GS75 Tips Skellefteå 12/2

Publicerad på 11 Feb 2023 - 23:56

DrTrav

DrTrav

11 Feb 2023 - 23:56

Skellefteå står som värd för GS75 den här veckan och värt att tänka på är att det är isbana samt att det finns ett open stretch-spår även om det inte är lika utslagsgivande som på Åby.

Jag spelar med två spikar i omgången, 2 Selmer I.H i GS75-1 samt 11 Storspjuver i GS75-5.

GS75 Skellefteå 12/2
GS75-1 2 Selmer I.H
GS75-2 3.6
GS75-3 1.2.4.6.7.11
GS75-4 5.8
GS75-5 11 Storspjuver
GS75-6 2.4.5.7.11.12
GS75-7 1.4.5.6.8.10.12

1008 rader x 1 kr =1008kr

Dagens Dubbel Skellefteå 12/2
DD-1 11 A Knight’s Victory
DD-2 1.4.8

3 raderx 80kr = 240kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

GS75-1 1640m Auto
2 Selmer I.H blir återigen omgångens största favorit och trots att han svek mig på GS75 i Boden får han återigen nytt förtroende. Det var kanske inte hans bästa insats i Boden men nog hade han vunnit loppet om Micael Melander tagit ett tidigare initiativ och en vaken Kari Alapekkala kunde närmast kuppa sig till en seger med Mr Golden Quick. Han studsade tillbaka med en seger i Finland starten därefter och det här är ett lopp som han ska vinna. Han gillar när det är högt tempo hela vägen och med Vacqueyras med i loppet talar mycket för att det blir det. Jag krånglar inte till det och inleder omgången med en spik.

Motbud
1 Hesiod gör alltid ett gott dagsverke och har ett passande smygläge och kan lifta med på innerspåret. Det finns ju ett litet open stretch-spår på Skelleftetravet och han kommer troligen att få chansen till slut.

9 Hector Sisu var det en del surr om senast och det lät som att man trodde man kunde utmana Selmer I.H på förhand men insatsen var dålig och från ett sämre utgångsläge nu måste han höja sig många snäpp för att kunna hota Selmer I.H

Min Vinnare: 2 Selmer I.H
Spets efter 500m: 4 Vacqueyras
Skrällen: 1 Hesiod
Rankingen A:2 B:1.9.12.4.3 C:10.6.8.11.5.7

GS75-2 2140m Volt
3 Tåga Storm har jag alltid haft ett gott öga till och när han skötte sig senast slutade det också med en seger. Förhoppningsvis kan han komma till ledningen här och då tror jag att chansen att han tar sig igenom loppet felfri ökar markant. Om han håller sig till rätt gångart tror jag på toppchans här för han är minst lika bra som hästarna på tillägg.

Jag dubblar ändå systemet med 6 Wik Victoria som har höga fartresurser för klassen och hon brukar gå hela vägen in i mål. Hon tog inte tjugo meter på Tåga Storm senast men avslutningen var klart bra som trea och skulle favoriten falla tillbaka i gamla synder är motståndet lämpligt i övrigt.

Min Vinnare: 3 Tåga Storm
Spets efter 500m: 3 Tåga Storm / 2 Per Jo
Skrällen:
Rankingen A:3.6 B:2.7.1 9.5.12 C:8.4.10

GS75-3 2140m Volt
7 Beast ska vara favorit i loppet och rankas ensam i A-gruppen med den fina avslutningen till seger senast på näthinnan. Spår fem i volten är däremot ett klart minus och han kommer knappast att få någon pangstart och han kommer troligen behöva göra lite mer jobb själv den här gången.

2 Bravo Umit Rodi utklassade sina motståndare senast efter att ha fått bestämma i ledningen och kunde sticka undan med många meter över upploppet utan att pressas på något sätt. Det står spets i programmet nu också och får han fuska bort lite av loppet där framme kan det bli långt fram för favoriten.

6 Utter Southwind står tufft inne i loppet och är inte alls att lita på men jag gillade intrycket vid segern näst senast när han vann efter att ha gått ute i tredjespår under slutrundan. Det känns som att han utvecklas och rätt håll men vi får se om han klarar av att kliva iväg från ett snävt spår i volten.

11 Lapland Iceland brottas med ett besvärligt utgångsläge och behöver lite tur härifrån men han gick bra som tvåa bakom Beast senast och medeldistans borde passa honom ännu bättre.

4 Harlem Dupuitsvert inledde karriären lovande och radade upp segrar men sedan har det varit lite grus i maskineriet. Han är svårbedömd men formen känns allt bättre säger man från stallet och till bara 4-5% ska han med på kupongen.

1 Brogan Bay måste höja sig ett par snäpp men utgångsläget talar för att han kommer få en bra resa i ryggen på Robert Berghs häst och han får sista markeringen på min kupong.

Min Vinnare: 7 Beast
Spets efter 500m: 2 Bravo Umit Rodi
Skrällen: 4 Harlem Dupuissvert
Rankingen A:7 B:2.6.11.4.1 C:5.3.8.9.10

GS75-4 1640m Auto
8 Last Dying Breath har en bra uppgift på pappret trots ett spår långt ut på vingen. Det blir full laddning från start och man siktar mot ledningen men det låter som att det kan komma att bli svar invändigt från 5 AW’s Kicklight som testades på V75 senast utan att räcka till. Hur som helst tål han att göra jobbet och ska ses med en god chans även från dödens.

Jag vill ändå ta med nämnda 5 A.W’s Kicklight som borde ta hand om ledningen initialt och sedan kan man lägga upp taktiken som man vill. Det låter som att man är sugna på att köra honom i ledningen och han går ner i klass till den här starten. Det låter optimistiskt från stallet och man känner sig inte slagna på förhand.

Min Vinnare: 8 Last Dying Breath
Spets efter 500m: 5 AW’s Kicklight / 8 Last Dying Breath
Skrällen:
Rankingen A:8.5 B:6.2.7.9.10 C:3.4.1.12.11

GS75-5 2140m Volt
Här tror jag det främst står mellan 2 Fyrkrafs, 8 Nordvinn samt 11 Storspjuver och jag väljer att ta ställning för den sistnämnda. Jag trodde mycket på honom senast när han hade en liknande uppgift och skulle ta fyrtio meter på Fyrkrafs. Det blev tyvärr en galopp men han såg fin ut därefter och utan galoppen tror jag att han hade varit med på fotot. Inför senast trodde Jens Eriksson på en bättre chans med 11 Storspjuver och och den här gången ser han ut att få mindre förtroende av spelarna. En rolig värdespik till 15%.

Motbud
1 Fyrkrafs har skött sig på slutet och kan stoltsera med två raka segrar men det blev billigt senast när han fick bestämma i ledningen. Han växer ett par klasser i den positionen och det är möjligt att poletten har trillat ner för honom nu men han är knepig och det är ingen jag litar på än.

8 Nordvinn är kvick iväg ur volten och får Ulf Ohlsson i sulkyn nu. Han är såväl stark som snabb och jag tror att vi får se ett tidigt initiativ framåt till positionen utvändigt om ledaren. Han har lite svårt att sätta nosen först och tar inte alltid i över upploppet men motståndet är lämpligt och han ska räknas tidigt.

Min Vinnare: 11 Storspjuver
Spets efter 500m: 1 Fyrkrafs
Skrällen:
Rankingen A:11 B:1.8.10.12.5.4 C:2.6.3.9

GS75-6 2140m Auto
11 A Knight’s Victory slet lite med stilen senast men hon trivs normalt väldigt bra på isen. Jag tycker hon är som allra bäst när hon får gå med i ryggar och läget behöver därmed inte vara fel. Blir det dessutom överpace på loppet skulle det gynna henne rejält och jag är inne på att hon kan svepa allt.

5 Twins Lily blir stor favorit och hittar hon till ledningen utan en alltför utdragen körning är det såklart en bra uppgift. Däremot har hon 7 Stinaalvina Zonett utvändigt om sig som kan öppna ruskigt fort och det kan bli en hård körning från start och någon garanti att det blir ledning är det inte.

7 Stinaalvina Zonett vann från ledningen näst senast och växer rejält i den positionen. Det är ingen vågad gissning att Robert Bergh kommer ladda vad som går från start och lyckas man ta en längd på 5 Twins Lily kommer hon att sälja sig dyrt från ledningen.

12 Bag In Box är en typisk outsider. Hon söker kanske lite efter formen för dagen men hon är bättre än vad man kan utläsa av raden och om det klaffar lite kan det vara en obehaglig överraskning för spelarna.

2 Mindyourvoice W.F och 4 A Girl Has No Name är två andra tänkbara skrällar som får plats på kupongen.

Min Vinnare: 11 A Knight’s Victory
Spets efter 500m: 7 Stinalavinazonett / 5 Twins Lily
Skrällen: 12 Bag In Box
Rankingen A:11.5.7 B:12.2.4.10.1.6 C:9.8.3

GS75-7 2640m Auto
1 Maybach W.F kommer från en seger och kommer att ha gått framåt med det loppet i kroppen men innerspåret tror jag kan bli en fälla nu även om han är ganska kvick från start. 4 Deliver tror jag kommer att ta hand om ledningen initialt och det är möjligt att man kan hitta ut och överta i ett andra skede men Robert Bergh lär vara angelägen även med 8 Grant Hall från start som brukar köras offensivt.

8 Grant Hall är en rejäl häst som brukar köras offensivt och det är inte omöjligt att han kan hitta till ledningen. Oavsett tror jag Robert Bergh kommer att sätta sin prägel på loppet och sätta upp tempot utvändigt även om han inte kommer till ledningen.

4 Deliver är snabb från start men man vill nog gärna ha ett rygglopp och borde släppa ledningen till antingen

1 Maybach W.F eller 8 Grant Hall. Han är som allra bäst när han får spara på sin speed och han står verkligen på tur för seger. Det finns som bekant open stretch på skelleftetravet och jag blir inte förvånad om han vinner den vägen.

10 Somebody’s Destiny lever på sin styrka och skulle gynnas vid ett högt tempo och med Grant Hall med i loppet talar mycket för att det blir så

12 The Oak L.A gick jättebra som fyra på V75 för tre starter sedan och med en liknande prestation är han intressant som ospelad.

Jag betalar även för 5 Dulche De Leche samt 6 Kivarain Raindance.

Min Vinnare: 1 Maybach W.F
Spets efter 500m: 1 Maybach W.F / 8 Grant Hall
Skrällen: 4 Deliver
Rankingen A:1.8.4 B:10.12.5.6. C:9.3.2.7.11

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto