Fullträff Lördag 25/3

Publicerad på 23 Mar 2023 - 16:02

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

23 Mar 2023 - 16:02

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 53,3 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid, så klart.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller fem EM-kval matcher, sex ligamatcher från League One och två ligamatcher från League Two i England.

Då kör vi!

1. Spanien - Norge – 3 eller 4 mål
I vanlig ordning är Spanien favoriter i hemlandet, även om detta kan bli ett tufft möte. Det är en ny förbundskapten i Spanien, som kommer behöva tid. Att ställas mot Martin Ødegaard och Alexander Sørloth i toppslag innebär trubbel i försvaret. Spanien själva är vassa framåt. Ett scenario med en massa mål känns därför trovärdigt.

2. Kroatien - Wales – 1 eller 2 mål
Det har inte varit många målrika tillställningar mellan dessa nationer. Kroaterna är dessutom urstarka i försvaret, men det är även Wales. Gästernas enda chans till ett bra resultat är dessutom att hålla tätt bakåt. Detta då anfallsspelet är något uddslöst. Kroater är dock starka framåt och gör i regel mål på hemmamark. Ett fåtal mål i drabbningen blir tipset.

3. Israel - Kosovo – 2 mål
Spelbolag ger Israel en 50 % chans till en trepoängare. Men Kosovo ska inte underskattas. Ingen av nationerna har direkt superkrafter i den sista tredjedelen. Dock är ingen av dem heller urusla i defensiven. Inte heller har de världens bästa försvar. Intressant möte där Israel förväntas hålla i taktpinnen. Runt 2 fullträffar låter prima.

4. Armenien - Turkiet – 2 eller 3 mål
Detta kan bli ett knepigt möte för Turkiet, som nog är för stora favoriter hos spelbolagen. Armenien är inte på något sätt dåliga och kan få med sig bra resultat på hemmamark. Så det är något underskattade i detta möte, då det finns anfallsvapen - precis som hos Turkiet. Därför känns det vettigt med lagom många mål i EM-kvalmötet.

5. Andorra - Rumänien – 1 eller 2 mål
Det enda vi vet är att Andorra, som alltid, kommer att parkera bussen framför sitt egna mål i 90 minuter. För så ser det alltid ut, när de är i farten. Rumänien förväntas till slut kunna bryta ner dem, men det innebär inte något målkalas. Andorra själva är uddlösa framåt och förlitar sig på kontringar och misstag hos motståndarna. Vi bör räkna med ett par mål ändå.

6. Charlton - Wycombe – 3 mål
Ett vidöppet och superintressant möte. Charlton har en fin form med två raka segrar, men har också släppt in mål i de fyra senaste omgångar. Wycomble slåss om en playoff plats till Championship. Dock har resultaten varit en blandning av segrar och förluster. Oavsett bör denna match innehålla en del mål. Att det blir 3 mål låter utmärkt.

7. Exeter - Accrington – 2 eller 3 mål
Det är ingen vidare motivation hos Exeter spelarna. Laget befinner sig i mitten av tabellen och kan därmed spela avslappnat. På gott och ont. Accrington däremot slåss för sin överlevnad. Det är bara en poäng upp till säker mark. Formen är dock iskall, med tre raka förluster. Ett par mål bör det bli i mötet här - men förmodligen inget överdrivet.

8. Fleetwood - Lincoln – 3 eller 4 mål
Ett mittenmöte i tabellen. Fleetwood har ändå steppat upp och slagits Derby på bortagräs sist, utan att släppa in något mål. Lincoln har tidigare försvarat sig bra men fallit tillbaka i en svacka, där försvaret inte har gått att lita på alls. Två lag som kommer att gå för en seger. Då kan det mycket väl bli en massa insläppta mål också.

9. MK Dons - Morecambe – 2 eller 3 mål
Ångestmöte de luxe, där Dons har näsan precis ovanför vattenytan. Mycket tack vare två raka 1-0 segrar mot just bottenkonkurrenterna. Morecambe har två poäng färre och ligger därmed på en nedflyttningsplats. Ett svårtippat möte, med tanke på vad som står på spel. Då inget av lagen försvarar sig bra kan det bli två till tre mål totalt.

10. Peterborough - Derby – 2 eller 3 mål
Högintressant möte på den övre halvan av League One tabellen, mellan två gäng som slåss om en uppflyttning. Peterborough har fyra poäng upp till en playoffplats, där vi hittar just Derby. Formen talar till Peterboroughs fördel. Att det ska bli lagom många mål känns som ett smart tips, då båda lagen ändå kan försvara sig bra.

11. Portsmouth - Port Vale – 3 mål
Nej, Portsmouth borde få vara en större favorit till seger än vad spelbolag föreslår med sina odds. Något jämt möte är det inte tal om. Portsmouth har två raka segrar i ryggen och 13 poäng fler i tabellen än Port Vale, som under hela säsongen har varit ömsom vin, ömsom vatten. Jag kör på 3 mål exakt, då båda lagen har imponerat fram i bana.

12. Mansfield - Sutton – 2 mål
Inget av lagen har någon toppform. Båda är i desperat behov av poäng - om det ska bli något spel i League One nästa säsong. Båda ligger precis under playoffplatserna. Vidare har de gemensamt problem att hitta nätmaskorna. Dock måste de båda gå för en seger i detta möte. En knepig tillställning där tipset landar på 2 mål exakt.

13. Stevenage - Salford – 3 eller 4 mål
Tabelltvåan Stevenage är i högform, med en hel del segrar bakom sig. Sist blev det mållöst borta mot tabelltrean Carlisle. Ett nytt tufft möte väntar mot tabellsjuan Salford. Fast på hemmaplan är Stevenage brutala i offensiven och bjuder inte på misstag bakåt. Salford själva är dock starka framåt, så minst tre fullträffar – men det kan bli någon mer än så.

Veckans notering:
Luis de la Fuente har tagit över det spanska landslaget, efter att nationen förlorade mot Marocko i slutspelet i VM i Qatar. De ställs mot Norge som sist spelade en vänskapslandskamp mot Finland, som slutade 1-1. Den nya förbundskaptenen i Spanien har behållit 11 spelare från VM och tagit in 15 nya namn. En ny stormakt ska byggas upp, utan spelare som Sergio Ramos från PSG i defensiven. Det kommer att ta tid. Förvisso ställs La Roja mot ett Norge utan Erling Haaland, som är skadad. Ändå finns det gott om offensiva vapen - som håller till ute i Europa. Ørjan Nyland i Leipzig, Southamptons Mohamed Elyounoussi och Real Sociedad anfallaren Alexander Sørloth. Med Arsenals kreatör Martin Ødegaard bakom dem. Spanien är solklara favoriter, då varje spelare är ett offensivt hot. Vilket också leder oss till att detta möte bör sluta med minst 3 mål och förmodligen något ytterligare.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto