Fullträff Lördag 28/5

Publicerad på 25 Maj 2023 - 10:51

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

25 Maj 2023 - 10:51

Det populära poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på exakt 54 miljoner vid 13 rätt.

Alla mål räknas alltid!

Observera att denna omgång spelas på en söndag.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna kupong innehåller en mindre blandning. Vi har tio Premier League möten, en match från Serie A, ett La Liga möte och en fajt från Allsvenskan.

Redo? Då kör vi!

1. Brentford - Manchester City – 2 eller 3 mål
I den sista Premier League omgången måste Brentford slå mästarna Manchester City för att ens ha en chans till spel ute i Europa. En blytuff uppgift, oavsett vilken startelva Pep Guardiola ställer upp med. Brentford är formstarka och kan utmana om poäng. Men inte genom att stänga igen helt bakåt. Vi bör ändå få se ett par fullträffar i matchen.

2. Manchester United - Fulham – 3 eller 4 mål
Giganterna Manchester United kan ha säkrat sin Champions League plats inför mötet mot Fulham. Oavsett kommer en bra elva att spela, mot ett Fulham som inte har något mer att lira för. Detta väntas bli mer öppet än vanligt, där båda lagen har massiva anfallsvapen. Ett målkalas är inte att utesluta. Mål är att räkna med, från båda sidorna.

3. Southampton - Liverpool – 3 mål
Tabelljumbon har åkt ur toppdivisionen för länge sedan. Southampton spelar för äran, men det går ingen bra. Förluster har radats upp och en ny är att vänta mot Liverpool. Sannolikheten är minimal för LFC att nå en fjärde plats i tabellen, men en seger kommer Jürgen Klopp definitivt att kräva att spelarna. Så tipset faller på 3 mål exakt.

4. Aston Villa - Brighton – 3 eller 4 mål
Viktigt möte för Aston Villa, som har en Europa Conference League kvalbiljett att försvara. Tottenham är hack i häl. Unai Emery har fått fart på spelarna, som har bjudit på hård kamp på sistone. Något de också bör göra mot Brighton, som har säkrat sin Europa League biljett. Två anfallsglada lag utlovar att det ska bli en målfest.

5. Everton - Bournemouth – 1 eller 2 mål
Spelbolag anser att Everton ska vinna ödesmatchen mot Bournemouth två gånger på tre försök, med sina vinnarodds. Everton har näsan precis ovanför vattenytan, med två poäng ner till Leicester. Bournemouth har säkrat kontraktet och därefter radat upp förluster. Viktigt möte där Everton inte får bjuda på något, som bör sluta med bara ett par mål.

6. Leicester - West Ham – 2 mål
Det erbjuds dubbla pengar på att Leicester vinner sitt allra sista möte för säsongen. Men segrar har varit få under en längre tid. Laget ligger på en nedflyttningsplats och åker med stor sannolikhet ut. West Ham har inget att spela för men däremot ett skralt bortafacit. Eftersom en överlevnad står på spel landar tipset därför på 2 mål exakt.

7. Leeds - Tottenham – 3 eller 4 mål
Två lag som har allt att spela för. Leeds slåss för sin överlevnad medan Tottenham för att spela ute i Europa. Båda löper en stor risk att misslyckas, oavset utfall. Skam den som ger sig. Här utlovas en hög underhållning från två lag som kommer att gå för en seger. Då kan det också mycket väl smälla från båda sidorna. Minst tre mål tippas.

8. Chelsea - Newcastle – 1 eller 2 mål
Ett svårtippat och vidöppet möte. Chelsea är desperata efter att avsluta en bedrövlig säsong med någon typ av positivt resultat. Newcastle slutar antingen trea eller fyra. Så värt ändå att kriga lite. Chelsea är rejält skadedrabbade men kan tajta till ytorna på Stamforde Bridge. Ytterst fåtal mål kan vi förvänta oss i denna svåra kamp.

9. Arsenal - Wolverhampton – 2 eller 3 mål
Två raka nederlag, utan något mål framåt, vittnar om en formdipp hos Arsenal, precis då de jagade Manchenster City i titeljakten. Hemma mot Wolves kan det bli något av en ketchup effekt, då The Gunners har en massiv anfallstyngt fram i banan. Wolverhampton sliter i den sista tredjedelen, speciellt på bortaplan. Mellan 2-3 insläppta mål blir tipset.

10. Crystal Palace - Nottingham Forest – 1 mål
Två lag som inte har något alls att spela för. Oavsett resultat kommer de båda att sluta på den nedre halvan av tabellen. Crystal Palace får bära favoritskapet och borde klara av att bryta ner bortasvaga Nottingham. Men förmodligen inte flera gånger om. 1-0 känns som ett vettigt resultat. Till något av lagen. Så ett mål i matchen får förtroendet.

11. Juventus - Milan – 2 eller 3 mål
När det återstår två omgångar av italienska Serie A har både Juventus och AC Milan en hel del att spela för. Medan Juve krigar om en plats ute i Europa behöver Milan försvara sin topp 4 placering. Juventus har varit det mer stabila laget medan Milan har stått för en offensiv fotboll. Så någonstans mellan 2 till 3 mål blir utmärkt.

12. Atletico Madrid - Real Sociedad – 3 mål
Tuff möte i La Liga där Diego Simeone och hans Atletico Madrid krigar mot stadsrivalen Real Madrid om andra platsen i tabellen. Att hitta nätmaskorna har inte varit något problem. Däremot att hålla tätt bakåt, då målvakten Jan Oblak är skadad. Sociedad behöver poäng för att säkra fjärde platsen. Runt 3 mål känns som ett bra val.

13. Elfsborg - Malmö FF – 2 eller 3 mål
Toppmöte i Allsvenskan där tvåan Elfsborg gästas av serieledarna. Elfsborg har radat upp segrar och under tiden öst in mål. Det har också Malmö gjort, som har nätat fler och släppt in färra mål. Säsongens första poängtapp, efter nio omgångar kom dock sist mot Häcken. En revansch direkt blir svår, men inte omöjlig, med ett par fullträffar.

Veckans notering:
Två positiva överraskningar i engelska Premier League denna säsong är Aston Villa och Brighton. Det skiljer bara en placering mellan dem, men hela 4 poäng. Aston Villa behöver en seger för att spela ute i Europa, vilket känns fullt rimligt med tanke på dagsformen. Ollie Watkins, med 14 ligamål, är i högform, precis som många andra spelare i den sista tredjedelen. Där har även Brighton ett par vassa namn, som argentinaren Alexis Mac Allister, med 10 fullträffar för säsongen. Båda lagen är så skickliga framåt så det utlovas nästan per automatik minst tre mål i matchen och förmodligen något ytterligare.

Rader: 512 st.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto