V75 Tips Örebro 4/3

Publicerad på 2 Mar 2023 - 21:42

DrTrav

DrTrav

2 Mar 2023 - 21:42

Lördagens V75-tävlingar arrangeras av Örebrotravet. Noterbart är att Örebro har ett upplopp som endast mäter 175m, så det är av betydande vikt att vara med i den främre träffen när loppet ska avgöras. Nedan följer mina V75-tips.

Jag spelar med två spikar. 6 Borups Victory i den första avdelningen och 1 Castor the Star i den fjärde avdelningen.

KLICKA HÄR FÖR TA DIG TILL OMBUDET DÄR VÅRA ANDELAR NUMERA FINNS!
(Obs! Glöm ej hjärta-markera butiken så missas inga spel!)

V75 Tips Örebro Lördag 4/2
V75-1 6 Borups Victory
V75-2 1,2,3,4,6,7,8
V75-3 1,5,7
V75-4 1 Castor the Star.
V75-5 5,7,9,11
V75-6 1,6,7,8,9
V75-7 1,5

2520 rader x 0,50 = 1260 kr

DD Tips Örebro Lördag 4/2
DD1: 1,6,7,8,9
DD2: 1,5

10 rader x 20 kr = 200 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

V75-1 2100m auto
6 Borups Victory jagar här tredje raka segern. I årsdebuten för tre starter sedan stod Borups Victory för en positiv insats när han avslutade sylvasst som tvåa bakom Jerka Sting. Men efter det har det blivit två imponerande seger på V75 och i finalen senast var han ensam på målfotot. Detta är en individ som har mycket framför sig under året och han är en talang vi kommer kunna följa i de större loppen under året. Daniel Wäjersten som tränar tror på en liknande insats som senast och med tanke på det intrycket är det såklart toppchans på tredje raka idag. Spik.

5 King Of Everything var inte som bäst för två starter sedan då han var favorit på Axevalla, men den dagen passade inte banan King Of Everything så den insatsen ska man inte dra för stora växlar av. Senast fick vi däremot se King Of Everythings höga kunnande. Han fick ett passande lopp och när upploppet nalkades satte han in slutstöten på bra sätt. King Of Everything kan öppna bra och skulle man vilja svara ut Borups Victory från start öppnar såklart loppet upp sig en aning. Men känslan är att King Of Everything är bäst i ryggar och jag tror inte Claes Svensson vill bränna sin häst här idag. Given på kupongen vid gardering däremot. Spännande med barfota runt om och amerikansk vagn om det skulle bli så.

Nämner även 9 Axel Ruda som är en härdad V75 individ. Här siktar man på finalerna längre fram men skulle King Of Everything försvara spets initialt gynnar det Axel Ruda som kommer få ett bra lopp och är vass på speed tillslut.

Min Vinnare: 6 Borups Victory
Spets efter 500m: 6 Borups Victory
Skrällen: 9 Axel Ruda
Ranking: A 6 B 5,9,7,8,4 C 2,4,1,3

V75-2 1609m volt
Ett öppet sprinterlopp där min tipsetta blir 3 Nordic Star Tooma. Han kommer från en positiv insats senast och ser ut att vara nära toppformen nu. Senast vann han med sparade krafter och Peter G Norma ser ut att hitta nya växlar hos sin adept. Skulle han rent av komma till spets här i en öppen spetsstrid kommer man bli svår att passera sen. Men oavsett kommer Nordic Star Tooma kunna få ett bra lopp och till 9% är han ett intressant streck i detta öppna lopp.

4 Frazze vann på bra sätt så sent som i lördags och fick då ett lopp i kroppen efter två månaders vila. Nu med det loppet i kroppen bör formkurvan vara uppåt här. Frazze är en talangfull individ som ser ut att ha ett spännande år framför sig. Idag är dock inte utgångsläget det bästa med spår fyra i volten, men skulle det lösa sig på bra sätt finns både fart och kunnande för att blanda sig i segerstriden.

1 Itso Sisu visade senast hög moral när han stred på bra hela vägen in i mål även om det blev trötta ben tilllsut. Itso Sisu kan dock mer än så och nu med barfota runt om och med ett passande smygläge ska han inte nonchaleras idag vid gardering.

Vill även nämna 2 Catch Me som kommer med bra form och gör ofta sitt i loppen. Utgångsläget är bra och det är även spännande med lättning i balansen idag.

Min Vinnare: 3 Nordic Star Tooma
Spets efter 500m: 3 Nordic Star Tooma
Skrällen:
Ranking: A 3,4,1,2 B 6,8,7,10,12 C 11,10,5,9

V75-3 2100m auto
5 Chapuy ser idag ut att ha en passande uppgift framför sig. Senast kunde han inte ta en längd på Click Bait och fick nöja sig med positionen i rygg på ledaren då. Men han avslutade bra när luckan kom och visade då att formen är god. Vi vet om att Chapuy är en startkatapult som trivs i spets och i dagens omgivning är han den givna ledaren från start och i den positionen på spetsbanan Örebro är Chapuy hästen att slå för övriga.

Nämner också 1 Spickleback Face som faktiskt var bättre senast än vad det ser ut som och nu kommer han med två lopp i kroppen och ska lättas i balansen. Formtoppen bör vara nära och kommer han bara loss i tid från innerspåret här så kommer Spickleback Face att kunna utmana om segern tillslut.

Skrällen är 7 Pinto Bob som nu kommer med ett lopp i kroppen efter vila och är extra gynnad om han kan gå barfota. På den balansen kan han öppna mycket raskt och hittar han bara ner i ett vettigt slagläge är Pinto Bob en skräll jag tidigt vill nämna. Från stallet är man optimistiska och tror på en bra insats idag.

Min Vinnare: 5 Chapuy
Spets efter 500m: 5 Chapuy
Skrällen: 7 Pinto Bob
Ranking: A 5 B 1,7,9,6,10 C 3,2,4,8

V75-4 1609m auto
Här hittar vi omgångens andra spik, 1 Castor the Star. Detta är en individ som trivs i ledningen och visade senast att formen sitter där. Han avslutade då bra som trea och nu med lopp i kroppen bör formen var framflyttad tills idag. Han är kvick i benen och kan öppna snabbt, addera därtill barfota runt om samt amerikansk vagn. Detta gör att jag håller Castor the Star som min troliga ledare från start och väl i den positionen kommer övriga få svårt att rå på honom.

Den givna utmanaren är 2 So Far Away Ås som har imponerat vid segrarna i programmet. Utgångsläget idag blev passande och Kenneth Haugstad lät väldigt påställd i en intervju här i veckan. Haugstad kommer att försöka hålla ut Indigo från start och från bricka två är man garanterad ett bra lopp. Att det är anmält barfota runt om är ett plus och vid gardering är So Far Away Ås given.

Nämner även 6 Comes with Age som senast var inblandad i en tuff körning initialt, men höll trots detta klart bra hela vägen in i mål. Skulle han den här gången istället få ett snällare lopp samtidigt som det blir lite körning intitalt kommer hans avslutning bita bra den sista biten.

Min Vinnare: 1 Castor the Star.
Spets efter 500m: 1 Castor the Star.
Skrällen: 2 So Far Away Ås
Ranking: A 1 B 2,6,3,9,5,12,4 C 10,11,8,7

V75-5 1609m auto
9 Fabulous Pellini visade upp sig på bästa sätt senast på Bergsåker, då vann hon på mersmakande sätt från dödens. Då hette konkurrenterna Axel Ruda och Marre’s Dreamboy. Nu har hon tre segrar och en andraplats på de fyra senaste starterna. Att Fabulous Pellini enbart idag möter ston ses som ett plus och trots bakspår ska hon ses med bra segerchans. Dessutom är det anmält barfota runt om just nu vilket vore väldigt spännande.

7 Carry Cash kommer med imponerande tre raka seger på kontot till dagens start. Formen är på topp och skulle Magnus A Djuse köra offensivt från start finns det på kartan att man kan hitta hela vägen till spets. Gör man det är mycket vunnet. Men oavsett om det blir spets eller inte är hon ett tidigt bud bakom favoriten.

Skrällen är 11 Nina Ginto som gillar att smyga med i lopen och spara speeden tillslut. Skulle kunna få ett sådant lopp här idag och med lite klaff längs vägen kan detta vara kioskvältaren i loppet.

Min Vinnare: 9 Fabulous Pellini
Spets efter 500m:
Skrällen: 11 Nina Ginto
Ranking: A 9 B 7,11,5,2,12,4,1 C 3,10,6,8

V75-6 2140m volt
6 Bahia trivs i spets och kommer nu med två raka segrar från just den positionen. Samtliga segrar i Sverige är tagna från spets och från ett passande utgångsläge med springspår på start kommer Bahia vara hästen att slå för övriga om hon kommer dit på nytt. Bahia trivs att tugga på i jämnt hårt tempo och rankas etta i detta öppna Diamantsto försök.

En som kommer utmana om segern felfri är 7 Madame Norrgård. Hon är fortsatt obesegrad de gånger hon travar hela vägen. Men med sju galopper på tolv starter har Madame Norrgård visat att hon inte är helt att lita på. Kapaciteten är däremot hög och hon känns given på kupongen här idag.

9 Idoanythingforlove gick i mål med sparade krafter så sent som i lördags, krafter som kan komma väl till pass idag istället. För tre starter sedan gjorde hon det bra och visade då upp bra kunnande. Att det nu är anmält barfota runt om är spännande. Första gången alla skorna rycktes hos Bergh stod Idoanythingforlove för en mersmakande prestation från dödens. Till 4% är hon tidig idag.

8 Cassandra Ferm kommer med en utvecklingskurva som pekar uppåt och är en individ som både är snabb och stark. Kapacitetsmässigt står hon bra inne i loppet på start och skulle det lösa sig med positionerna längs vägen kan man inte nonchaleras Cassandra Ferm här.

Min Vinnare: 6 Bahia
Spets efter 500m: 6 Bahia
Skrällen: 9 Idoanythingforlove
Ranking: A 6,7 B 9,8,1,5,14,10,12 C 2,3,11,15,3,4

V75-7 2609m auto
Vi avslutar med ett spännande lås där jag tror båda ekipagen gynnas kraftigt att få tävla barfota runt om idag.

5 Golden Boy Sisu gjorde det bra i comebacken senast, segern blev enkel och med tanke på det loppet i kroppen lär formkurvan vara uppåt nu. Detta är en individ med hög grundkapacitet som nu ska gå barfota runt om vilket är ett plus. Han kan öppna över medel och bör få en bra position direkt från start. Tillsammans med Ulf Ohlsson idag är jag inne på att detta är ett ekipage övriga kommer få svårt att rå på tillslut.

Dubblar dock systemet med 1 Debonair Mary som är en individ under härlig utveckling för dagen. Dessutom höjde hon sig med rycktussar för två starter sedan och ska vara klart gynnad av att få barfota idag. Från ett tilltalande utgångsläge är Debonair Mary ett måste för mig i avslutningen.

Nämner även 3 Global Above All för er som garderar bredare. Han är mer stark än snabb och gynnas idag av den längre distansen. Däremot väntas en hel del jobb på egen hand idag då Global Above All kommer kommer få en långsam start. Men formen är bra och vid bredare gardering är Global Above All tidig.

Min Vinnare: 5 Golden Boy Sisu
Spets efter 500m:
Skrällen: 1 Debonair Mary
Ranking: A 5,1 B 3,2,12,7,5,10 C 9,4,8,11,6

Lycka till
DrTrav

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto