Fullträff Lördag 7/1

Publicerad på 5 Jan 2023 - 18:50

BenganSpikar

BenganSpikar

Spikat Klart

5 Jan 2023 - 18:50

Det nya poolspelet Fullträff från Svenska Spel presenterar en vinstpott på 52,5 miljoner vid 13 rätt.

Mitt mål är att hjälpa dig som läsare att komma så nära fullpotten som möjligt. Det gör jag genom att dela med mig av mina åsikter och tankar kring matcherna.

Denna omgång innehåller tio cupmatcher från FA Cupen, en ligamatch från La Liga och två ligamatcher från Serie A i Italien.

Nu kör vi!
1. Liverpool - Wolverhampton – 3 eller 4 mål
Det råder ingen tvekan om vilket lag som är favoriter till att ta sig vidare från tredje omgången. På Anfield kan Liverpool dessutom vara brutala, även om en del rotation är att vänta. Wolves kan lika gärna skippa detta möte, då allt fokus ligger på en överlevnad i Premier League. Mellan tre till fyra fullträffar blir det.

2. Brentford - West Ham – 3 eller 4 mål
Ett av de mest formstarka lagen i England för tillfället är Brentford. I synnerhet när det kommer till offensiven, där det har blivit minst två fullträffar per match, under fem senaste omgångar. Liverpool slogs sist med 3-1. Liknande siffror kan inträffa mot formlösa West Ham. Ett målkalas kan detta mycket väl bli.

3. Middlesbrough - Brighton – 3 mål
Klasskillnad mellan lagen, inte bara för att Brighton lirar i högsta divisionen och Middlesbrough i Championship. Också för att Brighton är i högform. De öser in mål. Lika svårare bör det bli mot Middlesbrough, som också är i form och har tre saka segrar bakom sig. Runt 3 mål blir fint.

4. Hull - Fulham – 3 eller 4 mål
Säsongens stora överraskning är fortfarande Fulham, med tre raka segrar efter omstarten. En sjunde plats i Premier League tabellen vittnar om dundersuccén. Hull har haft det svajigt, men har två raka segrar bakom sig. Båda lagen sprayar in mål och bör göra så även mot varandra.

5. Sheffield Wednesday - Newcastle – 0 eller 1 mål
League one laget Sheffield Wednesday är tabelltvåan, som är på god väg tillbaka till Championship. Ett stentufft möte väntar i cupen - mot ett Newcastle som har allt fokus på en topp 4 placering i Premier League. Då båda lagen har urstarka försvar talar mycket för en målsnål tillställning, trots allt.

6. Blackpool - Nottingham – 2 mål
Två lag med liknande förutsättningar och mål för säsongen. Att hålla sig kvar i respektive liga. Därmed är en rotation att vänta i båda lägren. Formen är inget vidare hos Blackpool, som har varit uddlösa. Nottingham har steppat upp något sedan uppehållet. Så tipset är att det blir runt 2 gjorda mål.

7. Bournemouth - Burnley – 3 eller 4 mål
Efter VM har Bournemouth inte alls fått till det. Tre raka nederlag och inget mål framåt. Försvaret är fortsatt uselt. Dock bör det, förr eller senare, lossna framåt. Ordentligt. Kvalité finns i massor. Likaså hos Burnley, som leder Championship - där de har öst in mål. 52 gånger på 26 omgångar. En ny målfest kan vi vänta oss.

8. Millwall - Sheffield United – 2 eller 3 mål
Ett rent Championship möte mellan sexan och tvåan i tabellen. Båda har egentligen fokus på en uppgradering till den högsta ligan. Däremot finns det en bra bredd hos de båda, vilket gör detta cupmöte intressant. Arsenal framåt finns i massor, så publiken bör bjudas på underhållning. Runt två till tre mål känns bra.

9. Fleetwood - QPR – 1 eller 2 mål
Två mittenlag, i varsin division. QPR får bära favoritskapet, men Fleetwood ska inte underskattas. Fleetwood vann sist mot Shrewsbury med 3-0. Målvaktsspelet var lysande. Även QPR har en stabil defensiv och spelade bra sist mot Sheffield United. Ett fåtal mål känns som ett vettigt tips.

10. Luton - Wigan – 2 eller 3 mål
Med Luton deltar i kamp om en playoff plats krigar Wigan för sin överlevnad i Championship. Wigan har tre raka förluster, som har skrivits till siffrorna 1-4. De är underdogs även i detta möte, som inte bör bli lika målrikt. Luton kommer att rotera och är därmed inte lika starka. Lagom många mål blir tipset.

11. Villarreal - Real Madrid – 2 mål
Tuff möte väntar de regerande La Liga mästarna, som ställs mot Villarreal. Båda lagen har två raka segrar bakom sig. Som inte direkt har skrivits med stora siffror. Villarreal är med i kampen om en Champions League plats medan Real Madrid jagar Barcelona i toppen av tabellen. Viktiga poäng står på spel. Ett fåtal mål.

12. Juventus - Udinese – 3 eller 4 mål
Stormakten Juventus fortsätter att leverera. Sju raka segrar vittnar om att giganterna kanske ändå är på väg tillbaka till storformen. Försvaret har skött sig prima, men ställs på ett svårt prov mot Udinese - som har varit så skickliga i den sista tredjedelen. Minst tre fullträffar – men chansen är stor att det kan bli fler.

13. Monza - Inter – 2 mål
Nykomlingen Monza har varit duktiga på att kriga till sig poäng, här och där. Till och med målskyttet har börjat lossna, även om det kommer att bli tufft att bryta ner Inter. För Inter lyckades nolla serieledarna Napoli sist och bryta deras förlustfria svit. Spelbolag har Inter som favoriter. Dock bör det bli runt 2 mål.


Veckans notering
Efter 0-2 förlusten på San Siro mot Serie A mästarna AC Milan har Juventus tagit trepoängare i sju raka ligamatcher. Under den tiden har inget mål släppts in. En svit kommer kommer att brytas förr eller senare. Mycket talar för att den gör det mot Udinese, som trots en formdipp gör en lysande säsong. Precis som Juve har Udinese nätat 25 gånger efter 16 omgångar. Portugisen Beto har gjort 6 av målen. Assistkungen Roberto Pereyra nätade sist och är i toppslag. Även Juventus har anfallare i fin form, som gör detta möte till en fröjd för ögat. Ett målkalas utlovas.

Rader: 512 st.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto