bollnäs v Vetlanda
Bollnäs har börjat ånga på nu och var nära att få med sig en poäng hem från Zinken senast. Vetlanda trevar fortfarande och har problem med defensiven och att man mer eller mindre är beroende av Löfstedt. 5-2 till Bollnäs.

Kungälv v Hammarby
Tuff bortamatch för Hammarby. Lär bli en ganska svängig match där en vändning från något av lagen inte är en omöjlighet. Tror hur som helst på Hammarby här ändå då Nilsson fäller avgörande. 5-7 till Hammarby.

Vänersborg v Broberg
Tight match att vänta då det i mina ögon är två ganska jämna lag. Fördel Vänersborg då man hittat spelet igen på hemmaplan. 4-3 till Vänersborg.

Sirius v Edsbyn
Förväntar mig en matchbild där Sirius backar hem och Edsbyn ligger på. Edsbyn är farliga på fasta vilket kommer fälla avgörandet här. 2-4 till Edsbyn.

Kalix v Västerås
Svårt att säga hur denna match ska sluta. Är inte imponerad av Västerås såhär långt vilket jag nämnt tidigare också. Kalix urstarka på hemmaplan och har en positiv trend då man plockade en pinne borta mot Edsbyn senast! Kommer bli en jämn match och ingen vinnare, 3-3.

Ljusdal v GAIS
Riktigt viktig match för båda lagen då jag räknar med att dessa två lag kommer slåss om att hålla sig kvar till nästa säsong. Ljusdal starka hemma på IP och GAIS blandar och ger. Lär bli en otroligt jämn match. Tror dock att Ljusdal, som slog Kungälv hemma senast, drar det längsta strået och vinner med 3-2.


Det var allt för mig denna gång. Hoppas ni gillar det nya upplägget också!

Forza
3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
bandytipset - 2013-11-20 18:12

Tack för "stödet" och visst är det svårtippat denna säsong jämfört med andra, det håller jag med om till 100% men personligen avskyr jag rekare som kör med bortförklaringar hela tiden så väljer istället att stå för att det vart dåliga spel :) Tror SAIK - Villa kan går hur som helst, Edsbyn bör vinna och Bajen kommer nog dra längsta strået, men bra tankar! :)

millionboy - 2013-11-20 11:09

I normala fall hade jag dunkat på överspelet i SAIK-Villa. Borde bli 12-13 mål där. Sedan tycker jag Väners -1.5 ser bra ut. Edsbyn bör ta en klar seger på studenternas. Dagens skräll står Kungälv för. Men jag håller ner insatserna och får se hur rätt eller fel jag har.

millionboy - 2013-11-20 11:03

Tycker inte du ska klandra dig själv så mycket. Årets bandysäsong har varit sjukt opålitlig. Vill inte skryta men det har ju varit omöjligt att inte gå plus på bandyn tidigare. Men iår är det stört omöjligt. Vad det beror på kan jag bara spekulera i. Men en sak är att serien blivit betydligt jämnare mycket tack vare fler hallar.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
19:00  Elfsborg - IFK Göteborg
Fotboll - Allsvenskan - Under 2,5 mål
1.96
19:12  Lopp 3: Fidagu U.R.
Trav - Halmstad - Vinnare
2.30
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05
21:00  Montreal - LA Galaxy
Fotboll - MLS - Zlatan målskytt
2.15

Skador & Avstängningar