Fullträff Lördag 11/3

Publicerad på 9 Mar 2023 - 08:30

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

9 Mar 2023 - 08:30

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,2 miljoner vid 13 rätt. Samt 126 229 kronor extra i 2:a vinstgruppen.

Alla mål räknas alltid, så klart.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller fem Premier League matcher och åtta ligamatcher från Championship i England.

Då kör vi!

1. Crystal Palace - Manchester City – 2 eller 3 mål
Att hitta nätmaskorna har visat sig vara en svårighet för Patrick Vieira och hans Crystal Palace. Däremot har de inte heller läckt in mål utan varit skickliga på att kriga till sig poäng. Ett extremt möte väntar när mästarna kommer på besök. Fast även Man City, som är försvarsstarka, har inte nätat som vanligt. Därför känns det vettigt med lagom många mål.

2. Leicester - Chelsea – 1 eller 2 mål
Efter tre raka Premier League omgångar utan något mål alls framåt förväntas Leicester supportrar att de ska blixtra till. Uppgiften är svår då formen är usel. Samt att Chelsea har hållit nollan två gånger om - sist i Champions League mot formstarka Dortmund. Något målkalas är inte att vänta sig oavsett, men ett par fullträffar blir det ändå.

3. Leeds - Brighton – 2 mål
Viktiga poäng står på spel för Leeds, som har näsan precis ovanför vattenytan - med lika många poäng som Everton. De tre senaste ligamatcherna har slutat med ett mål totalt. Lite målgladare bör det bli mot Brighton, som har en storseger bakom sig, men som också har blandat och gett. Intressant möte. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Tottenham - Nottingham Forrest – 3 eller 4 mål
En stor besvikelse vilar över Tottenham spelarnas axlar, efter att i veckan ha åkt ut ur Champions League. Det blev mållöst i returmötet. Innan dess blev det också en 0-1 förlust mot Wolves. Dock är chansen större till mål när Nottingham kommer på besök. Ett bortasvagt lag som inte håller tätt bakåt. En reaktion och en massa mål väntas.

5. Everton - Brentford – 1 eller 2 mål
Kampen om överlevnad kan bli mycket tuff för Everton, som ligger på en nedflyttningsplats. Konkurrenterna har bara en poäng mindre men också en match färre spelad. Skärpning gäller om det ska bli spel i Premier League nästa säsong. Brentford håller till på den övre tabellhalvan och har en fin form. Vi bör räkna med ett par mål i matchen.

6. Birmingham - Rotherham – 2 mål
Spelbolag erbjuder dubbla degen i odds på att Birmingham tar alla tre poäng i detta Championshipmöte. Formen talar absolut inte för det. Efter en massa förluster blev det delad pott mot tabelljumbon sist. Rotherham har bara en poäng mer i tabellen men bra form. Inget målkalas, utan tipset här blir runt 2 mål. Typ 1-0, 2-0 eller 1-1.

7. Coventry - Hull – 2 eller 3 mål
Försvaret hos Coventry har varit mer än stabilt. Bara ett insläppt mål på fem omgångar vittnar om styrkan i defensiven. Framåt har det under tiden blivit en hel del baljor. Hull är ojämna men lyckades stänga igen helt bakåt sist. Något de har lyckats med ofta på sistone. Ett par mål bör det bli i mötet här - men ingen målfest då båda är starka bakåt.

8. Preston - Cardiff – 3 eller 4 mål
Två formstarka gäng drabbas samman i ett vidöppet möte. Preston har spelat mållöst två gånger om och har haft svårt med målskyttet under hela säsongen. Samma gäller Cardiff, som med ett starkt försvar har lyckats klättra en bit bort från bottenträsket. Cardiff kommer från en imponerande insats. Därmed är en massa mål inte så värst trovärdigt.

9. QPR - Watford – 2 eller 3 mål
Nej, det vill sig verkligen inte för QPR - som har fem raka nederlag i ligan. I de fyra senaste omgångar har de släppt in exakt 3 mål. Men näst ut väntar lättare motstånd. Watford har inte nätat på de två senaste omgångar. De kan mycket bättre än så och en reaktion kan mycket väl kommer mot QPR. Så två till tre mål känns bra.

10. Reading - Millwall – 2 eller 3 mål
Reading befinner sig i ett ingenmansland. Det är lika långt ner till bottenstriden som playoffsplatserna. Annat är det för Millwall, som har tappat sig sjätte plats i och med förlusten mot just Norwich sist - som därmed gick om dem. Att det ska bli ett fåtal mål känns som ett smart tips, då båda lagen kan försvara sig väl och vägrar att förlora.

11. Sheffield United - Luton – 2 mål
Lite av omgångens hetaste möte då tvåan ställs mot femman. Sheffield United har gasat ifrån och har en direkt biljett till Premier League, med 7 poängs marginal. Luton behöver däremot försvara sin playoff plats. Så inga misstag får begås. Här kan det bli lite skuggsboxning då det är en tuff drabbning. Kör på 2 mål exakt. Det blir gött!

12. Swansea - Middlesbrough – 3 mål
En knepig tillställning då Swanseas resultat inte speglar spelet. Marginalerna har varit helt emot dem, även om försvaret har varit långt ifrån toppen. Insläppta mål ska det bli även mot tabelltrean Middlesbrough, som har nätat flest efter serieledarna Burnley. Dock har inte Middlesbrough direkt ligans bästa defensiv. Så 3 mål blir tipset.

13. West Bromwich - Huddersfield – 2 eller 3 mål
Spelbolag har West Brom som megafavoriter till seger. Lite väl stora, med tanke på konkurrensen i divisionen. En av anledningar är att laget satsar på en kvalbiljett till högsta ligan. En annan för att gästerna har en rejäl måltorka. Inget mål på de tre senaste omgångar. Lätt blir det inte heller här. Minst två fullträffar – men det kan bli fler än så.

Veckans notering:
Ett minst sagt svårtippat möte äger rum på King Power Stadium, där Leicester City gästas av giganterna Chelsea. Spelbolag ger London-laget 50 % chans till seger. En av anledningar är att Chelsea har en 1-0 seger över Leeds i ligaspelet. Samt att de i veckan slog Dortmund, också på hemmagräs, med siffrorna 2-0. Något liknande resultat är verkligen inte att utesluta, då försvaret har hållt en världsnivå. Att Leicester har tre raka förluster utan något mål framåt talar för en rejäl målsnål drabbning. En ny 1-0 eller 2-0 seger till Chelsea är ingen skräll. Så mellan ett till två mål känns väldigt vettigt.

Rader: 512 st.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto