Fullträff Lördag 18/3

Publicerad på 16 Mar 2023 - 08:29

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

16 Mar 2023 - 08:29

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,3 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid, så klart.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller fem Premier League matcher, en kvartsfinal i FA-cupen och sju ligamatcher från Championship i England.

Då kör vi!

1. Chelsea - Everton – 2 eller 3 mål
Saker och ting börjar se allt bättre ut för Chelsea. Tre raka segrar vittnar om klara förbättringar. För varje match har det blivit ett mål fler i protokollet. Näst ut ställs de mot nedflyttningshotade Everton, som har en imponerande seger bakom sig - med en hållen nolla. Kan bli en tuff drabbning. Därför känns det vettigt med lagom många mål.

2. Southampton - Tottenham – 1 eller 2 mål
Tabelljumbon Southampton har bestämt sig för att stanna kvar i högsta divisionen. Det har blivit 7 poäng på 5 senaste ligamatcher. Där finns två segrar, ett kryss och två förluster. Även i förlustmöten mot Leeds och Brentford spelade de bra. Tottenham, som slåss för att försvara sin fjärde plats, kommer få det svårt. Ett fåtal mål i drabbningen blir tipset.

3. Brentford - Leicester – 2 mål
Efter en oväntad förlust mot Everton studsade Brighton direkt tillbaka i bortamötet mot Southampton. Ivan Toney och Yoane Wissa hittade nätmaskorna. En plats ute i Europa är inom räckhåll. Leicester har en urusel form med fyra raka nederlag. De slåss faktiskt för sin överlevnad. Intressant möte. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Wolverhampton - Leeds – 3 eller 4 mål
Två oförutsägbara lag, som inte ligger så långt ifrån varandra i tabellen. Wolves har en förlust i baken och allmän tveksam form. Leeds slåss för sin överlevnad och krigade till sig en poäng sist, i en målrik tillställning. Inget av lagen har någon vidare försvar, medan anfallsspelet är helt okej. Ett scenario med en massa mål känns trovärdigt.

5. Aston Villa - Bournemouth – 1 eller 2 mål
Visst har Unai Emery lyckats få tillbaka självförtroendet hos Aston Villa spelarna. Efter nederlaget mot serieledarna Arsenal har spelet sett riktigt bra ut. Bournemouth blir en tuff uppgift, då gästerna krigar för sin överlevnad och har en fin form. Sist slogs giganten Liverpool. Dock blir det tuffare på bortaplan. Vi bör räkna med ett par mål ändå.

6. Manchester City - Burnley – 4 mål
Efter att ha utklassat Leipzig med innebandysiffror ställs Manchester City mot Championship serieledarna. Då detta är en FA-cup match kommer Pep Guardiola att rotera. Vilket innnebär inte lika många fullträffar. Burnley är dessutom starka i försvaret men även fram i banan - då de har nätat mest i divisionen. Att det blir 4 mål låter rimligt.

7. Blackpool - Coventry – 2 eller 3 mål
Efter en magisk insats av Blackpool, som slog QPR med tennissiffrorna 6-1, väntar en betydligt tuffare utmaning mot svårslagna Coventry. Blackpool ligger fortsatt på en nedflyttningsplats medan Coventry, som har två raka 1-1 matcher bakom sig, har en chans till playoffspel. Ett par mål bör det bli i mötet här - men kanske ingen målfest.

8. Middlesbrough - Preston – 3 eller 4 mål
Två formstarka lag. Ändå är Middlesbrough solklara favoriter till seger. Anledningen är att de nosar på en direktbiljett till Premier League. Det är bara 3 poäng upp till Sheffield United. Preston har också en liten chans till playoffkvalet, men behöver i så fall fortsätta plocka poäng. Två lag som måste gå för seger. Det kan bli en massa mål.

9. QPR - Birmingham – 2 eller 3 mål
Nej, det vill sig verkligen inte för QPR. Efter fem raka nederlag i ligan blev det en knapp seger. För att därefter åka på storförlust mot ett bottengäng. Birmingham har lika många poäng som QPR, men inte så mycket bättre form. Svårtippat möte, som ändå borde innehålla mål, då inget av dem försvarar sig bra. Så två till tre mål känns bra.

10. Reading - Hull – 2 eller 3 mål
Ett vidöppet möte där spelbolag erbjuder jämna vinnarodds. Båda lagen befinner sig i ett ingenmanslandet. Det är lika långt ner till bottenstriden som playoffsplatserna. Inget av gängen har direkt öst in mål under de senaste omgångar. Att det ska bli lagom många mål känns som ett smart tips, då båda lagen ändå kan försvara sig okej.

11. Rotherham - Cardiff – 2 mål
Ångestmöte de luxe, som utspelar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Rotherham har spelat bra men åkt på två nederlag. Cardiff har haft problem med målskyttet och därmed nätat minst gånger av alla lag. Fick med sig 1-1 mot West Brom sist. Liknande siffror kan det mycket väl bli igen. Kör på 2 mål exakt. Det blir gött!

12. Stoke - Norwich – 3 mål
Då Stoke inte har något att spela för är spelarna avslappnade på planen. Då blir det också en hel del blandade insatser. Med en hel del mål. Norwich jagar fortsatt en playoff plats, men har tappat poäng i de två senaste omgångar. En reaktion kan komma, då laget måste gå för en seger. Oavsett en knepig tillställning. Så 3 mål blir tipset.

13. Sunderland - Luton – 2 eller 3 mål
Nej, Sunderland är ömsom vin, ömsom vatten. Dock mest vatten. En mittenplacering i tabellen gör att laget vågar gå på knock. Det är vinna eller försvinna som gäller. Luton är i fin form med tre raka trepoängare - samtliga med siffrorna 1-0. Lite mer öppet bör det bli mot Sunderland. Minst två fullträffar – men det kan bli någon mer än så.

Veckans notering:
Ytterst få har spelat på ett målkalas mellan Wolverhampton och Leeds på Fullträff-systemet. Lite märkligt ändå, med tanke på vilka kvalitéer båda lagen har i den sista tredjedelen. Wolves har nätat i de två senaste omgångar, mot Tottenham och Newcastle United. Alltså mot två lag som slåss om Champions League platser. Leeds har Patrick Bamford och Jack Harrison i fin form, som nätade sist mot formstarka Brighton. Att varken Wolves eller Leeds har något stabilt försvar är också en faktor som talar att här kan det bli minst 3 mål. Men även något mer än så. Bara 5 % har spelat på 4 mål i matchen. Ett nytt 2-2 resultat med Leeds känns mer än logiskt. Så mellan 3-4 mål i matchen ger en bra magkänsla och trygg kupong.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto