Fullträff Lördag 20/5

Publicerad på 17 Maj 2023 - 20:05

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

17 Maj 2023 - 20:05

Det populära poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,9 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller en salig blandning. Vi har fem Premier League möten, en match från League Two slutspelet, en match från Serie A, två stycken La Liga möten, två stycken Ligue 1 möten, en match från Bundesliga och en final i norska mästerskapet.

Redo? Då kör vi!

1. Nottingham - Arsenal – 2 eller 3 mål
Det har varit ett par fina insatser från Nottingham. Något som har gjort att de har tagit avstamp från bottenstriden i Premier League. Med bra form kan de utmana Arsenal om poängen. Speciellt då gästerna från London underpresterade kraftigt sist. Något målkalas är inte att vänta. Men vi bör ändå få se ett par fullträffar i matchen.

2. Liverpool - Aston Villa – 3 eller 4 mål
En Champions League plats står på spel för Liverpool, som bara har en poäng upp till Newcastle och Manchester United. Men LFC har spelat en match mer än de båda. Formen är brutal med bara segrar bakom sig. Sist slogs Leicester med 3-0. Aston Villa krigar om en plats ute i Europa och är farliga. Mål är att räkna med, från båda sidorna.

3. Bournemouth - Manchester United – 2 mål
I och med att Bournemouth inte har något mer att spela för, då kontraktet är säkrat, har motivationen försvunnit något. Detta har speglats i resultaten också. Tvärtom är det hos Manchester United, som bara måste försvara sin fjärde plats. Gästerna har en seger bakom sig med 2-0 över Wolves. Ett tänkbart resultat igen. Definitivt!

4. Wolverhampton - Everton – 3 eller 4 mål
Ett vidöppet möte. Wolverhampton har säkrat spel i Premier League till nästa säsong men ändå spelat bra därefter. Annat är det hos Everton, som har näsan precis ovanför vattenytan. Det är en poäng ner till Leeds, som är på en nedflyttningsplats. Everton har varit involverade i målrika tillställningar. Att det ska bli en målfest igen är troligt.

5. Fulham - Crystal Palace – 1 eller 2 mål
Två London klubbar i bra form, utan att ha något att spela för. Det känns som att mötet kan bli rätt så avslaget. Fulham kommer från en 2-0 seger över Southampton medan Crystal Palace vann över Bournemouth med samma siffror. Då båda gängen har försvarat sig bra kan detta bli ett tufft möte med bara ett par mål.

6. Carlisle - Bradford – 1 mål
Hemmalaget ses som en liten favorit till seger, efter att ha förlorat bortamötet med siffrorna 1-0. I och med att detta är en playoff retur, där en finalbiljett till League One står på spel, kan det återigen bli en stängd match. Det laget som tar ledningen kommer att vilja försvara det till varje pris. Tipset landar därför på 1 mål exakt.

7. Atalanta - Verona – 1 eller 2 mål
Det måste till en skärpning i Atalanta, om det ska bli något spel ute i Europa nästa säsong. Med två raka nederlag, utan något mål framåt, är formen inte direkt på topp. Det är bara en poäng upp till AS Roma och ytterligare två till AC Milan. Verona är på en nedflyttningsplats och i desperat behov av poäng. Ytterst fåtal mål kan vi förvänta oss.

8. Almeria - Mallorca – 1 eller 2 mål
Ett svårtippat möte. Almeria är fortsatt i behov av poäng, då nedflyttningsstrecket är bara två pinnar bort. Hemmaspelet är ändå okej och bra nog för att utmanan Mallorca om samtliga poäng. Speciellt då gästerna inte har något mer att spela för. Mallorca höll nollan när de säkrade kontraktet sist och kan försvara sig stabilt även här.

9. Athletic Bilbao - Celta Vigo – 2 eller 3 mål
Med en urusel form i baken måste Bilbao steppa upp. Det har bara blivit en pinne på de fyra senaste omgångar. Europa Conference League kvalbiljetten ligger bara en poäng bort. Bilbao är favoriter mot formsvaga Celta Vigo, som har tre raka förluster bakom sig. En ny är att vänta. Mellan 2-3 insläppta mål blir tipset.

10. Lille - Marseille – 2 mål
På tal om Europa Conference League kvalbiljetter så behöver Lille försvara sin femte plats i tabellen. Laget har misslyckats med att hitta nätmaskorna i de två senaste ligamatcher. Lättare blir det inte heller mot tabelltrean Marseille, som krigar om en direkt biljett till Champions League. En tuff drabbning med 2 mål exakt känns bra.

11. Nantes - Montpellier – 2 eller 3 mål
Motivation slår klass, brukar det heta. Överlevnad står på spel hos Nantes, som behöver en poäng för att komma upp till säker mark. Helt lottlösa ska de inte behöva lämna planen mot Montpellier, som inte har något mer att spela för. Ett lag i ingenmanslandet, som ändå är skickliga fram i banan. Så någonstans mellan 2 till 3 mål blir utmärkt.

12. Bayern München - RB Leipzig – 3 mål
Lite av ett toppmöte i Bundesliga mellan ettan och trean. De regerande mästarna är lite i fara, då ledningen är bara med en poäng före ärkerivalen Borussia Dortmund. Tre segrar i rad har Bayern München, precis som Emil Forsberg och hans Leipzig. Båda är starka i den sista tredjedelen men även i försvaret. Runt 3 mål blir prima.

13. Brann - Lilleström – 2 eller 3 mål
Inledningen på norska Eliteserien har varit gynsamm, både för Brann och Lilleström. Brann är trean, med lika många poäng som två Viking. Men Brann släpper in ett mål per match, i snitt. Lilleström snittar nästan två mål både framåt och bakåt. Så detta väntas bli ett underhållande möte på neutrala Ullevål Stadion. Med ett par fullträffar.Veckans notering:
Spelbolag anser att Liverpool bör vinna mötet över Aston Villa två gånger på tre försök. Visst har gästerna från Birmingham gjort en bra säsong. En åttonde plats i tabellen vittnar om succén med Unai Emery vid rodret. Dock har Jürgen Klopp och hans LFC hittat drömformen. Det är bara segrar bakom dem. Hela sju stycken sedan man vände 0-2 underläget till 2-2 mot dåvarande serieledarna Arsenal på Anfield. Under de tre senaste matcher har Alisson Becker lyckats hålla nollan. Men han ställs på svårt test mot Aston Villa, som har målskyttar i högform. Douglaz Luiz och Jacob Ramsey nätade sist mot Spurs. Sedan har Ollie Watkins 14 fullträffar på kontot. Summan av kardemumman blir att vi får se minst 3 baljor och kanske något ytterligare mål.

Rader: 512 st.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto