Fullträff Lördag 28/1

Publicerad på 26 Jan 2023 - 13:34

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

26 Jan 2023 - 13:34

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,7 miljoner vid 13 rätt.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller nio FA-Cup matcher, tre ligamatcher från Championship och ett möte från League One i England.

Nu kör vi!

1. Manchester United - Reading – 2 eller 3 mål
Det råder ingen tvekan om att Manchester United, med Marcus Rashford i toppslag, är enorma favoriter att ta sig vidare från fjärde omgången. Nottingham besegrades sist i semifinalen, i ligacupen, med hela 3-0 på City Ground. Reading blandar och ger men är cupstarka och har slagit ut Watford med 2-0. Mellan två till tre fullträffar blir det.

2. Preston - Tottenham – 3 eller 4 mål
En rolig fotboll bjöds Preston supportrarna på när de tog sig förbi Huddersfield i cupen. En 3-1 seger vittnar om farlighet som finns i den sista tredjedelen. Dock är de rejäla underdogs mot Dejan Kulusevski och hans Tottenham. Detta är London-lagets enda vettiga chans till titel. Så ett målkalas kan detta mycket väl bli. Målrikt!

3. Fulham - Sunderland – 3 mål
Efter två raka 0-1 förluster i Premier League mot Newcastle och Tottenham är det skönt för Fulham att bryta av schemat med cupfotboll. Fulham har en massiv anfallskraft, men har haft lite grus i maskineriet. I cupen slogs Hull City komfortabelt. Sunderlag är vassa fram i banan och har nätat i 11 raka matcher, allt inkluderat. Runt 3 mål blir fint.

4. Southampton - Blackpool – 1 eller 2 mål
En knepig uppgift väntar Premier League jumbon, som lyckades skrälla och slå ut Crystal Palace. En seger kom därefter mot Man City i ligacupen. Bakom sig har Southampton två raka 0-1 förluster. En måltorka. Blackpool misslyckades också sist med att hitta nätmaskorna. Detta väntas bli en målsnål tillställning, då målformen saknas.

5. Blackburn - Birmingham – 0 eller 1 mål
Med blandade resultat bakom sig är Blackburn fortsatt ömsom vin, ömsom vatten. En knapp seger över Norwich i tredje omgången följdes upp med en storförlust mot Rotherham och en delad pott mot Bristol City. Försvaret är dock starkt - precis som hos Birmingham. Trots en förlust sist. Tajt cupmöte som inte borde innehålla många mål.

6. Ipswich - Burnley – 2 mål
Två lag som har öst in mål i FA-Cupen. Båda nätat fyra gånger var i den tredje omgången. Mål bör det bli även när lagen möter varandra. En farningsfinger höjs dock då båda också är stabila bakåt. Ipswich höll nollan sist mot Morecambe. Burnley har ett insläppt mål på de två senaste omgångar i Championship. Så tipset är att det blir runt 2 mål.

7. Bristol City - West Bromwich – 3 eller 4 mål
En stor uppryckning går att se hos Bristol City, som har spelat fint i år. Två kryssmatcher avslutades med en målrik seger över Birmingham innan Swansea slogs ut FA-cupen med 2-1. Sist blev det 1-1 mot Blackburn. Men Bristol City är starkare än så. West Bromwich är målglada och går sällan av planen utan att ha nätat. Därmed är en målfest sannolik.

8. Luton - Grimsby – 2 eller 3 mål
Luton behövde två försök för att slå ut Wigan, men de gjorde det på bortagräs. Faktiskt två gånger om, då Luton även vann i ligaspelet med 2-0. Starkt! Defensiven är däremot inte alltid att lita på. Grimsby blandar och ger och är inkonsekventa. Men de bör kunna skärpa sig i dessa sammanhang. Runt två till tre mål känns bra.

9. Sheffield Wednesday - Fleetwood – 1 eller 2 mål
Med två raka 1-0 segrar känns Sheffield Wednesday plötsligt stabila. Svåra att bryta ner, i alla fall. Stormakten Newcastle slogs ut sist. Fleetwood har redan slagit ut tre motståndare och är varma i kläderna. Fullt kapabla till att sätta käppar i hjulet. Att det ska bli ett fåtal mål känns som ett vettigt tips, då båda lagen kan försvara sig väl.

10. Coventry - Huddersfield – 2 eller 3 mål
Nej, det vill sig inte för Coventry. Tre raka förluster vittnar om en formsvacka. Ibland öser de inte mål. Ibland går de av planen mållösa. Svåra att begripa sig på. Spelbolag ger dem ändå förtroendet mot nedflyttningshotade Huddersfield, som kommer från ett 1-1 möte mot Hull. En liknande tillställning väntar. Lagom många mål blir tipset.

11. Hull - QPR – 2 mål
Ett mittenmöte i Championship, mellan två lag som har kryssat mycket på sistone. Jämna vinnarodds erbjuds, då det är svårt att hitta en favorit mellan dem. Däremot har inget av lagen sprayat in mål. Båda är solida, men inte mer än så. Kan bli en delad pott. Resultat som 1-1 känns bra. Eller att något av lagen steppar upp. Kör på 2 mål exakt.

12. Middlesbrough - Watford – 2 eller 3 mål
Tufft möte mellan två playoff lag. Sexan mot trean i Championship tabellen. Middlesbrough fick sin långa segersvit bruten borta mot Sunderland. På hemmaplan finns tre raka segrar. Watford har inlett året med sex poäng av nio möjliga och nätat i samtliga dessa omgångar. Mål garanteras. Minst två fullträffar – men det kan bli fler.

13. Peterborough - Portsmouth – 2 mål
Spelbolag erbjuder dubbla pengar i odds på en rak Peterborough seger. Mot ett formstarkt lag som Portsmouth - som har två raka segrar bakom sig, kan det bli svårt. Båda lagen vann sina senaste respektive matcher med siffrorna 2 - 0. Ett trovärdigt resultat även denna gång, åt något håll. Inget målkalas, men det bör bli runt 2 mål igen.

Veckans notering:
Även om det skiljer en hel division i England mellan Preston och Tottenham är detta upplagt för en målfest. Inte för att Preston direkt spottar in mål i Championship. Men för att de har lyckats väl i cupsammanhang och för att de ser detta som en chans att våga vinna matcher. Tottenham har också en extra växel att sätta in i dessa sammanhang och borde vilja revanschera sig efter ett par mindre bra insatser i Premier League. Spelschemat har varit tufft för tabellfemman, som ändå vann sist mot Fulham. Anfallsspelet håller högsta nivå. Preston kommer att få problem med att försvara sig - speciellt med tanke på ytor som kommer finnas på Deepdale Stadium. Så ett målkalas är bara ett måste.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto