Fullträff Lördag 21/1

Publicerad på 18 Jan 2023 - 21:50

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

18 Jan 2023 - 21:50

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,7 miljoner vid 13 rätt.


Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.


Precis som förra omgången innehåller även denna kupong fem ligamatcher från Premier League och åtta ligamatcher från Championship i England.


Nu kör vi!


1. Crystal Palace - Newcastle – 2 eller 3 mål
Segrar blandas ständigt med förluster, när det kommer till Crystal Palace facit. Detta räcker till en mittenplacering i tabellen. Patrick Vieira och hans lag går ständigt ut för att vinna, vilket många gånger leder till en hel del insläppta mål. Newcastle har starkast försvar av alla, men bör brytas ner i London. Mellan två till tre fullträffar blir det.

2. Leicester - Brighton – 3 eller 4 mål
Ett av de formsvagaste lagen gästas av ett av de mest formstarka i Premier League. Brendan Rodgers riskerar sparken, efter fyra raka nederlag. En förbättring är ett måste. Brighton har spelat allt och öst in mål. Detta har lett till en hel del segrar. Ett möte som båda lagen kommer att vilja vinna. Så ett målkalas kan detta mycket väl bli.

3. Southampton - Aston Villa – 3 mål
Tabelljumbon Southampton tog en förlösande seger sist mot Everton med 2-1. Skönt att förlustsviten blev bruten. Dock fortsätter de att läcka in mål. Aston Villa har vässat till formen och har en 2-1 seger över Leeds i ryggen. Anfallsspelet blir allt bättre. Ändå anser spelbolag att detta är ett vidöppet möte. Runt 3 mål blir fint.

4. West Ham - Everton – 1 eller 2 mål
Ångestmöte de luxe, mellan två lag som ligger på nedflyttningsplatserna. Båda har en poäng upp till Bournemouth, som är på säker mark. Gemensamt har de också problem med att hitta nätmaskorna. Det är bara Wolves som har nätat färre gånger än dem. Då mycket står på spel i tabellen väntas detta bli en målsnål tillställning.

5. Bournemouth - Nottingham – 0 eller 1 mål
Efter att ha förlorat fyra raka ligamatcher, utan att ha gjort ett enda mål under tiden, är det kris i Bournemouth. Inget annat lag har släppt in fler mål än dem, när halva ligan är färdigspelad. Dock väntar en lättare uppgift då nykomligen Nottingham, som är extremt bortasvaga, kommer på besök. Tajt match som inte borde innehålla många mål.

6. Birmingham - Preston – 2 mål
Två rejält formsvaga Championship lag. Båda har en seger och fyra förluster bakom sig i ligaspelet. Birminham ses som en liten favorit till seger hos spelbolag, då de ändå har varit lite skickliga fram i banan. Preston åkte på storförlust mot Norwich sist men kan mycket bättre än så. Ett stabilt mittenlag. Så tipset är att det blir runt 2 mål.

7. Blackpool - Huddersfield – 3 eller 4 mål
Ett perfekt tillfälle för båda lagen att jaga en seger. Något som är ett måste, då de båda parkerar på en nedflyttningsplats. Inget av lagen har direkt sprayat in mål. Däremot har de båda varit allt annat än stabila i defensiven. Känslan är därför att båda kommer att gå för en trepoängare. Därmed är en målfest väldigt sannolik.

8. Bristol City - Blackburn Rovers – 2 eller 3 mål
En stor uppryckning går att se hos Bristol City, som har spelat fint i år. Två kryssmatcher avslutades med en målrik seger över Birmingham. Tuffare motstånd väntar här mot Blackburn, som ligger på en playoff plats. En plats som behöver försvaras då konkurrensen är hård underifrån. Runt två till tre mål känns bra.

9. Cardiff - Millwall – 1 eller 2 mål
Trots att Cardiff har haft en usel form länge har de fortsatt näsan ovanför vattenytan. De har varit experter på att kryssa till sig poäng. Millwall har själva varit duktiga också och har bara två poäng upp till en playoff plats. Det blev en förlust sist borta mot Middlesbrough med 0-1. Att det ska bli ett fåtal mål igen känns som ett vettigt tips.

10. QPR - Swansea – 2 eller 3 mål
Ett mittenmöte mellan två lag som har försökt spelat en rolig och underhållande fotboll. Det har också gett utdelning i form av en hel del poäng. QPR har ett stabilare försvar medan Swansea har ett starkare anfallsspel. Swansea kommer från ett par målglada möten och här bör det också hända grejer. Lagom många mål blir tipset.

11. Stoke - Reading – 2 mål
Att Stoke släpper in mål även när de vinner är ett bekymmer. Dock har de tre raka nederlag i Championship och börjar därmed närma sig bottenträsket. Mot ett annat lag på den nedre halvan i form av Reading borde Stoke klara av att bjuda på kamp. Reading själva blandar och ger. Ett fåtal mål känns som en bra investing. Kör på 2 mål exakt.

12. Watford - Rotherham – 2 eller 3 mål
Efter två förluster har Watford studsat tillbaka och tagit två raka segrar. En tredjeplats i tabellen vittnar om en bra säsong. Inte för att de spottar in mål. Utan för att de är kompakta i försvaret. Rotherham är klara underdogs i mötet och kommer att få svårt att resa hem med poäng i behåll, trots en storseger i ryggen. Minst två fullträffar – men det kan bli fler.

13. Wigan - Luton – 2 mål
Medan tabelljumbon Wigan krigar för sin överlevnad vill Luton gärna blanda sig i playoff striden. Däremot är formen svag i Wigan - som bröt en förlustsvit med att spela 1-1 mot bottenkonkurrenten Cardiff. Viktig poäng. Luton är i högform, trots förlusten sist. De kommer att gå för en seger. Inget målkalas, men det bör bli runt 2 mål.


Veckans notering:
Sedan VM i Qatar tog slut och Leicester återvände till ligaspelet har ingenting stämt. Spelschemat har varit tufft inledningsvis, med förluster mot Newcastle och Liverpool. Men att också bli slagna mot Everton och Nottingham finns inga ursäkter för. Under tiden har de nätat en endaste gång. En förbättring är ett måste och ligger runt hörnet när Brighton står på andra sidan gräset. För detta kommer att bli en öppen match, då Brighton vet att anfall är det bästa försvar. Sedan omstarten har det bara blivit ett nederlag mot serieledarna Arsenal. Innan dess och därefter segrar över Southampton, Everton och Liverpool sist med 3-0. Det brukar vara en målfest när Brighton lirar i Premier League och inget undantag bör det heller bli mot formsvaga Leicester.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto