holms

Gott och onsdagsblandat

6 Mars 2013 - 08:38
Var tvungen att sova bort ett par timmar innan jag satte mig ned här för att skriva ett par ord om gårdagens hockeymatch som utspelade sig på byn. Risken var annars överhängande att ett par anmälningar om diverse dumheter hamnat på någon polis skrivbord.

I en playoffmatch, där du ska vara som mest skärpt på hela säsongen, då är det ett hån mot publik, sponsorer, ja hela jävla staden, att under en och samma match ta TVÅ stycken utvisningar too many players och TVÅ utvisningar för puck över sarg, i allt annat än trängda lägen.
Att Djurgården till slut utnyttjar något av sina nummerära överlägen är förstås självklart. Så förbannat onödigt att jag man bryter ihop på stående fot.

Att som ledare sedan, i säsongens viktigaste straffavgörande, att då kasta fram Johan Wiklander som är lika het som planeten Pluto när solen står som längst bort från den, det är inget annat än ett tjänstefel som i vilket annat yrke som helst hade renderat i ett löneavdrag på sisådär 100 %.
Straffen han slår saknar allt vad han tidigare har visat, och frågan är om jag någonsin sett ett svagare straffslag av någon hockeyspelare i världen tidigare. Vilket inte är hans fel, utan den ledare som plitade ned hans namn på lappen som en av de blivande syndabockarna.

Örebro hade 2-0 och 3-2. Blev sedan nedmonterat på grund av blackouter från både spelare och ledare. Är det möjligen så att de tunga skadorna nu tar ut sin rätt och när säsongen nu går in i sitt viktigaste skede, ja då hänger inte huvudena med längre? Exakt så är känslan efter gårdagens förlust.

Och det är ju också en förlust som känns klart mycket tyngre än vad Karlskogas gjorde nere i Oskarshamn. Och säkerligen också så oerhört mycket svårare att skaka av sig.

När det nu är match direkt idag igen, då tror jag Örebro får oerhört svårt att resa sig efter den blytunga smällen igår. Men, som så många gånger förr, överbevisa mig gärna.

****

Första avsnittet av Orebropodden är nu ute. Med mig, Oskar Gustafsson och Filip Nyängen.

Klicka här för att lyssna. Eller ladda ned podcaster och kör den via där. Bara att söka och prenumerera på orebropodden.

****

Kvällens CL känns ju inte direkt lika het som gårdagen, om vi säger så.

Juventus som har 3-0 att gå på från bortamötet lär ju knappast förta sig då ligan i allra högsta grad lever fortfarande.
PSG utan Zlatte har vi ju dock sett ett par gånger tidigare, och det har ju vart något så anskrämligt dåligt att man funderat hur de ens lyckats ta poäng.

Nu har man dock 2-1 att gå på mot ett bortasvagt Valencia, så det ska ju ändå inte gå att bränna, kan man tycka.


Men finns ändå säkert godbitar att finna:Juventus v Celtic

PSG v ValenciaKlicka här för 200 olika spel på bägge matcherna

****

Och, missa inte!Klicka här för att läsa mer

3 Kommentarer
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Lobban - 2013-03-06 19:03

Tror mr Holmes antijinxar sig själv nu och då vinner väll Örebro bra jobbat

Mrbandy - 2013-03-06 09:58

Ryggar dig på Örebro, det anfall det laget visar upp är helt sjukt bra. Tror dom har fem eller sex toppspelare på anfallspositionen.

Bettingbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
18:00  Tromsö - Vålerengen
Fotboll - Eliteserien - X2
1.70
21:00  Lugo - Huesca
Fotboll - La Liga 2 - 2
2.05

Skador & Avstängningar