Fullträff Lördag 10/12

Publicerad på 8 Dec 2022 - 13:49

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

8 Dec 2022 - 13:49

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,1 miljoner vid 13 rätt.

Jag ska försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna omgång innehåller två kvartsfinaler från VM i Qatar, sex ligamatcher från Championship och fem ligamatcher från engelska League One.

Nu kör vi!
1. England – Frankrike – 2 eller 3 mål
Tungviktsmöte i VM mellan två nationer som imponerade stort i åttondelsfinalen. Samt även i gruppspelet dessförinnan. Att hitta nätmaskorna har inte varit något av ett problem för dessa målglada gäng. Dock är det alltid mer försiktigt i slutspelet, så runt två till tre mål känns bra.

2. Marocko – Portugal – 1 eller 2 mål
Det har varit svårt att bryta ner Marocko, vars målvakt Bono gjorde en kanoninsats när Spanien besegrades i åttondelsfinalen. Däremot har inte Marocko nätat i massor själva utan haft lite bekymmer fram i banan. Portugal har öst in mål men får en betydligt tuffare uppgift. Ett fåtal mål.

3. Blackpool – Birmingham – 3 mål
Ett vidöppet möte. Blackpool har en usel form och ligger nästsist i tabellen. Med fyra raka förluster är desperationen stor efter poäng. Birmingham har en mittenplacering och en hyffsad form, med en del gjorda mål på sistone. Även Blackpool är starka framåt så tillsammans kan det bli runt 3 gjorda mål.

4. Middlesbrough – Luton – 2 eller 3 mål
Formen är fin hos Middlesbrough som har tre segrar och ett oavgjort resultat bakom sig. Under tiden har det sprayats in mål. Men också släppts in en del. Luton är snäppet bättre i tabellen och ett mer stabilt lag. Dock har det varit svårt med målskyttet. Lagom många mål blir tipset.

5. Millwall – Wigan – 0 eller 1 mål
Millwall har visat sig vara något inkonsekventa, även om de fortsatt är med i racet om en playoff plats. Mållösa prestationer blandas med målkalas. Mot Wigan bör det bli desto tajtare då gästerna själva har självförtroendet på plats, efter en seger sist. Ändå talar mycket för en målsnål tillställning.

6. Sheffield United – Huddersfield – 3 mål
Toppen möte botten. Sheffield United har en ypperlig chans att kliva upp på första platsen vid en rak seger över tabelljumbon. En chans de bör ta, då formen också är bra med fyra segrar på de fem senaste omgångar. Huddersfield har också kommit igång. Runt tre mål känns vettigt.

7. Stoke – Cardiff – 1 eller 2 mål
Det är endast en poäng som skiljer lagen åt i tabellen. Båda har en förlust i ryggen och kommer vara sugna på att hitta tillbaka till vinnarspåret. En öppen match är att vänta, mellan två lag som inte har öst in mål direkt. De senaste matcherna har slutat mellan ett och två mål. Samma scenario kan det bli igen.

8. Swansea – Norwich – 2 eller 3 mål
En kamp om playoff platserna där ytterst lite skiljer lagen åt. Swansea har varit något av kryssexperter under de senaste omgångar. Kommer från ett mållöst möte mot tabelljumbon. Svagt. Norwich har också en förlust bakom sig men har spelat bra innan dess. Mellan två till tre fullträffar blir det.

9. Accrington – Portsmouth – 1 eller 2 mål
Medan Accrington försöker ta sig bort från bottenträsket kämpar Portsmouth om att ta sig upp till playoffplatserna. Accrington har varit skickliga på att kriga till sig poängen. Portsmouth likaså, som hade radat upp kryssmatcher innan det blev förlust sist. Ett fåtal mål känns som ett vettigt tips.

10. Bristol Rovers – Port Vale – 2 eller 3 mål
Två formstarka gäng som har arsenal när det kommer till målskyttet. Bristol Rovers har både nätat och släppt in en del mål under de senaste omgångar. Port Vale har varit desto stabilare och har två raka segrar utan insläppt mål. Tuffare match är att vänta med en del insläppta mål, i slutändan.

11. Exeter – Sheffield Wednesday – 2 mål
En tuff uppgift väntar för mittenlagen Exeter, som har blandat och gett. Hög underhållning har det blivit under tiden, med en massa gjorda och insläppta mål. Mot Sheffield Wednesday blir det svårt, då tabelltrean i League One kämpar om en direktbiljett till Championship. Samt har fin form.

12. Lincoln – Wycombe – 2 eller 3 mål
Ett mittenmöte i tabellen, mellan två lag som har presterat lika bra. Vid en rak seger kan Lincoln gå om Wycombe i tabellen. Något värt att satsa på. Wycombe har dock två segrar på de tre senaste omgångar och är fullt kapabla till att bryta ner samtliga lag i divisionen. Mål är därmed att vänta.

13. Oxford – Barnsley – 2 mål
En gemensam faktor för Oxford och Barnsley är att båda lagen är obesegrade i de fyra senaste omgångar. Medan Oxford har kryssat till sig många matcher har Barnsley gått segrandes ur fyra raka dueller. Imponerande, minst sagt. Fyra av fem senaste matcher har slutat 1-1 för Oxford. Ett trovärdigt resultat igen.
Veckans notering
Marocko och Portugal möttes senast i gruppspelet i VM i Ryssland där Cristiano Ronaldo gjorde det enda målet. Han blev bänkad sist. I stället fick Goncalo Ramos chansen och gjorde direkt ett hattrick mot tröttkörda Schweiz. Att göra mål på Marocko har visat sig vara en svårighet som få bemästrar. Så Portugal har en tuff utmaning framför sig – även om anfallsspelet håller en hög nivå. Då Marocko själva har haft problem med att hitta nätmaskorna, samt att det är en kvartsfinal i VM, kan vi återigen förvänta oss ett målsnålt möte. Ett eller två mål är troligt, men inget målkalas direkt.

Rader: 512 st.Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto