V64 Tips Axevalla 15/11

Publicerad på 15 Nov 2022 - 12:37

DrTrav

DrTrav

15 Nov 2022 - 12:37

V64 hämtar vi från Axevalla denna tisdagskvällen. Noterbart är att Axevalla är banan med det längsta upploppet i landet, upploppet mäter 227m.

Jag spelar med en spik. 12 Lipton Scott i den fjärde avdelningen.

V64-tips Axevalla Tisdag 15/11
v64-1 1,4,7,10
v64-2 1,2,5
v64-3 1,7,8
v64-4 12 Lipton Scott
v64-5 3,9,11,12
v64-6 7,8,9,11,12

720 x 1kr = 720kr (spelar utdelning på endast 6 rätt)

DD-tips Axevalla Tisdag 15/11
DD-1 3,9,12
DD-2 8,11,12

9 rader x 30kr = 270kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V64-1 1640m auto
7 Vincentius är en speedig individ som besitter bra kunnande men som inte är helt att lita på när det gäller travet. Senast galopperade han från vricka två och tappade en hel del, men upphämtning var mersmakande och då han gick 13,8 i 2100m vilket räckte till seger. Formen sitter där och håller bara Vincentius sig till rätt gångart ikväll kommer han bli tuff att stå emot tillslut.

4 Superior Bro jagar fortsatt första segern i livet, men känslan är att det är bara en tidsfråga nu innan han sätter nosen först över linjen. Superior Bro har stått för flera bra insatser på slutet och senast höll han bra från spets. Han kan öppna kvickt och från ledningen ikväll är han hästen att slå för övriga.

10 Velocius Crowd One vann på bra sätt näst senast efter ha körts fram till ledning efter 500m. I den senaste starten testade man på V75 och gjorde det helt okej från kön. Detta är dock en häst som tagit sina tre segrar i karriären från spets och nu från med bricka tio bakom bilen måste utgångsläget ses som ett minus. Men kunnande och hårdhet finns, så vid gardering ska Velocius Crowd One inte helt nonchaleras trots allt.

Min Vinnare: 7 Vincentius
Spets efter 500m: 4 Superior Bro
Skrällen:
Ranking: A 7,4 B 10,1,8,6,11,2,5 C 9,3,12

V64-2 2140m auto
1 Dee Godfather är en spännande treåring som inlett karriären lovande. I debuten för tre starter avslutade han kvickt över upploppet och vann säkert. För två starter sedan fick han chansen sent från rygg på ledaren och hann inte ta upp kampen om segern i loppet. Men intrycket var positivt och senast var Dee Godfather återigen tillbaka på vinnarspåret när han vann från spets efter att ångat på i hårt tempo och hållit undan för Phoenix Photo till slut. Dee Godfather kan öppna kvickt och lyckas man försvara innerspåret från start ikväll kommer han bli svårslagen tillslut.

Men vill även lyfta fram Hans Crebas 2 Henry Palema som satt fast med sparade krafter senast. Även Henry Palema är kvick iväg från start och skulle man snuva favoriten på spets initialt är mycket vunnet. Väl i spets är även Henry Palema ett tidigt bud i loppet.

Nämner även 5 Effective som visade bra form senast när han höll bra från dödens. Vid segern för tre starter sedan avgjorde han på rejält sätt efter ha körts fram utvändigt om ledaren inför slutvarvet. Effective är tuff och rejäl, han tål att göra en hel del grovjobb på egen hand och kan vara den som drar upp tempot på loppet ikväll.

Min Vinnare: 1 Dee Godfather
Spets efter 500m: 1 Dee Godfather / 2 Henry Palema
Skrällen: 5 Effective
Ranking: A 1,2 B 5,8,4,6 C 7,3

V64-3 2140m auto
1 Lazy Breeze vann senast på bra sätt efter att tagit hand om ledningen från just bricka ett bakom bilen. Intrycket var bra och även om det är lägre distans ikväll kan det mycket väl sluta med en repris här. För två starter sedan avslutade hon vasst efter ett rygglopp på V86 så både form och kunnande finns där. Tillsammans med startsnabba Carl Johan Jepson är jag inne på att ekipaget tar hand om ledningen idag och väl i den positionen ska är Lazy Breeze sen slås.

8 Elva Rapid visade upp sig från sin bästa sida senast när man vann på rejält sätt i ett lopp utanför V75 på Romme. Hon fick då göra en hel del grovjobb på egen hand sista 800m men kunde trots detta avgöra på bästa sätt. Utgångsläget idag är såklart missgynnande men med tanke på form och intrycket senast är Elva Rapid ett tidigt streck i min bok.

7 Heide kommer senast från två lopp i Danmark, där hon var ute i försök och final i Stokriteriet. Hon var inte som bäst senast i finalen men har nu fått ladda om batterierna inför ikväll. Skulle formen vara tillbaka nu är detta en individ som kapacitetsmässigt står bra inne i klassen här.

Min Vinnare: 1 Lazy Breeze
Spets efter 500m: 1 Lazy Breeze
Skrällen: 8 Elva Rapid
Ranking: A 1 B 8,7,9,4,5,2,11 C 3,6,10

V64-4 2640m auto
En öppen spårtrappa över 2640m.

12 Lipton Scott har visat bra kunnande hittills och har bara varit sämre än tvåa en gång på sina sex framträdanden. Senast höll han upp innerspåret bakom bilen och vann sen lätt från spets. Ikväll väntar förvisso ett helt annat lopp men för tre starter visade Lipton Scott att han även kan attackera och vinna bakifrån. Slipper han bara massa strul från utgångsläget ikväll så räcker hans kunnande långt. Jag tar ställning och spikar.

Motbud.
Spetsstriden är svårbedömd på förhand men jag är inne på att den står mellan 2 Danilo S.H. och 4 J.S.Camaro. Den förstnämnda galopperade senast med 400m kvar till mål med segerchans. Intrycket var bra och skulle han trava hela vägen ikväll kan det räcka långt från spets. 

4 J.S.Camaro är mer stabil och presterar jämt och säker. Nu har man haft ett uppehåll inför ikväll men skulle han ta sig till spets är J.S.Camaro segeraktuell direkt.

Nämner även 5 Michelangelo Zon som ikväll gör intressant debut för Eric Martinsson. Eric körde hästen själv i ett kvallopp senast, då körde man 1.15 sista 1000m i ledningen. Det är dessutom anmält barfota runt om första gången vilket är intressant. Jag räknar med att Michelangelo Zon är väl förberedd och till låg procent är han en tidig skräll i loppet för mig.

Min Vinnare: 12 Lipton Scott
Spets efter 500m: 2 Danilo S.H. / 4 J.S.Camaro
Skrällen: 5 Michelangelo Zon
Ranking: A 12 B 2,4,5,8,13,11,7 C 3,9,6,1,10

V64-5 2640m volt
Ett lopp med flera erfarna V75 hästar.

3 Danilo H.B. har nu gjort fyra starter för Eric Martinsson och två av dessa har slutat med seger. Senast vann man man enkelt över kort distans. Men notera att det var första segern över distansen och att man presterat bra över 2600m tidigare. Utan strul från sitt innerspår på tillägg ikväll är känslan att Eric Martinsson har sin häst iordning och tillsammans med Carl Johan Jepson kommer ekipaget stå för en bra insats ikväll.

12 Farfars Dream var senast ute i en Breeders Crown-semfinal, han kom dessvärre aldrig in i matchen då från bricka tolv. Nu har man återigen ett tufft utgångsläge men motståndet är inte av samma kaliber. Han vann ett V75 lopp under sommaren och trivs över den längre distansen. I min bok står han på tur för en bra prestation ikväll och han streckas tidigt.

9 Max Håleryd blev tilldelad segern i efterhand senast. Han var tvåa imål, men efter att den som var först över linjen blev diskad så kunde Max Håleryd stoltsera med segern istället. Detta är en individ som har visat fin form på slutet och har tillsammans Björn Goop i vagnen vunnit två av fyra lopp. Ikväll är utgångsläget spännande med springspår på tillägg och prickar Boop bara staren är Max Håleryd en given segerkandidat ikväll.

Nämner även 11 Paramount Tile som vann på bra sätt senast. Klockan stannade på 1,13 sista 700m och intrycket var mersmakande.

Min Vinnare: 3 Danilo H.B.
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Paramount Tile
Ranking: A 3,12,9 B 11,2,1,7,8 C 4,5,6,10

V64-6 2140m auto
Ytterligare fin spårtrappa där flera V75 meriterade hästar kommer till start.

12 Dats So Cool är en individ som nu gjort det bra en längre tid och som ofta är ute i V75 sammanhang. Utgångsläget är såklart ett minus men formen är bra enligt rapporterna. Med lite tempo på loppet från start ikväll är jag inne på att det kommer bli tufft att stå emot Dats So Cool över Axevallas långa upplopp den sista biten.

8 Infinitus imponerade vid sin seger näst senast, då vann han på bra sätt från ledningen här på Axevalla. Efter det testade man senast lyckan i Monté SM på Åby, men det slutade med galopp. Infinitus är kvick iväg från start och med ett offensivt upplägg är det inte helt otänkbart att vi hittar Infinitus i spets efter en bit. Väl i den positionen trivs hästen bra och måste ses som ett givet bud ikväll även om utgångsläget inte är det bästa.

Vill även nämna 11 Billy Idol Jet som galopperade i utgången av sista kurvan senast när attacken väl skulle sättas in. Formintrycket var innan galoppen bra och detta är en individ som trivs när han får ligga på rulle och spara speeden till upploppet.

7 Bransbys Juke Box har skördat fina framgångar på V75 tidigare och var bland annat ute Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen tidigare i år. Senast hade man bricka 12 på V75 och kom aldrig in i matchen. Men nu är förutsättningarna bättre och det är anmält barfota runt om vilket är optimalt. Dessutom ska Kim Eriksson köra för första gången vilket är spännande.

Min Vinnare: 12 Dats So Cool
Spets efter 500m: 8 Infinitus
Skrällen: 11 Billy Idol Jet
Ranking: A 12,8,11,7 B 9,5,6,2,1 C 3,4,10

Lycka till
Drtrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto