Fulltraff Lördag 26/11

Publicerad på 24 Nov 2022 - 22:06

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

24 Nov 2022 - 22:06

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 51,9 miljoner vid 13 rätt. Jag ska försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela mina åsikter och tankar kring varje landskamp och ligamatch.

Denna omgång sträcker sig från lördag fram tills måndag, med 10 stycken landskamper från VM i Qatar och 3 stycken spanska Segunda Division matcher.

Nu kör vi!1. Frankrike – Danmark – 1 eller 2 mål
VM-mästarna hade inga problem med att vända ett underläge till en seger över Australien. Frankrike var bara flera nummer större. Tuffare motstånd väntar mot danskarna, som tidigare har segrat över fransmännen. En tight tillställning är att vänta då Danmark spelade mållöst mot Tunisien sist.

2. Argentina – Mexiko – 1 eller 2 mål
Mästerskapets första storskräll kom då Leo Messi och hans Argentina tappade en ledning till en förlust mot Saudiarabien. Totalt oväntat med tanke på att Argentina hade spelat hur många landskamper som helst utan nederlag. En reaktion är att vänta – men Mexiko är tuffa. Målsnålt.

3. Japan – Costa Rica – 3 mål
Att Japan vände ett underläge mot Tyskland är också en storskräll. Dock är truppen bra, med spelare ute i europeiska klubbar. Costa Rica gjorde en platt match mot Spanien och förlorade stort. En skärpning är ett måste. Lika stora siffror blir det inte mot Japan däremot. Runt 3 fullträffar blir bra.

4. Belgien – Marocko – 1 eller 2 mål
Sista chansen för den gyllene generationen att vinna något stort. Det har börjat bra för Belgien, som tog en knapp seger över Kanada och höll nollan. Det gjorde även Marocko mot Kroatien, i en chansfattig match som slutade mållöst. En ny 1 – 0 eller 2 – 0 seger till Belgien känns troligt.

5. Kroatien – Kanada – 0 eller 1 mål
Två nationer som misslyckades med att hitta nätmaskorna i respektive premiärer. Kroatien lät sig inte heller brytas ner, med ett urstarkt försvar. Kanada tappade markeringen vid ett tillfälle och blev straffade direkt. Även om båda nationer har bra anfallsvapen lutar detta mot att bli en målsnål tillställning.

6. Spanien – Tyskland – 2 mål
Det var minst sagt en lekstuga från Spanien i 7 – 0 segern över Costa Rica. Dock var motståndet uruselt och lär spanjorerna göra lite som de ville. Detta kommer inte att upprepas mot tyskarna, som är på jakt efter revansch – då de tappade en ledning till en förlust mot Japan. Några få mål blir det, i alla fall.

7. Kamerun – Serbien – 1 eller 2 mål
Här är risken stor att det kan bli lite skuggboxning, i alla fall till att börja med. Båda nationerna spelade mållöst innan sina respektive pausvilor. Därefter släppte Kamerun in ett mål mot Schweiz och gjorde en usel andra halvlek. Serbien vägde för lätt i slutändan mot Brasilien. Lättare motstånd, men lika målsnålt.

8. Sydkorea – Ghana – 1 eller 2 mål
Två nationer med helt okej anfallskraft. Sydkorea misslyckades med att hitta nätmaskorna på Uruguay. Dock skapades massvis av chanser. Ett under är att Sydkorea lyckades hålla nollan också. Ghana kommer från en målrik tillställning mot Portugal. Men detta blir ett betydligt mer målsnålt möte.

9. Brasilien – Schweiz – 1 eller 2 mål
Richarlison nätade två gånger om mot Serbien i premiären. Ett välorganiserat Brasilien var urstarka i defensiven och lät inte motståndarna sköta ett enda skott på mål. Schweiz är också väl balanserade och lyckades själva också hålla nållan. Brassarna är rättvisa favoriter i en ny förmodad 2 – 0 seger.

10. Portugal – Uruguay – 2 eller 3 mål
Spelbolag erbjuder dubbla degen i odds på att Portugal tar en andra raka seger i turneringen. Med 3 fullträffar mot Ghana och ett mindre lyckat försvar borde även denna landskamp innehålla en del mål. Uruguay har Luis Suarez och Darwin Nunez på topp. Så någonstans mellan 2 – 3 fullträffar känns klokt.

11. Leganes – Granada – 2 mål
Ett vidöppet möte mellan två lag som har vägrat att förlora i de senaste omgångar. Leganes har nätat och släppt in ett mål per match, i snitt. Målsiktet är rätt inställt med två mål, per match, i de tre senaste ligakamper. Även Granada nätade i massor sist. Båda lagen har bra försvar, så 3 fullträffar räcker.

12. Lugo – Levante – 2 eller 3 mål
En formsvacka råder hos Lugo, som har haft svårt att gå segrandes ur dueller. Med bara ett mål på de fyra senaste omgångar har det varit tufft att hitta nätmaskorna. Levante är i fin form och har en fjärde plats i tabellen. Med ett stabilt försvar borde detta inte rinna iväg. Lagom många mål blir tipset.

13. Cartagena – Eibar – 3 mål
Det skiljer bara 2 poäng mellan lagen, som ligger på och strax under playoff platserna. Ambitionerna är att spela i La Liga nästa säsong. Båda lagen är segerlösa i de två senaste omgångar. Att hitta tillbaka till vinnarspåret är en prioritering i båda lägren. Öppen historia som borde ha en vinnare. Runt tre mål känns vettigt.Veckans notering
Kroatien kontrollerade mestadels av landskampen mot Marocko. Bollinnehavet låg på 65 %. Dock skapades inte så värst många chanser. Det var en massa skott – fast ovanför målet av Ivan Perisic och Luka Modric, bland annat. Ett vasst inlägg som kunde ha blivit mål, men målvakten Bono gick ner tidigt och räddade. Mer än så skapade inte kroaterna, som däremot visade utmärkt försvarsspel. Även Kanada sköt en massa skott utanför målramen. De hade ett jämt möte mot stormakten Belgien, där Bayern München stjärnan Alphonso Davies brände en straff. Försvaret skötte sig utmärkt, utom ett tillfälle och då blev det ett insläppt mål. Kroatien riskerar att åka på en ny mållös match. Något målkalas är inte att räkna med här.

Rader: 512 st.
---

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto