Fullträff Lördag 15/4

Publicerad på 12 Apr 2023 - 23:17

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

12 Apr 2023 - 23:17

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,5 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller sex Premier League matcher och sju ligamatcher från engelska Championship.

Då kör vi!

1. Manchester City - Leicester – 4 eller 5 mål
Inget lag verkar kunna stoppa de regerande Premier League mästarna. I veckan slogs Bundesliga giganten Bayern München med hela 3-0. En massa mål ska det bara bli även mot Leicester, som ligger nästsist i tabellen - med tre raka förluster. Erling Haaland är i toppslag och då kan det bli hur många mål som helst. Minst fyra fullträffar.

2. Chelsea - Brighton – 2 eller 3 mål
Med en ny tränaren vid rodret, i form av klubblegendaren Frank Lampard, har det ännu inte blivit någon effekt hos Chelsea. Två raka nederlag, varav en i veckan mot Champions League mästarna Real Madrid. Brighton torskade mot Spurs sist men har i övrigt en fin form. Att det ska bli lagom många mål känns som ett smart tips, då båda har anfallskraft.

3. Everton - Fulham – 2 mål
Två formlösa lag. Viktiga poäng står för Everton, som har näsan precis ovanför vattenytan. Everton hade ingenting att sätta emot på Old Trafford sist och saknar fortsatt krafter fram i banan. Likaså Fulham, med Mitrovic avstängd. Ett par mål bör det ändå bli, i och med svagt försvar i båda lägren. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Tottenham - Bournemouth – 3 eller 4 mål
En viktig trepoängare kom för Tottenham, hemma mot Brighton. Kampen om Champions League platsen lever i högsta grad. Då ska det också till en seger för Dejan Kulusevski och hans lag, som är givna favoriter mot Bournemouth. Gästarna har blandat segrar med förluster. Ett scenario med en massa mål känns därför trovärdigt.

5. Southampton - Crystal Palace – 1 eller 2 mål
Spelbolag erbjuder jämna odds, i det som väntas bli ett helt öppet möte. Tabelljumbon Southampton har tagit en pinne på fyra senaste omgångar. Hos Crystal Palace är det nytändning, med en ny tränare. Slog Leeds med 5-1 sist. Ett liknande resultat är bara att glömma. Här blir det tajt. Ett fåtal mål i drabbningen blir tipset.

6. Wolverhampton - Brentford – 1 mål
Det blev en viktig seger för Wolverhampton över Chelsea sist, i och med att det är 4 poäng ner till bottenzonen. Julen Lapotegui har fått arbetsro och böter Brentford helt i rätt tid. Efter en fantastisk säsongsöppning har Brentford drabbats av en formsvacka. Det kommer bli svårt att bryta ner motståndarna. Att det blir ett mål låter som ett vettigt spel.

7. Millwall - Preston – 1 eller 2 mål
Vitkigt möte för båda lagen, som har lika många poäng i tabellen. Kampen gäller en playoff plats. Millwall är segerlösa i de fyra senaste ligamatcher, utan att ha hittat nätmaskorna. Preston har tre raka segrar bakom sig. En svit som riskerar att brytas. Ett par mål bör det bli pga uselt försvar - men inget överdrivet.

8. QPR - Coventry – 1 eller 2 mål
Medan QPR fajtas för att distansera sig från bottenstriden slåss Coventry för att klättra upp till en kvalplats från Championship till Premier League. Ett svårtippat möte, då mycket står på spel. Båda lagen har blandade insatser bakom sig. Mötet saknar någon riktigt favorit, då det mesta talar för en målsnål drabbning.

9. Rotherham - Luton – 3 eller 4 mål
Spelbolag erbjuder dubbla degen i odds på en rak bortaseger i matchen. Rotherham ligger på den nedre halvan av tabellen - med fyra poäng ner till bottenzonen. Kontraktet är långt ifrån säkrat. Luton däremot är trean som har en chans på en direktbiljett till högsta divisionen. Samt en fin form. Det bör bli en massa fullträffar när lagen möts.

10. Sunderland - Birmingham – 2 eller 3 mål
Två svårslagna lag, som har hållit nollan i sina senaste ligamatcher. Försvaret skötte sig utmärkt i båda lägren. Knappast något som har genomsyrat hela säsongen, då båda lagen har varit framgångsrika fram i banan och mindre bra i defensiven. Gemensamt har de också att de går för en seger. Här kan vi räkna med ett par mål i slutändan.

11. Stoke - West Brom – 2 mål
Två lag i mitten av tabellen, som är ömsom vin, ömsom vatten. Ändå inte lätta att besegra. Båda har också offensiva vapen, som gör dem ständigt farliga. Stoke kommer från ett mållöst möte medan West Brom spelade 2-2 mot QPR. En knepig tillställning där tipset inte direkt landar på något målkalas utan 2 mål precis.

12. Swansea - Huddersfield – 2 mål
Formen är minst sagt oväntat fin i båda lägren. Båda parkerar på den nedre halvan av tabellen men har tre segrar och ett kryss i bagaget. Swansea har hållit nollan två gånger om, mot Coventry och Wigan. Huddersfield har varit involverade i målrika tillställningar. Fast denna match bör bli tuff för gästerna. Max 2 insläppta mål blir tipset.

13. Watford - Bristol City – 3 eller 4 mål
Två mittenlag med bara en placering som skiljer dem i tabellen. Playoff platserna känns en bit bort. Likaså nedflyttningskampen. Något som också har speglats i resultaten, då det har blivit målrika drabbningar för de bägge. Ingenting talar för en annan typ av matchbild när de drabbas samman. Mål är att vänta, även om Watford är favoriter.Veckans notering:
Med den formen som Premier League mästarna Manchester City har visat upp blir de svårstoppade. I alla sammanhang. I veckan var det inga problem som helst att slå en stormakt som Bayern München med siffrorna 3 - 0 på Etihad. Rodri, Bernardo Silva och givetvis Erling Haaland nätade då. Den norske målkungen är i en sanslös form. Liksom många andra av hans kompisar. Leicester har tagit in Dean Smith som tränare, men det väntas knappast bli något större effekt - även om målet är att tajta till försvaret. Det finns goda anfallskrafter, som har underpresterat kraftigt i klubben. Så det vore ingen överraskning om Leicester lyckades hitta nätmaskorna. Dock kommer de knappast att hålla nollan, i det som väntar bli ett målkalas.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto