Fullträff Lördag 13/5

Publicerad på 11 Maj 2023 - 13:10

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

11 Maj 2023 - 13:10

Det populära poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,8 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller en salig blandning. Vi har fem Premier League möten, en match från Championship slutspelet, en match från League One slutspelet, en match från League Two slutspelet, en National League final, en match från Allsvenskan, en match från Serie A och två stycken La Liga möten.

Redo? Då kör vi!

1. Manchester United - Wolverhampton – 2 eller 3 mål
Fjärde platsen, som ger en Champions League biljett, är i stor fara då Manchester United har två raka nederlag. En reaktion bör komma mot Wolverhampton, som inte har något att spela för. Eftersom båda lagen har varit rejält målsnåla på sistone bör detta inte blir något målkalas. Men vi bör ändå få se ett par fullträffar i matchen.

2. Aston Villa - Tottenham – 3 eller 4 mål
En Europa plats står på spel för Unai Emery och hans Aston Villa, som har tappat formen något i slutskedet. Att näta har varit ett problem då. Fast mot Tottenham bör det ändå lossna. Gästerna själva har Harry Kane i högform, så vi kan förvänta oss ett rätt så intressant möte. Samt målrikt, då anfallsvapen finns i massor hos båda sidor.

3. Chelsea - Nottingham Forest – 2 mål
En efterlängtad seger kom till sist för Chelsea, som besegrade Bournemouth med 3-1. Återigen blev det insläppt mål. Mot Nottingham är chanserna större att hålla tätt bakåt. Ett svagt bortalag står på andra sidan planen. Även om det har lossnat något för Chelsea bör detta bli en annan typ av matchbild. Tipset landar på 2 mål exakt.

4. Crystal Palace - Bournemouth – 3 eller 4 mål
Efter målkalaset mot West Ham blev Crystal Palace nollande i London-derbyt mot Tottenham. Crystal Palace är ömsom vin, ömsom vatten - fast mest vatten, sett till hela säsongen. Mot Bournemouth är chansen stor att laget skärper sig igen. Gästerna är inte på något sätt ofarliga. Detta kan bli rätt så öppet. En målfest är trolig.

5. Southampton - Fulham – 2 eller 3 mål
Ett vidöppet möte där tabelljumbon Southampton bara har en minimal matematisk chans till överlevnad. Det mesta talar ändå för att det är kört. Sist blev det målrikt i bortaförlusten mot Nottingham, tredje i rad i Premier League sammanhang. Everton har näsan precis ovanför vattenytan och slåss om viktiga poäng. Tufft möte med ett par mål.

6. Sunderland - Luton – 2 mål
Sexan ställs mot trean i Championship tabellen, i den första av två playoff matcher. Två lag med fin form, minst sagt, då ett nederlag har undvikits hos båda rätt så länge. Sundland är mer målrika och läcker in fler mål, medan Luton är ett stabilt gäng - som gärna tar med sig ett bra resultat inför returen. Ett par mål bör det bli - men inget överdrivet.

7. Bolton - Barnsley – 1 eller 2 mål
League One slutspel mellan femman och fyran, som det skiljde 5 poäng mellan när 46 omgångar hade spelats färdigt. Två offensivt starka lag som också kan försvara sig bra. Med tanke på vad som står på spel, samt att en retur väntar, bör detta ändå bli något av en ultradefensiv tillställning. Ytterst fåtal mål kan vi förvänta oss här.

8. Salford - Stockport County FC – 1 eller 2 mål
League Two slutspel mellan sjuan och fyran. Salford knep den sista platsen, mycket tack vare målskillnad - med ett färre insläppt mål än Mansfield. Innan sista omgången hade Salford en bra form, något som kommer att behövas mot Stockport, som är ett svårslaget lag. Stockport släpper in ytterst få mål, något som bör speglas i matchen.

9. Chesterfield FC - Notts County – 3 eller 4 mål
Final i National League på Wembley Stadium där Notts County är favoriter, i det som bör bli en underhållande och målrik drabbning. Båda lagen vann sina respektive semifinaler på övertid, där det blev målrika affärer. En ny sådan kan det mycket väl bli, eftersom båda gängen är starka i den sista tredjedelen. Mellan 3-4 mål blir bra.

10. Varberg - IFK Norrköping – 2 mål
Spelbolag erbjuder dubbla pengar i odds på en rak bortaseger. Varberg ligger sist i tabellen och har haft svårt att hitta nätmaskorna, efter sju inledande omgångar. Under tiden har man släppt in två mål per match. Norrköping har börjat bra och har två raka 2-0 segrar bakom sig. Ett fullt tänkbart resultat igen, eller 1-1 om Varberg bjuder upp på kamp.

11. Spezia - AC Milan – 2 eller 3 mål
Medan Spezia slåss för sin överlevnad och har 3 poäng upp till säker mark kämpar Milan med att ta en topp 4 placering. Det är 2 poäng upp till fyran Inter, som vann Milanoderbyt med 2-0 i Champions League i veckan. En reaktion kanske inte kommer, då fokus ändå ligger på returen. Mål ska det bli oavsett mot ett bottenlag som Spezia.

12. Real Madrid - Getafe – 3 mål
Nej, något titelförsvar för Real Madrid i La Liga blir det inte. Kanske inte ens en andra plats, då Atletico Madrid har en poäng mer i tabellen. Real Madrid behöver i stället lägga fokus på Champions League returen mot Man City, efter att ha spelat 1-1 i veckan. Getafe fajtas för sin överlevnad men en seger i ryggen. Runt 3 mål blir prima.

13. Villarreal - Athletic Bilbao – 2 eller 3 mål
Ännu finns det chans för Villarreal att ta en fjärde plats i tabellen. Det är 7 poäng upp till Real Sociedad. Fast då krävs det en seger mot Bilbao, som själva slåss om sjunde platsen, som ger spel i Europa Conference League. Gästerna har en urusel form och bekymmer med att näta. Ett par fullträffar är att vänta, trots allt.Veckans notering:
Efter två raka bortaförluster är det skönt för Aston Villa att återvända till Villa Park. Där misslyckas de sällan med att hamna i målprotokollet. Något de har gjort mot Manchester United och Wolverhampton - efter att ha klivit av planen mållösa. På hemmamark har Aston Villa radat upp segrar och har en bra chans att återvända till segerspåret. För Tottenham har fortsatt en kris över sig. Visst blev det en seger sist mot yoyo-laget Crystal Palace. Innan dess läcktes det in mål, från alla håll och kanter. Fram i banan finns en anfallsspets i världsklass, vilket talar för Tottenham, som måste näta för att kunna ta viktiga poäng i tabellen. Eftersom båda lagen kämpar och vilka poäng i tabellen bör detta bli en rolig kamp, med en hel del gjorde mål. Minst 3 fullträffar och kanske någon till.


Rader: 512 st.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto