Fullträff Lördag 26/12

Publicerad på 21 Dec 2022 - 13:32

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

21 Dec 2022 - 13:32

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,3 miljoner vid 13 rätt.

Jag ska försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna omgång innehåller sex ligamatcher från Premier League och sju ligamatcher från Championship i England

Nu kör vi!
1. Arsenal – West Ham – 2 eller 3 mål
Londonderby mellan två lag som har haft helt olika säsonger. Arsenal är en oväntad serieledare medan West Ham är en ren besvikelse, som har en poäng mer än Nottingham, som är på en nedflyttningsplats. Då både Arsenal och West Ham har försvarat sig bra ändå. Mellan två till tre fullträffar blir det.

2. Aston Villa – Liverpool – 3 eller 4 mål
Innan VM-uppehållet hittade både Aston Villa och Liverpool formen. Det blev två raka segrar för båda lagen. I samtliga dessa matcher har både Aston Villa och Liverpool också släppt in mål. Mål är därmed att vänta vid omstarten, där båda gängen väntas fortsätta där de slutade. Ett målkalas kan det bli.

3. Crystal Palace – Fulham – 3 mål
Ett mittenmöte i tabellen mellan två lag som har 19 poäng efter 14 omgångar. Båda lagen förlorade sist innan landslagssamlingen. Med Crystal Palace har varit det stabilare laget har Fulham bjudit på mer underhållning. Båda lagen har anfallsvapen i massor, så tipset är att det blir runt 3 gjorda mål.

4. Everton - Wolverhampton – 2 eller 3 mål
Ångestmöte de luxe. Everton har näsan precis ovanför vattenytan och gör en usel säsong. Ännu sämre har det gått för Wolverhampton, som ligger sist. Dock har en ny stortränare kommit in. Det kommer att bli ordning på dem – så småningom. Viktiga poäng står på spel. Lagom många mål blir tipset.

5. Leicester - Newcastle – 0 eller 1 mål
Två av de mest formstarka lag i England drabbas samman. Leicester har 4 segrar på de 5 senaste omgångar. Det enda poängtappet kom mot tabellettan Manchester City. Desto bättre form har Newcastle, med 5 raka segrar i ligaspelet. Ändå talar mycket för en målsnål tillställning.

6. Southampton - Brighton – 3 mål
VM-uppehållet kom i helt rätt tid för Southampton. Ligaspelet avslutades med tre raka nederlag. De ligger nästsist i tabellen, men har bara två poäng upp till säker mark. Brighton åkte också på en förlust med 1 – 2 mot Aston Villa innan pausen. Blandar och ger fortfarande. Runt tre mål känns vettigt.

7. Bristol City – West Bromwich – 1 eller 2 mål
I det som borde vara ett öppen möte har spelbolag valt West Bromwich som en liten favorit. Anledningen är att de har fem raka segrar i Championship. Samt två poäng fler än Bristol City, som har bjudit på målrika tillställningar. Precis som West Bromwich. En ny målfest kan vi vänta oss.

8. Cardiff - QPR – 2 eller 3 mål
Svårtippat möte mellan två lag som parkerar på olika halvor av tabellen. Cardiff har två poäng ner till bottenzonen men har rykt upp sig och tagit poäng i de två senaste omgångar. QPR är sexan som bröt en långvarig förlustsvit med en seger över konkurrenten Preston. Så runt två till tre mål känns bra.

9. Hull - Blackpool – 1 eller 2 mål
Tufft bottenmöte mellan två gäng som krigar för sin överlevnad. Hull ligger precis ovanför bottenträsket, där Blackpool ligger överst. Även om det har varit en hel del målrika tillställningar för båda lagen kommer detta bli en försiktig fajt. Det gäller att hålla tätt bakåt. Ett fåtal mål känns som ett vettigt tips.

10. Middlesbrough – Wigan – 2 eller 3 mål
Två lag som förespråkar offensiv fotboll, men som har fått olika resultat efter halva säsongen. Båda spelar dock på tok för offensivt för deras egna bästa. Middlesbrough har en mittenplacering men fick se sig besegrade vid omstarten. Wigan ligger nästsist och förlorade också sist. Lagom många mål är att vänta.

11. Preston – Huddersfield – 2 mål
Preston tappade sin playoff plats till just QPR när de förlorade sist med 0 – 1. Det var svårt att skapa några farligheter alls. Lättare bör det bli mot tabelljumbon Huddersfield – som ändå inte ska underskattas. Huddersfield har svårt att hitta nätmaskorna men kan försvara sig okej. Ett fåtal mål.

12. Rotherham – Stoke – 3 eller 4 mål
VM-uppehållet har inte gynnat Rotherham alls. Det har blivit två raka förluster sedan dess, med tre insläppta mål, per match. Stoke har däremot plockat poäng både mot Cardiff och Bristol City och nätat två gånger, per match. Mål är därmed att vänta. Minst tre fullträffar – men det kan också bli fler.

13. Sheffield United – Coventry – 3 mål
Förutsättningar är goda att vi får se Sheffield United spela fotboll i toppdivisionen nästa säsong. Inte bara för att de ligger på en andra plats i tabellen. Men också för att spelet sitter. Samt att både anfallsspelet och försvaret är på topp. Coventry har en formdipp, men är stabila bakåt. Dock bör det bli runt 3 mål.


Veckans notering
När Aston Villa och Liverpool möttes förra säsong på Villa Park vann gästerna med 2 – 1. Ett troligt resultat igen, då båda lagen är i högform. Liverpool slog Tottenham nyligen med samma siffror i London. Sist blev det 3 – 1 mot Southampton, som ligger nästsist i Premier League tabellen, på Anfield. Försvaret är inte helt in takt. Diogo Jota, Arthur och Luis Diaz saknas. Anfallsvapen finns det dock gott om. Samma gäller Aston Villa, som med Unai Emery som ny tränare har två raka segrar i ligaspelet. Först mot Man United med 3 – 1 och sedan Brighton med 2 – 1. En öppen tillställning blir det här. Minst tre mål är att vänta igen.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto