Fullträff Lördag 5/11

Publicerad på 3 Nov 2022 - 15:26

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

3 Nov 2022 - 15:26

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel fortsätter. I vinstpotten vid 13 rätt får man 51,5 miljoner. Jag ska försöka hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt - genom att dela mina åsikter och tankar kring varje match.

Då kör vi!


1. Everton – Leicester – 2 mål
Två lag med helt okej form. Everton har lyckats med något så stort som att hålla nollan i två raka ligamatcher. Det var ett bra tag sedan något sånt inträffade sist. Framåt har de inte sprayat in mål – förutom i segermötet över Crystal Palace. En liknande tillställning väntar mot Leicester som har klättrat bra från sin tidigare jumboplats. Även Leicester har varit stabila bakåt. Så två mål är logiskt.

2. Man City – Fulham – 1 eller 2 mål
Premier League mästarna är megafavoriter till att gå segrandes ur denna duell. Frågan är bara hur stort. Flera nyckelspelare användes sparsamt mot Sevilla i Champions League och är utvilade. Då kan det bli ett målkalas. Också för att nykomlingen Fulham själva har varit effektiva i den sista tredjedelen. Mellan fyra till fem mål känns lagom i en sådan drabbning.

3. Leeds – Bournemouth – 3 mål
Den tidiga lördagsmatchen i England är ett möte mellan två lag som har underpresterat. En oväntad vändning kom för Leeds som bröts Liverpools alla möjliga rekord på Anfield. Innan dess hade Leeds radat upp förluster. Något även Bournemouth har gjort i de tre senaste omgångar – där det har blivit nederlag. Framåt såg det bättre ut sist mot Spurs. Så gästerna är inte helt ofarliga. Lagom med 3 mål.

4. Nottingham – Brentford – 0 eller 1 mål
Marknaden erbjuder helt öppna odds. Samt en öppen över/under lina på 2,5 mål. Jumbon Nottingham har visat sig vara kapabla till att slåss om poängen på hemmamark. Slog Liverpool med 1-0 för att sedan falla mot Arsenal i London med 0-5. Brentford är desto svagare motstånd. Så någon målfest är svår att tro. Kan bli en ny 1-0 match. Eller bara mållöst, då Brentford har hållit ett par nollor.

5. Wolverhampton – Brighton – 1 eller 2 mål
Med bara 6 fullträffar efter 13 omgångar har Wolves enorma problem i den sista tredjedelen. Luktar målsnålt. Det har visat sig vara en omöjlighet att näta fler än en gång per match, också det vid några fåstaka tillfällen. Brighton har haft ett tufft spelschema men klarade ändå av att slå Chelsea sist med 4-1. Innan dess nätade Brighton en gång på fyra först. Detta blir mer ett försiktigt möte, som luktar målsnålt.

6. Blackpool – Luton – 2 eller 3 mål
Det skiljer sex placering i Championship tabellen, men bara 4 poäng. Till Lutons fördel. Gästerna är segerlösa i de tre senaste omgångar. Dock har de varit svårslagna under tiden. Med få insläppta mål. Blackpool är desto målgladare. Men är också ömsom vin, ömsom vatten. Segrar blandas med förluster. 1x2-odds är jämna och matchen borde sluta med lagom många insläppta mål.

7. Middlesbrough – Bristol City – 3 eller 4 mål
Två lag med ojämn form, som parkerar på den nedre halvan av tabellen. Middlesbrough har blandat mycket på slutet, där lysande insatser har kantats av usla prestationer. Bristol City har varit uddlösa framåt i flera omgångar och kommer att få det svårt hör. Därmed inte sagt att de är ofarliga i offensiven. Bristol City har skapat mycket och bör snart få en bra utdelning. Möjligen redan här.

8. QPR – West Bromwich – 1 eller 2 mål
Med QPR har spelat bländande och tagit sig upp till en fjärde plats i tabellen har West Brom tappat det helt och ligger nästsist. QPR har dock misslyckats med att hitta nätmaskorna i de två senaste omgångar. Även West Brom har haft bekymmer med målskyttet. Dock blev det en knapp 1-0 seger mot Blackpool sist. Detta möte bör också bli något av en stängd tillställning, med få gjorda mål.

9. Rotherham – Norwich – 3 mål
Formen är iskall hos Rotherham som bara har bemästrat att ta en pinne på de fyra senaste omgångar. Då har motståndet varit relativt svagt – utom sist mot tabellettan Burnley. Där visade Rotherham prov på bra spel och nätade två gånger på bortaplan. En ny tuff drabbning väntar mot femman Norwich, som kommer från ett mållöst möte mot QPR. Här blir det målrikare. Tre mål känns prima.

10. Stoke - Birmingham – 1 eller 2 mål
Nästan ett mittenmöte i Championship tabellen. Två jämna lag med fina prestationer bakom sig. Stoke har en 1-0 seger över Wigan. Birmingham har tagit fyra poäng mot QPR och Millwall – utan att släppa in något mål. Stoke ses som favoriter till seger, men detta borde inte rinna iväg. Någonstans mellan ett och två mål känns rimligt.

11. Atalanta – Napoli – 2 mål
Tabellfinal i Serie A mellan tvåan och ettan. Två lag med bra form i ligaspelet. Atalanta åkte nyligen på säsongens första förlust när Lazio gästade dem. En reaktion kom direkt i 2-0 segern över Empoli. Medan Atalanta har vilat så har Napoli spelat i Champions League – och torskat mot Liverpool på Anfield. Napoli väntas studsa tillbaka och fortsätta ösa in mål. Dock är båda lagen också starka i försvaret.

12. Milan – Spezia – 4 eller 5 mål
De regerande mästarna har en lämplig uppgift, efter att ha krossat RB Salzburg med 4-0 på San Siro i veckan. Milan har tagit sig vidare, ihop med Chelsea, till slutspelet i Champions. Innan dess är det allt fokus på ligaspelet och att komma ikapp Atalanta och Napoli i toppen. Mot Spezia ska det inte vara några bekymmer – då gästerna har en iskall form. En poäng på fem senaste omgångar. Målkalas väntar!

13. Barcelona – Almeria – 3 eller 4 mål
Efter att ha åkt ut ur Champions League komma stormakten Barcelona lägga allt fokus på La Liga. Det är trots allt bara en poäng upp till ärkerivalen Real Madrid i toppen. Barca har öst in mål medan försvaret har varit urstarkt. Laget har bara 4 insläppta mål efter 12 omgångar. Knepigt motstånd kommer till Camp Nou i form av Almeria – som under de senaste omgångar har blandat förluster med segrar.Veckans notering:
Med Diego Costa avstängd tills VM i Qatar och Sasa Kalajdzic och Raul Jimenez på skadelistan är Wolverhamptons anfallsalternativ få. Laget får förlita sig på Goncalo Guedes och Hwang Hee-chan som är allt annat än i form. Försvaret är dock fortsatt starkt, i alla fall mot mitten- och bottenlag. Så Wolves chans till poäng ligger i defensiven. Brighton kommer från en förlösande seger över toppklubben Chelsea – med det var två självmål i matchen och ett offensivt lag som gick till attack. Motståndet är annorlunda nu för Brighton, som innan sista omgången hade stora bekymmer med att hitta nätmaskorna. Få mål är att vänta även i denna drabbning, mellan två lag som kan vara svåra att bryta ner.

Rader: 512 st.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto