Fullträff Lördag 22/4

Publicerad på 20 Apr 2023 - 08:18

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

20 Apr 2023 - 08:18

Det populära poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,6 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid!

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller fyra Premier League matcher och åtta ligamatcher från engelska Championship samt en kamp från Allsvenskan.

Redo? Då kör vi!

1. Liverpool - Nottingham – 4 eller 5 mål
Efter en total överkörning av Leeds United med tennissiffror är LFC heta igen. Ännu finns det hopp om spel ute i Europa nästa säsong. Då gäller det att hålla sig på segerspåret. Nottingham å andra sidan slåss för sin överlevnad. De kommer vilja sätta käppar i hjulet och hålla siffrorna nere. Förgäves. Minst fyra fullträffar är att räkna med på Anfield.

2. Leicester - Wolverhampton – 2 eller 3 mål
Med näsan under vattenytan fajtas Leicester förbryllt med att överleva. Det är inte långt upp till säker mark. Däremot är formen svag med fyra raka nederlag. Wolverhampton är i fin form med raka segrar på hemmamark. Bortaspelet skiner inte direkt. Att det ska bli lagom många mål känns som ett smart tips, då båda kommer försvara sig.

3. Brentford - Aston Villa – 2 mål
En formsvacka har drabbat Brentford, som inte har lyckats ta någon poäng på tre omgångar. Det har varit svårt att hitta nätmaskorna. Laget är för beroende av Ivan Toney. Med fem raka segrar bakom sig och endast ett insläppt mål är Aston Villa med i kampen om en Europa League plats. Nya mål är att vänta. Runt 2 fullträffar låter schysst.

4. Crystal Palace - Everton – 1 eller 2 mål
I och med tränarbytet har det blivit en nytändning hos Crystal Palace spelarna. Tre raka segrar vittnar om en fin form. Minst två mål har nätats i dessa drabbningar. Everton har näsan precis ovanför vattenytan, tack vare en bättre målskillnad. Det är försvar som gäller, då anfallsspelet lyser med sin frånvaro. Ett fåtal mål i drabbningen blir tipset.

5. Birmingham - Blackpool – 1 eller 2 mål
Med tre omgångar kvar av engelska Championship har inte Birmingham något att spela för. De kommer att sluta på den nedre halvan av tabellen oavsett. Däremot har nedflyttningshotade Blackpool en väldigt liten chans till att hålla sig kvar. Fast då måste det till segrar avslutningsvis. Här blir det tajt. Något målkalas är inte att räkna med.

6. Bristol City - Rotherham – 2 mål
Känslan är att Bristol City har sluta spelat fotboll. Motivationen är borta då laget inte riskerar någon nedflyttning eller uppflyttning, för den delen. Det har varit två mållösa insatser. Rotherham har ännu inte säkrat kontraktet och är svåra att slå. Det kommer bli tufft att bryta ner gästerna. Att det blir två mål låter som ett klokt spel, faktiskt.

7. Cardiff - Stoke – 1 eller 2 mål
En viktig trepoängare kom i veckan för Cardiff när de besegrade Watford på bortaplan. Därmed klev laget upp ur bottenträsket - som trots det ligger nära. Det gäller att fortsätta ta poäng. Chansen är stor mot Stoke, som är helt formlösa, men ändå svåra att begripa sig på. Ett par mål bör det bli pga uselt försvar - men inget överdrivet.

8. Coventry - Reading – 1 eller 2 mål
Hoppet finns för Coventry att ta en playoff plats till Premier League kvalet. Det är bara en poäng som saknas. Formen är helt okej, med en hel del krysspoäng. Näst ut ställs de mot Reading, som också bara behöver en pinne för att vara på säker mark. En tuff drabbning om viktiga poäng, alltså. Det mesta talar för en målsnål drabbning.

9. Hull - Watford – 2 eller 3 mål
Utan tvekan är Hull ömsom vin, ömsom vatten - fast mest vatten. Mållösa drabbningar blandas med målkalas. Det är svårt att förstå sig på dem. Kontraktet är redan säkrat, precis som för Watford. Gästerna har dock en liten chans till en playoff plats. De kommer garanterat att gå för en trepoängare. Här kan vi räkna med ett par mål i slutändan.

10. Norwich - Swansea – 3 eller 4 mål
Trist för Norwich att tappa formen i slutskedet. Därmed också sin playoff plats. Det är bara två poäng upp tillbaka, så ett revanschsug och en förhoppning finns ännu. Större optimism finns hos Swansea, som är i toppslag. Återigen väntas de vara målfarliga. Norwich får se upp! Ett scenario med en massa mål känns därför trovärdigt.

11. Preston - Blackburn – 2 mål
Efter ett par fina segrar har Preston tappat farten och åkt på några nederlag. Med en del insläppta mål, då försvarsarbetet inte riktigt har fungerat. Framåt nätar de inte fler än ett mål per match, i snitt. Även Blackburn är lite ur form. En knepig tillställning där tipset inte direkt landar på något målkalas utan på att det blir två baljor precis.

12. Wigan - Millwall – 0 mål
Tabelljumbon Wigan tog en trepoängare sist, vilket innebar att det ännu finns en liten chans till överlevnad. Hela fyra av de fem senaste omgångar har slutat med ett mål totalt i matchen. Millwall har under den tiden bara nätat i ett av fem senaste matcher. Så detta kan mycket väl bli en rejäl målsnål tillställning. Tipset blir en mållös drabbning.

13. Degerfors - Elfsborg – 3 eller 4 mål
Inledningsvis på säsongen har det blivit två förluster och en seger för Degerfors. I samtliga matcher har det blivit mål bakåt. Något som också väntas bli fallet mot Elfsborg. Gästerna misslyckades med att hitta nätmaskorna i de första två omgångar men har en 5-0 seger bakom sig mot BP. En hel del mål är att vänta igen.

Veckans notering:
Tiden är så klart inte på Liverpools sida. Däremot är pressen det. Med 8 omgångar kvar att spela är det 6 poäng upp till sexan Tottenham, som har en Europa League plats. Ytterligare 3 poäng upp till Newcastle, som håller i en Champions League biljett. Försvaret fortsätter att bjuda på lite misstag. Dock har anfallsspelet steppat upp, med sex mål mot Leeds sist. Mål ska det bli på Anfield även mot Nottingham, som är i desperat behov av poäng. Planen är säkert att försvara sig in i det sista och satsa på omställningar och kontringar. Något som kan fungera. Fast inte utan att LFC ändå nätar i massor. Oavsett ska det bara bli minst 4 mål i denna Premier League kamp. Kanske även någon fullträff till.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto